cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

dehidratacija

clock-img

16.11.2011, 20:07

clock-img

VVVV

pencil-img

214

molim za pomoc!

Kako naterati dete od godinu i po dana da pije???? Vec nekoliko dana visoka temperatura, a danas strasno! Gubi glas, stalno place, grca, gubi glas, trese se! Popola je po deci mleka za 2 dana!!! Bili smo kod lekara, dobila je i paracetamol i antibiotike i da se inhalira.
Kako da znamda i je dehidrirala? I koliko je ozbiljno? I sta da radiim da joj pomognem?
Nece na cuclu, ni iz case, ni na kasikicu. Pljuje i place! Uzzzas!

user posted image

clock-img

16.11.2011, 22:52

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Obavezno koristi elektrolite (u vodi, čaju, soku, čemu god) Imaš Humana u apotekama. Makar i špricom

< Poruku je uredio Vika -- 16.11.2011 22:53:19 >

clock-img

16.11.2011, 23:06

clock-img

Anoniman

OROSAL

Ja ovo stavljam u sok, u kašice.

Dete ne mora piti puno odjednom. Probaj na špric da daješ po koji ml, špricneš u usta, zapušiš nos, i progutaće. Svakih 10ak min po malo.

Orosal se inače pije tako da piješ gutljaj Orosala, pa par gutljala vode,  tako svakih 10-15min. Gadno je, pa pazi koliko ga sipaš u sok (ako budeš dodavala).

Ima za decu i za odrasle.

clock-img

16.11.2011, 23:23

clock-img

VVVV

pencil-img

214

Hvala vam!!

odoh sad da (probam da ) spavam, pa sutra trkom u apoteku!

clock-img

16.11.2011, 23:26

clock-img

Anoniman

Rehidran je ukusniji, moja deca ga vole. A ako nece da pije, slazem se, spric resava problem. user posted image

clock-img

17.11.2011, 11:53

clock-img

VVVV

pencil-img

214

e nocas je posle antibiotika i paracetamola zaspala, pa sam joj cedila vodu iz sprica cim cvrsce zaspi i lezi na ledjima user posted image .

Od jutros deci vode popila dobrovoljno! jee!

clock-img

17.11.2011, 12:00

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

dobro je da bar nesto pije ali ja bih rekla da je boli grlo i zato ne guta user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

17.11.2011, 12:58

clock-img

VVVV

pencil-img

214

jeste, rekla je doktorka da je jako crveno. glas je skoro izgubila, rekto kaslje ali skripi i pisti (nadam se da nije preslo u bronhitis)

clock-img

17.11.2011, 13:01

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa ako joj das brufem ili paracetamol nii pola sata - sat posle toga nece da guta user posted image
antibiotici bi trebalo da pomognu nakon 3 - 4 doze

clock-img

18.11.2011, 15:41

clock-img

VVVV

pencil-img

214

Jos jedno pitanje, ako neko zna, puno bi mi znacila sledeca informacija. Koliko vode dnevno treba da popije dete od 18 meseci i 10ak kila?

Moja S. je malo bolje cak i tazi vode, ali onda je ne pije. Verovatno je boli kad guta, tako da jos uvek 'pijemo' na spric. Pa ne znam koliko je zapravo okej...

clock-img

18.11.2011, 15:44

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: New Mom

To se ne gleda na konto starosti deteta, već na konto težine.
Ide ovako (dnevne potrebe):
do 5kg težine - 150ml/kgTM
od 5 do 10kg težine - 100ml/kgTM
od 10 do 20kg težine - 1000ml (obavezno) + 50ml (za svaki kg preko 10kgTM)
više od 20kg težine - 1500ml (obavezno) + 20ml (za svaki kg više)

Koliko tečnosti pije dete? <- KLIK

evo i teme voda , NM je bila susretljiva pa je stavila tabelu
nema veze sto pije iz sprica , vazn je da pije a kako ide sa toplim cajem , isto joj tako jako smeta ?

clock-img

18.11.2011, 16:34

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Una ne pije ni priblizno toliko.
Mozda oko 500ml, vode i soka. A ima 12.5 kg.
Mada unosi i kroz hranu, svakog dana pojede nesto corbasto.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

