cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

eutanazija

clock-img

16.12.2008, 09:32

clock-img

Anoniman

Da li biste vi dozvolili eutanaziju na ljudima kod nas u zemlji? Da kažem ovako - u slučaju da postoji indikacija za to... neizlečiva bolest, paraliza,...

Odakle mi ovo? Evo odavde:

Švercenbah, grad za samoubice
Privučeni najnovijom reputacijom Švajcarske kao mesta u kome stranci bez problema mogu okončati svoj život, više od stotinu Nemaca, Britanaca, Francuza, Amerikanaca i pripadnika drugih nacija dolaze svake godine u gradić istočno od Ciriha, legnu na krevet i popiju smrtonosnu dozu barbiturata, piše AP.
DETALJNIJE

clock-img

16.12.2008, 09:34

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

joj ne znam....to mi je strašno!
ne dao Bog da se neko zadesi u takvoj situaciji!!! user posted image
ne mogu da zamislim da moram da dozvolim da "uspavaju" nekog meni dragog, daleko bilo. A opet, bolje nego da se muči! Ne znam....teška tema

clock-img

16.12.2008, 09:38

clock-img

Anoniman

Nisam mislila da ti dozvoliš. Jer ako je već u situaciji da ti odlučuješ (bez svesti je) - to se već radi - ugase se aparati - zar ne?

Mislila sam... čovek boluje od neizlečive bolesti, neće tako da živi, ode u firmu koja se time bavi, dobije "lekić", popije ga, i za pola sata - gotovo. (tako piše u textu... na to sam ustvari mislila).

Znači, dal je čoveku dozvoljeno da sam bira o svom daljem životu u takvim situacijama? Da li je ispravno terati ga da živi dalje i muči se? Da li je ljudsko pravo da odlučuje o svom životu ili smrti?

clock-img

16.12.2008, 09:41

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Znam...ali obično porodica odluči o isključenju aparata, znaš kako je u filmovima. Retko to može sam "bolesnik".
to mi dodje ko samoubistvo?

clock-img

16.12.2008, 10:32

clock-img

Anoniman

Pa na samoubistvo mislim jecika. Da li dozvoliti ljudima da se legalno samoubiju ako su teško bolesni od neizlečive bolesti, ili nešto slično?

clock-img

16.12.2008, 11:46

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Teška tema... ne znam user posted image

clock-img

17.12.2008, 02:31

clock-img

stella

pencil-img

414

Da,jako teska tema.Nekada sam za,nekada protiv.Jednostavno nemogu da se odlucim.

H A N A 26.09.2007

clock-img

17.12.2008, 09:01

clock-img

Anoniman

Smatra, da pitanje nije toliko teško. Da ste ne daj Bože jako bolesne, da znate da ćete za tipa 2 nedelje pasti u krevet i tamo vegetirati godinama, recimo mozak radi ali ništa više... Da li biste volele da možete, da vam je zakonom dozvoljeno da se ubijete?

Ja bih volela da mogu.

clock-img

17.12.2008, 10:35

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Ja bi volela, da mogu.... ALI pazi, ima tu i drugi pogled na priču...
da recimo tvom detetu sa 30 godina diagnosticiraju raka. Rak dođe već u neku gadnu fazu ali još uvek ima nade da ga izleče, a tvoje dete odluči, da neće više da pati i napravi samoubistvo.

Neki ljudi i bez teške bolesti odlučuju da naprave samoubistvo........ to je jako kompleksna tema, na koju je teško dati ravan odgovor. Da li to olakšati ljudima koji pate i žele završiti svoj život? Da li svaki pojedinac ima pravo da kaže kad mu je dosta života? Ne znam..... zaista ne znam.

clock-img

17.12.2008, 11:18

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: guppy

Ja bi volela, da mogu.... ALI pazi, ima tu i drugi pogled na priču...
da recimo tvom detetu sa 30 godina diagnosticiraju raka. Rak dođe već u neku gadnu fazu ali još uvek ima nade da ga izleče, a tvoje dete odluči, da neće više da pati i napravi samoubistvo.

Na ovo nisam mislila.

A što se tiče onih što hoće da se ubiju i bez teške bolesti - piše u textu gore da, da bi ti ta "agencija" dala smrtonosni "lek", mora prvo da te pregleda njihov lekar i zaista diognisticira da imaš neizlečivu bolest.

clock-img

17.12.2008, 12:49

clock-img

kumara

pencil-img

1426

Ma joj, meni je to jezivo... Ali ne znam sta bih zaista mislila da sam smrtno bolesna... Mislim da ne bih prestala da se borim do samog kraja, ma koliko on tezak bio... Ali opet, to su tako teske stvari da ustvari covek nema pojma kako bi se poneo u datoj situaciji...

Ipak, ja sam protiv tih tzv. "agencija"...

clock-img

17.12.2008, 21:09

clock-img

oliveradj

pencil-img

1019

Jezivo, ali ne znam sta bih rekla. Moj deda se jako mucio zadnjih meseci svog zivota. Svi smo bili jako lose i osecali smo kako nije uredu samo to nismo hteli da priznamo da nece ziveti jos dugo. Svi smo za njega bili vezani jer je bio divan covek. Uglavnom da ne duzim on je mislio sebi da prekrati muke jer su bolovi bili neizdrzivi. Cak je i pokusao ali ga je baba sprecila u tome. Tako da neznam sta da kazem za eutanaziju. Mozda bolje nego da se neko muci. Ako je odluka te osobe da uradi tako nesto treba postovati njegovu odluku. Svako odlucuje za sebe!

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

clock-img

02.03.2012, 16:24

clock-img

mombg

pencil-img

54

Apsolutno podrzavam ideju o dobrovoljnoj eutanaziji kad su u pitanju odrasli i psihicki zdravi ljudi.
Jedino sto me brine je mogucnost zloupotrebe.
Nisam pobozna u meri da dozvoljavam necem drugom da mi vodi zivot. Svakom zelim dobro, tako i sebi - bolje da umrem nego da se mucim i ja i oni oko mene gledajuci me ili negujuci, daleko bilo.

clock-img

02.03.2012, 17:30

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Ovdje je dozvoljena normalno moras da imas dobre indikacije za to. Ovdje je sasvim normalno to i ja nemam nista protiv.

clock-img

02.03.2012, 22:25

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja sam za.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.