cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pomoć bebi sa grčevima

clock-img

31.10.2011, 13:54

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Vanju je smirivao termoforčić. Posle sam uvela espumisan i čaj od komorača, ali se sve smirilo kad je počeo da pije Novalac AC mleko. Ti dojiš, pa pij ti čaj, masiraj stomačić kružno sa dva nauljena prsta u pravcu kazaljke na satu, i utopli trbu. Imše negde na temi vanjinu sliku sa termoforom, probaću da nađem.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

31.10.2011, 13:57

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: minavb

Nama je tek AC mleko pomoglo, kapi bas i nisu, mada tvrdim da termofor najbolje smiruje namucenu trbu.
user posted image

Evo ga termoforčić

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

31.10.2011, 13:58

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Vanjuška user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

31.10.2011, 14:00

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

To je kao onaj termoforcic sto smo dobili od tebe? Znaci samo da ga skuvam, uvijem u pelenu i stavim na stomacic? Da nije rano za to?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

31.10.2011, 14:00

clock-img

minavb

pencil-img

12959

user posted image kolicni je bio. Juče ispremeštao stolice po kući, ispraznio fijoke, a vidi ga ovde, prcvoljak.

PE, skuvaš termofor da se rastopi masa. Kad se rastopi i ohladi(važno je da se ohladi), kvrcneš taj metalčić koji je u tečnosti unutra i on se tagreje i stvrdne. Staviš ga bebi na stomačić preko garderobice i drži toplotu 4 sata. Ako je pupak otpao, može. Ako nije otpao, sačekaj.

< Poruku je uredio minavb -- 31.10.2011 14:02:42 >

clock-img

31.10.2011, 14:05

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Otpao je, mada imali smo granulom ali smo i to sredili, valjda ne smeta?

Ajrton Sena

clock-img

31.10.2011, 14:10

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

IZVORNA PORUKA: minavb

user posted image kolicni je bio. Juče ispremeštao stolice po kući, ispraznio fijoke, a vidi ga ovde, prcvoljak.

Joj vragolan jedan mali user posted image mi u subotu gledali slike, pravili spisak koje ćemo da uradimo, jaooo kakav je bio, kao mrvica user posted image jedva zauzeo četvrtinu fotelje. A sad već moram da ga stavim po dijagonali da bi stao user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

31.10.2011, 14:14

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Otpao je, mada imali smo granulom ali smo i to sredili, valjda ne smeta?

Može, samo stavi preko garderobe.

clock-img

01.11.2011, 15:41

clock-img

kliklik

pencil-img

91

Potrazite na torentima filmic Happiest baby on the block, ima nekoliko saveta za umirivanje novorodjenceta, i zastupa teoriju da su prva tri meseca bebe ustvari cetvrti trimestar. Meni je prilicno pomoglo umotavanje i sustanje.

clock-img

16.11.2011, 23:36

clock-img

ikacc

pencil-img

326

Mi smo koristili espumisan, i nije bas nesto delovalo , sada smo poceli bibilibi caj, mada ponekad se muci da kaki , neznam da li je od toga? A culi smo za neke kapi koje ih nema svuda SAB SIMPLEX, da li neko zna nesto o tome, mozda je neko koristio?

clock-img

21.11.2011, 21:30

clock-img

jance

pencil-img

6439

pre oko 2 dana nam je prevristao celo vece, jedva je zaspao, bukvalno se zacenjivao, nismo znali dal samo nece da spava u krevecu pa se buni ili je nesto drugo... od juce sam uvela da mu ukapljam espumisan u hranu pa mi se juce cinilo da je bolje, al danas evo opet se mucio nesto i grcio pa mislim da nam nije izgleda skroz pomoglo....
caj od komoraca pije od kako smo mu uveli tecnost osim mleka a kao dohranu osim mog mleka pije NAN 1, pa sada nisam pametna. kaki redovno svaki dan, rece mi gae da je zeleno zbog gvozdja u dohrani, pa mozda onda i nisu grcici...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

22.11.2011, 10:25

clock-img

zivka

pencil-img

2197

Drage moje OVO mozda pomogne

clock-img

22.11.2011, 12:23

clock-img

Malecka074

pencil-img

875

Jance, nama su BioGaia kapi pomogle. Doduse, nije ona, Bogu hvala, ni imala jake grcava nikako. Mozda se desilo 2x, pa sam zato i uzela kapi. I kako ih koristimo vise nikada se nije jako zaplakala.
Imali smo i ternoforcic, ali to nije imalo nikakvog efekta.
Inace i Lara ima zelenkastu stolicu, ali dr nam je rekao da je to zbog dohrane. Bitno je da redovno kaki.