18.11.2011, 20:51

clock-img

VVVV

pencil-img

214

E hvala!
Cini mi se da je danas popila oko 3dl+paradajiz i jedno desetak zrna grozdja, i malo supe. To je jedno pola litre. A treba litar user posted image  uhhh , jos sam ja bas bila srecna danas kako je ipak malo pocela da jede user posted image .
Valjda je to dosta bar da bude okej.
A nece n ista da pije, verovatno je do gutanja, jer je danas i sam trazila vode, ali kad sam joj dala, uzela jedan gutljaj i ostavila. Posle toga samo 'ne' i okrece glavuuser posted image

clock-img

18.11.2011, 21:59

clock-img

VVVV

pencil-img

214

jaaao sad je dobila i proliv!!!!!user posted image
je l' moguce da je od tog rehidtrina?  to je jedino novo od lekova da sam joj danas dala...

clock-img

19.11.2011, 00:02

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Verovatno je proliv dobila zbog antibiotika user posted image
Mozda ne bi bilo lose da joj das probiotik.
Ja Uni dajem probiotik svaki put kad pije antibiotike.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

13.05.2012, 18:51

clock-img

VVVV

pencil-img

214

Da li znate u kom momentu dete mora da ide u bolnicu zbog dehidratacije?

Moja cerka (2 god.) je bolesna vec 4 dana (proliv povracanja temp i sl.) i ima neke simptome dehidratacije: beo jezik, ruke hladne, spavala je nocas 15 sati ...). Malaksala je,a li ne jako. U principi pije dosta tecnosti, ali ne znam da li je to dovoljno, a i nista ne jede.

Sad je opet legla da spava, pa ne znam, kada dehidratacija postaje opasna, i da li da je vodim kod lekara? Ili da joj i dalje dajem elektrolite i da cekam da prodje samo :/?

clock-img

13.05.2012, 19:50

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Vodi dete kod lekara.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

13.05.2012, 20:05

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

VVV, iz mog iskustva - slažem se sa Minom, vodi je kod lekara, takve stvari uzmu maha za čas, da nisi ni svestan u koliko ozbiljnoj situaciji ti je dete.

clock-img

13.05.2012, 21:00

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ima neka fora sa kozom,kada ustines sa 2 prsta,koza treba da se vrati u prvobitan polozaj,ako je dehidrirano dete,koza ce ostati blago nabrckana.kod beba se jos gleda i fontanela,mada je tvoje dete veliko za to.ja,kakva sam,sigurno bih vodila dete lekaru.jednom sam sumnjala da je boza dehidrirao,odmah sam zvala pedijatra kuci da dodje i pogleda ga,ali nije bilo to.

branki

clock-img

14.05.2012, 00:00

clock-img

VVVV

pencil-img

214

Ici cemo definitivno sutra ujutru.
Sad je opet kakila (3 put danas), a opet nista nije jela ceo dan. Spava kao top. Budim je svakih par sati da pije vode.
Nadam se da ce sve biti okej do sutra user posted image

clock-img

25.01.2020, 00:31

clock-img

AleksSlobex

pencil-img

78

Moja beba ima 3m. Pojavilo se oko usana svetlo plavo jel to znak da je dehidrirala??

clock-img

25.01.2020, 00:50

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Aleks, predlažem ti da umesto što pitaš ovde pozoveš Halo Bebu (0117158444). Možda i da je odvedeš kod lekara jer je baš je mala. Ne bih da te plašim, samo mi se čini da nije najbolje rešenje da čekaš da ti na forumu neko odgovori.

clock-img

26.01.2020, 08:23

clock-img

AleksSlobex

pencil-img

78

Zvala sam. Posto je beba na dohrani hoce da se pojavi blago plavetnilo ukoliko nije pio vode,a on bas ovih dana nije pio i jos je pio na cucle od 0+. Uzeli 3+ i nestalo odjednom 🙂 on se jadan naprezao dok je pio. 

clock-img

26.01.2020, 10:07

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Super! Drago mi je da nije bilo ništa ozbiljno i da ste rešili problem.