U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
evo ja bih dala svoj doprinos jednim receptom idealan za ovo i zimsko vreme ko voli jabuke i cimet kao ja
kanadska pita od jabuka
5-6 jabuka vecih iseci na tanje reznjeve testo: 1 solja mekog brasna 1 solja obicnog secera kristal 2 k.k. praska za pecivo 1/4 k.k. soli ili na vrh kasicice soli ako vam je lakse 2 k.k. cimeta 1/2 solje mleka 1 vanilin secer
sjedinite sastojke i zamesiti za pola solje mleka,moze zicom slobodno posto nije pregusto
vatrostalnu ciniju namazati sa malo putera,poredjati bez posebnog reda jabuke i preliti testom..rasporediti testo ravnomerno preko cele povrsine i zaliti sve prelivom..
preliv:
2 solje tople vode 1 supena kasika putera 1 solje zutog secera sve to topiti na ringli dok se secer skroz ne otopi..kad se sve otopi preliti jabuke i testo..
peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta do 40 minuta zavisno od rerne..
ja sam za solju uzimala solju za caj,ne onu ogromnu ali otprilike kao za nes kafu
pita se moze jesti topla ili hladna..ne mora se drzati u frizideru