cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

filovanje torte

clock-img

01.06.2009, 14:21

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Hitno mi je potreban savet...hocu da napravim sladoled tortu, ali fil od pudinga i visanja mi se odvaja od kore i torta ne moze lepo da se sece. Sta da radim?

clock-img

01.06.2009, 20:28

clock-img

afrodita

pencil-img

1814

Mislim ako ti je torta vec napravljena zagrej
noz na ringli pa oseci parcad, samo posle svakog
seckanja moras ga ponovo zagrejati, ja stavim
3-4 noza pa krenem u seckanje.
Da se fil ne odlepljuje od piskote dobro je pre
filovanja naprskati piskotu mlekom.user posted image

clock-img

01.06.2009, 20:53

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Daco daj receptuser posted image .

clock-img

02.06.2009, 12:36

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Poslacu recept sutra...

clock-img

08.06.2009, 08:21

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Evo recepta:
SLADOLED TORTA Bela kora: 7 belanaca, 7 kaš.šećera, 7 kaš.brašna, 1 prašak za pecivo. Sve ovo umutiti I peći    20-ak min. na 180 C. Pečenu koru preliti sa 4 dl mleka i 100 g šećera, koje treba prokuvati. Kora II: 7 belanaca, 250 g šećera, i 1 kaš.sirćeta. Umutiti i sušiti na 150 C 1h. Fil od višanja: 500 g očišćenih višanja i 200 g šećera prokuvati i u to skuvati 3 pudinga od jagoda Fil II: 14 žumanaca, 16 kaš.šećera, 3 pudinga od vanile i 6 kaš.brašna, umutiti i skuvati u 1 l mleka. U ohladjenu masu dodati margarin umućen sa 250 g prah šećera. Podeliti na 2 dela, u jedan dodati 200 g rastopljene čokolade, a u drugi ništa. Filovati: bela kora, fil od višanja, žuti fil, 3 umućena šlaga(šlag krem), sušena kora, čokoladni fil, ukrasiti šlagom.  

clock-img

08.07.2019, 15:32

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Mmmmm Sladoled torta mi je jedna od omiljenih

clock-img

08.07.2019, 16:27

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Gde nalazis ove recepte, da li ih ima u C kuhinji ili samo ovako u formi teksta?

clock-img

09.07.2019, 22:34

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Dor..ovo su clanice ranije pisale.
Ima svacega po temama.

clock-img

09.07.2019, 22:59

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Shvatila sam, trazila sam ovaj recept i nisam ga nasla u formatu kakav je sada u c kuhinji. Sjajan recept!

clock-img

10.07.2019, 08:35

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Sto se meni svidja ono filovanje sa profi spricevima.

clock-img

10.07.2019, 10:40

clock-img

flamingos

pencil-img

25380



IZVORNA PORUKA: Duškić

Sto se meni svidja ono filovanje sa profi spricevima.

Slažem se sa tobom,divim im ze.Često gledam te emisije.Filovanje vrh,e sad torte na ukusu...Ali lepo izgleda

clock-img

10.07.2019, 10:42

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Ma kad ubace one filove, mljac ..bas volim one kremaste torte.

clock-img

10.07.2019, 11:17

clock-img

flamingos

pencil-img

25380



IZVORNA PORUKA: Duškić

Ma kad ubace one filove, mljac ..bas volim one kremaste torte.

Prosto mame

clock-img

10.07.2019, 11:29

clock-img

Duškić

pencil-img

9617


IZVORNA PORUKA: flamingos



IZVORNA PORUKA: Duškić

Ma kad ubace one filove, mljac ..bas volim one kremaste torte.

Prosto mame






Mljac. Mame nego sta

clock-img

10.07.2019, 11:33

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Ja sam malo duduk za te pipave stvari, treba i umeca doduse.