Moja H je sa 14 dana dobila grceve,mada je pedijatar govorio da tako male bebe rijetko imaju grceve,ali eto...mi smo se bas namucili.Znali smo tacno vrijeme kada ih dobije,navece u 20h i place 2-3 h bez prestanka ,Sve sam pokusala sto sam znala,od espumisan kapi,caj od komoraca,Plantex,masaza stomaka kruznim pokretima,grijanje pelene,podizanje nozica prema stomaku,nosanje,pjevanje,ona gola na mojim golim grudima,ukljucivanje fena i usisivaca...nista nije pomoglo!Proslo je samo od sebe poslije 2,5 mjeseca.
Tek nedavno sam procitala da je moguce da majke koje doje a piju mlijeko,da moze uticati na pojavu grceva kod beba.Tada nisam znala,a pila sam i sada pijem po 1,5 l mlijeka dnevno.Osim toga sam jako vodila racuna o ishrani,pridrzavala sam se svega,i ni to nije uticalo da izbjegnemo grceve.Strasno je za izdrzati,mislila sam da nikad nece proci,ali izdrzalo se nekako .Jedino sto je se tada navikla da je stalno na rukama,i nisam je uspjela od toga odvici,i danas je stalno nosam,a vec joj je 6.5 mjeseci...