cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Zapečena krilca sa barbecque sosom i medom

  
clock-img

12.10.2009, 01:41

clock-img

viking

pencil-img

6644

Prvo - mljac! A onda recept. Vrlo je jednostavan ali zahteva vremena jer krilca moraju da odleže u sosu.
Date mere su za 1,5 do 2 kg pilećih krilaca.

Dakle, treba vam:
1,5 do 2 kg krilaca
2 - 3 kašike ljutog kečapa
5 - 6 kašika Heinz barbeque sosa, ima ga u većim marketima (u originalnom receptu stoji da treba staviti samo kečap, ali je meni super kad se doda i ovaj sos bolji pa ko šta voli..)
3 kašičice meda
2 kašičice vegete
4 kašike maslinovog ulja
kašičica bosiljka
kašičica origana
kašika soja sosa (ne mora ako nemate)
malo bibera i soli

Sve ovo pomešati i premazati krilca onom četkicom za mazanje. Probajte mešavinu tj. liznite je, možda poželite da pojačate neki od sastojaka (ovo je moja personalna mešavina). KRILCA MORAJU DA BUDU MANJA!!! , jer ona velika ostanu suva. Premazana krilca ostaviti da se namaču bar dva sata u fridžu (a može i preko noći). Zagrejati rernu, staviti pak papir u pleh, poređati krilca jedna pored drugog (nikako jedna preko drugog, moraju da budu u jednom redu) i peći 15 minuta na 200C, zatim 40 minuta na 150C pa opet 15 minuta na 200C da se uhvati korica. Vodite računa, bar kada pravite prvi put, rerne su različite pa ovo nije vreme pogodno za sve rerne. Drugim rečima, prvi put nadgledajte pečenje. Na krilcima bi trebalo da se uhvati malo "crnog" tj. da izgledaju zapečena, nikako zagorela.
Uz ovo jelo meni najbolje ide grčka salata. Gostima služim hleb ali ga ja ne jedem, ublažava mi ukus.
Sve se jede pristima.
Pre jela skinite sat i prstenje user posted image

< Poruku je uredio viking -- 12.10.2009 1:43:58 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

12.10.2009, 13:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ovo se ubilo za mene, obožavam sve ove začine osim soja-sosa koji mi je malo kiselkast ali možda se to i ne osjeti u svim ovim začinima puno...
Moram još naći ovaj bbc-sos, ja imam bbc-začin u prahu.

< Poruku je uredio Lu RR -- 3.3.2011 9:11:25 >

clock-img

12.10.2009, 13:36

clock-img

buhla

pencil-img

2564

 user posted image
mmmmm popodne pravim!

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

12.10.2009, 13:38

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ma taj soja sos ja stavim onako, jer je on meni pre svega slan, možeš i bez njega.
Ponekad stavim i Tabasco da malo zaljutim...

A kažem ti što se bbq sosa tiče, ako nemaš probaj samo sa kečapom jer u originalnom receptu i stoji samo kečap pa mu dodaj taj bbq začin u prahu. Bbq sos sam ja ubacila.
Krilca su fenomenalna!

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

12.10.2009, 13:41

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

viking jel može to da se primeni i na belom mesu?

ja od mesa samo jedem pileće belo, a ni mm ne voli krilca

clock-img

12.10.2009, 13:42

clock-img

viking

pencil-img

6644

pa probaj, ali meni bude suvo... eventualno ako bi to belo meso isekla na tanke trake, ili tako nešto...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

12.10.2009, 13:51

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

ćem probam pa javim kako je bilo user posted image

clock-img

12.10.2009, 13:54

clock-img

viking

pencil-img

6644

Probaj, ali uradi sve da ga omekšaš što više (možda da ga izlupaš?), neka dugo stoji u sosu, jer se dugo peče u rerni pa se isuši... Ili ga peci kraće, nemam pojma user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

12.10.2009, 13:56

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

user posted image skroz ću da ga išamaram! da pocrveni od lupanja!!!!user posted image

clock-img

13.10.2009, 08:06

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Namackala sam krilca i ostavila da prenoće. Danas ću opasno da se umusavim.user posted image

clock-img

13.10.2009, 09:24

clock-img

viking

pencil-img

6644

hehe, super, nadam se da će ti se dopasti user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

14.10.2009, 07:32

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Super su ispala krilca, jedino mislim da ih nisam dovoljno zaljutila ali sledeći put sigurno hoću. Svaka čast za recept!user posted image

clock-img

14.10.2009, 08:52

clock-img

Markovicka

pencil-img

456

Ja kad bi ovo iznela na sto bilo bi -A gde je rucak? Mm voli samo konkretno meso, a ja inace obozavam krilca na zaru! Moracu napraviti sebi jednom ovo..

clock-img

14.10.2009, 09:28

clock-img

viking

pencil-img

6644

Super Minavb, baš mi je drago da su ispala dobro (uvek imam tremu kad nekom nešto preporučim, da ne ispadne nešto sasvim drugo od njegovih očekivanja user posted image ). Možeš da dodaš malo tabaska ili tucane paprike, ali nikad krilca ne mogu da budu baš ljuta jer ima meda koji ublažava i sladi.

Markovićka, i moj mm je mesožder ali krilca obožava! Probaj, samo napravi više user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

14.10.2009, 09:37

clock-img

Markovicka

pencil-img

456

Jedino da ispecem jos puuuno pomfrita uz to, pa mozda i prodje.

clock-img

14.10.2009, 09:43

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Meso i krompir, nikada zajedno!

clock-img

14.10.2009, 09:47

clock-img

Markovicka

pencil-img

456

A ŠO?

clock-img

14.10.2009, 09:50

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Neću o tome na ovoj temi, ovo je tema za uživanje u krilcima. user posted image

clock-img

15.10.2009, 14:15

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ukusnija su nego što izgledajuuser posted image
Prilog mi je bio ajvar i kiseli krastavci.
user posted image

clock-img

15.10.2009, 14:23

clock-img

Anoniman

Nadooooooooooooooo...evo ajvara kod LU user posted image

clock-img

15.10.2009, 23:13

clock-img

viking

pencil-img

6644

E, neka si ti nama lu uživala user posted image
Za one koji sumnjaju - ovo nisu zagorela krilca, ona potamne od pečenja (mislim da med potamni) ali ih ipak peci pet minuta kraće sledeći put. Ja sam se prvih nekoliko puta "tražila" dok nisam ubola pravi tajming.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

15.10.2009, 23:18

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pa dobro...moooožda sam mogla malo kraćeuser posted image
Ali u pravu si ovo tamno je onaj silni sos(kečap,med i ostalo), uglavnom je ukusnouser posted image
Ja obožavam miris i ukus travčica na mesu pa sam dodala i ruzmarin...to me podsjeća na pijacu u Italiji gdje se peku cijeli pilići na ražnju napunjeni ruzmarinom, taj miris mi je ostao za cijeli život, piletina i ruzmarinuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 3.3.2011 9:11:02 >

clock-img

15.10.2009, 23:24

clock-img

viking

pencil-img

6644

mene ruzmarin podseća na svadbu user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

16.10.2009, 12:58

clock-img

Markovicka

pencil-img

456

Probala, odlicno!!!!! Jeo i muzicuser posted image

clock-img

16.10.2009, 13:03

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ja ti kažem, kricla su vrh! user posted image
Postavila sam sinoć recept za Meksički pasulj, isto jedan od mojih (malobrojnih) kulinarskih bisera, probaj i to obavezno! user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla