cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Zimski kolac sa jabukama

clock-img

17.12.2012, 09:08

clock-img

marince1

pencil-img

4824

Potrebno je:


2 jaja
1 solja secera
1 solja ulja
1 solja mlijeka
1 solja griza
1 solja sjeckanih oraha
3 dobro pune kasike kakao
1 prasak za pecivo
5 jabuka ogiljenih i izrendanih, ne cediti ih
Preliv
1 i 1/2 solja secera
2 solje mlijeka
200gr i + cokolade
1/2 (125 gr) margarina ili maslaca



Postupak:


1. Jaja umutiti malo viljuskom,dodati secer, pa ulje i mleko i na kraju rendane neocedjene jabuke.
2.Griz, orahe, kakao i prasak za pecivo izmesati zajedno i dodati u gornju masu.Sve lagano izmesati.Masa izgleda zitka, nije mnogo gusta, ali tako treba. kad se ispece bice dobro. Pleh velicina odprilike 25×35 cm. Za vecu povecati duplo ili…
Peci na 180 stepeni 40 -ak min.
PRELIV:
3.Dok se kolac pece, staviti da provri mleko sa secerom, 150 grama cokolade bilo kakve(ja sam stavila ostatke cokolada koje David pocne da jede i ostane mu), pola margarina ili maslaca( 125 gr).
4. Kad se cokolada i maslac otopi , ne mora idealno, mozda ostanu kao male mrvice cokolade, ali nema veze, preliti pecen kolac ,prvo pola pa malo sacekati i onda ostalo. Ostaviti tako.
Fantastican je!A veoma brz i jednostavan za pripremu.Doduse,jabuke se jedva osecaju,dominantan ukus je cokolada i ja sam dodala malo cimeta.
Prijatno!


_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

05.01.2013, 02:37

clock-img

dunja RR

pencil-img

30437

user posted image

Marinče imaš sliku?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Poslednji tekstovi

article-img