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

clock-img

22.11.2011, 12:28

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Nama je sinoc bas pomogao termoforuser posted image

Ajrton Sena

clock-img

22.11.2011, 21:59

clock-img

ikacc

pencil-img

326

Mi smo sada kupili i HIPP caj za bebe, pa cemo videti kako deluje, nesto bas ne voli da ga pije..

clock-img

23.11.2011, 21:46

clock-img

Sashica82

pencil-img

310

Mi koristimo i Hipp-ov i bibilibi čaj. Inače, dojim ali nemam dovoljno mleka pa koristim i NAN 1.
Obično se grčevi javljaju uveče, i čim vidim da skuplja i podiže nogice i da mu se nekako plač promeni, ja mu dam malo čaja, 10 - 20 ml, i to ga stvarn umiri. Hipp-ov čaj dajem kada mislim da ga ne boli mnogo, a bibilibi kada se baš puno muči, jer bibilibi sadrži kim. Posle njega više izbacuje gasove. Ja nisam za kapi, nama čajevi pomažu.

Jance, ako se zacenio od plakanja i ako je trajalo duže, rekla bih da su grčevi. I mi koristimo istu dohranu, ali moj Đole svaki dan kaki žuto...

clock-img

23.11.2011, 21:49

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Moj Marko je prvih 40ak dana kakio žuto (od početka je na Nan-u) i onda je počeo da kaki zeleno i uglavnom je uvek takva stolica. Ako kaki odmah posle jela onda bude i zeleno i žuto. Nan je obogaćen gvožđem pa zbog toga i takva stolica.

clock-img

23.11.2011, 21:54

clock-img

Sashica82

pencil-img

310

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moj Marko je prvih 40ak dana kakio žuto (od početka je na Nan-u) i onda je počeo da kaki zeleno i uglavnom je uvek takva stolica. Ako kaki odmah posle jela onda bude i zeleno i žuto. Nan je obogaćen gvožđem pa zbog toga i takva stolica.

Aaaa, mi smo onda još mali da kakimo zeleno... Da znam da se ne iznenadim user posted image

clock-img

23.11.2011, 22:12

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ako se desi nemoj se iznenaditi user posted image ja sam prvo bila u šoku a onda mi je dr rekla (a i žene sa RR koje su imale takvo iskustvo) da je to normalno i da je to od ad mleka. A pošto je lepo napredovao bilo je očigledno da zelena kaka nije od gladi.

clock-img

23.11.2011, 22:15

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sashica82

Ja nisam za kapi, nama čajevi pomažu.

Biogaia kapi su potpuno prirodne i izdvojene iz majlinog mleka. Ali ako ste našli ono što vama pomaže user posted image

clock-img

23.11.2011, 22:21

clock-img

Sashica82

pencil-img

310

Gae, slažem se da treba koristiti najprirodnije metode. Kad sam rekla kapi, mislila sam na espumisan, ali na kraju krajeva, najbitnije je da se bebe što manje muče.

clock-img

23.11.2011, 22:28

clock-img

jance

pencil-img

6439

nama inace HIPPov caj od komoraca ne pomaze, dodje mu ko sokic izgleda....

inace mali off, sashice, kad si se porodila? jesu nam to nase bebice rodjene isti dan ili na dan razlike mozda?

Bez dece kuća ne raste

clock-img

23.11.2011, 23:02

clock-img

Sashica82

pencil-img

310

Izgleda, dan razlike... Vi ste "2 days old" a mi "1 day old". Sad sam i ja videla user posted image

Đole se rodio 15.10. A bolji ste od nas i u dojenju (mislim na balansiranje dojenja i AD mleka)

E sad smo u off-u na 3 teme user posted image

Neću više, biću dobra user posted image

clock-img

23.11.2011, 23:27

clock-img

jance

pencil-img

6439

i Ogi se rodio 15.10.
verovatno je do tickera samo....

Bez dece kuća ne raste

clock-img

24.11.2011, 10:36

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Izbaksuzirala sam juce...user posted image /krenuli su grcici svakog dana, sinoc je bas jako plakala 15 min!!!!
Jutros je 5 ali bez bprestanka i ja sam sa njom koliko mi je bilo tesko....user posted image
pomaze nam termofor ali sam ipak poslala mm po bio gaiu

Ajrton Sena