cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Zamišljeni prijatelj

clock-img

04.01.2009, 16:15

clock-img

Anoniman

Moj brat je kao mali imao zamišljenog drugara. Znam da je mama to baš pratila, jer je rekla da ako pređe granice normalnog (ne znam kako se postavljaju te granice), onda to nije dobro, ali ipak u našem slučaju nije bio alarmantno. Zamišljeni drugar je jednostavno nestao.

Imaju li vaša deca zamišljene drugare?

clock-img

04.01.2009, 16:27

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Ček... pitaću svog umišljenog drugara...

clock-img

04.01.2009, 16:32

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

04.01.2009, 21:15

clock-img

Koka Loka

pencil-img

206

Sestrić je imao drugara Moniju. Moja deca ne, mada za Unu je još rano. To je normalno. Uvek se setim filma "Ne tupi Frede".

clock-img

04.01.2009, 23:38

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

05.01.2009, 07:48

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Misliš da to nebude neka lutka skojom priča?
Osim toga nema još,
ma to je pozitivno maštanje a plus roditelj može svašta naučiti o svom djetetu što ono njemu nebi nikada reklo,nego samo svom najboljem prijatelju koji mu neće proturiječiti ništauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.01.2009, 09:26

clock-img

Anoniman

Ne lutka. Vazduh. Nema ništa, a dete priča. "S kim pričaš?", "Sa drugarom", pa još ima i ime. user posted image

clock-img

05.01.2009, 19:35

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Meni je to slatko (u granicama normale) user posted image

clock-img

06.01.2009, 08:57

clock-img

Anoniman

Pitaću te dal ti je slatko kada tvoje dvoje dece zamisli još dvoje. user posted image

clock-img

06.01.2009, 19:33

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

(tražim smajli, koji pada u nesvest)
...

clock-img

06.01.2009, 23:50

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

07.12.2012, 22:33

clock-img

bitldjus

pencil-img

2

Problem!!!
Imam sincica 3 godine ima zamisljene prijatelje! Cak im je dao i imena Gutka i Gatka! A krug prijatelja se prosirio i na Deda Dudu! Ukupno 3!!user posted image Stalno ih spominje!!! Da li je to zabrinjavajuce??? Kao da su sveprisutni u svakoj njegovoj aktivnosti, igri, emociji ....Kada sedne za sto da ruca on pravi mesta za njih; kada vozi svoj omiljeni autic on pravi mesta u gepeku i za svoje prijatelje; kada je tuzan i oni su tuzni itd....user posted image

clock-img

08.12.2012, 12:20

clock-img

Janncica

pencil-img

2329

bitldjus moja cerka je imala zamisljene prijatelje za jednog smo morali i da postavljamo sto da jede i da mu iseckam u tanjir... user posted image To je normalna faza u razvoju... Moja sestricina je isto imala zamisljenu drugaricu,pa kad je moja pocela da spominje drugare nisam se uzbudjivala.user posted image Prihvatili smo ih u nase drustvo...user posted image
Sada ih vise nema(ima 4 godine),a mm i ja ih se rado setimo... user posted image

clock-img

08.12.2012, 23:13

clock-img

bitldjus

pencil-img

2

Hvala najlepse Janncica, ohrabrujuce i utesno! Pozdrav!user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.12.2012, 13:15

clock-img

minna

pencil-img

3196

Hehe sto je meni ovo slatko, mislim verovatno bih se i ja pitala da li je ok, ali sigurno je to samo faza. Secam se da sam ja kao mala pricala sama sa sobom nekad, ne secam se bas da li sam imala zamisljenog prijatelja ali sam pricala nevezano za igru. Ima i jedna epizoda u pepi gde imaju izmisljenog drugarauser posted image

clock-img

30.09.2013, 01:06

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

I meni je za sada simpaticno i smesno ali samo da ne pretera user posted image
Vukov zamisljeni prijatelj se zove Mimi user posted image
Bas me zanima kako dete dodje do ove faze i kako smisli imeuser posted image

clock-img

30.09.2013, 07:30

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Tacka kopira Pepu, pa ponekad kaze npr ako je ostalo u kolima sediste prazno, il za stolim prazno mesto tu sedi Leo lav user posted image

clock-img

03.11.2014, 21:51

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

I meni je za sada simpaticno i smesno ali samo da ne pretera user posted image
Vukov zamisljeni prijatelj se zove Mimi user posted image
Bas me zanima kako dete dodje do ove faze i kako smisli imeuser posted image

Za LOuser posted image
Zvao se Mimiuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.11.2014, 11:21

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Moja bratanica je do skoro imala zamišljenu drugaricu Milicu user posted image Moj Danilo je gledao belo kad mu je rekla "hajde da se igramo sa Milicom" user posted image A on došao do mene i kaže "mama Lara ima zamišljenu drugaricu Milicu, koja se ne vidi. Kao u Pepi praset_u LEo Lav. kako da se igram sa neki koga ne vidim?!" user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

04.11.2014, 14:43

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

neki dan sam na TLC gledala neku emisiju o devojcici koja ima deciju sizofreniju , svasta nesto od simptoma ali glavni simptom ( koliko se meni cini ) bili su bas zamisljeni prijatelji
to bas nisu bili prijatelji ali halucinirala je mace , kuce, brojeve
eto samo ovako da napisem
inace zver je pokusala jednom da ima takvog prijatelja ali nakon dva dana ga je zaboravila , mislim da je to bio pokusaj kopiranja necega iz crtaca

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.11.2014, 02:09

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Negde sam već pislaa-tina je zimus imala zamišlčjenog prijatelja. Zvao se Oranž!user posted image (to je , doduše, lik iz nekog crtaća kog gleda).
Ljudi moji, Taj Oranž nam je jedno vreme bio član porodice! Imao je čak i svoje mesto za stolom!user posted image Sad mi je smešno kad ga se sjetim, ali jedno vrijeme me bila uhvatila frka i panika. Mislila sam da sa mojim detetom nešto nije u redu. Čak sam zbog Oranža išla i kod pedijatra i kod dečjeg psihologa. I svi su mi ekli da je to sasvim normalno.

Jedna od najsmešnijih scena sa Oranžom bila je kad se Tina prehladila i krenemo moja mama i ja da je odvedemo kod doktora. Ulazimo u taksi, Tina drzi za ruku Oranža i stavlja ga da sedne izmedju nas u taksi. Izlazimo iz taksija, I u jednom momentu Tina vrisne:"Baba, baba-zaboravili smo Oranža!!!" I moja mama, lepo, otvori vrata taksija, "uhvati" Orana za ruku i izvede ga iz vozila...user posted image user posted image user posted image Samo sam videla zblanutu facu taksiste u retrovizoru!user posted image user posted image user posted image

Elem, trajalo je to sa Oranžom, par meseci. Zaboavljen je kao da nikada nije ni postojao.

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

PROČITAJ ISKUSTVA RODITELJA
image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image