IZVORNA PORUKA: Tasha
Međutim, ako ste se pitali da li se muškarci brinu o svojoj deci na isti način kao i žene, odgovor je sigurno ne.
Poslovi oko dece koji uključuju, na primer, pranje i peglanje njihovog veša ili čišćenje podova na kojima se deca igraju spadaju u red onoga što muškarci češće vole da zaobiđu, i to u širokom luku. Svoju ulogu tate najčešće ostvaruju kroz provođenje vremena isključivo s detetom, kroz igru i razgovor. A "prljave sitnice", one bez kojih se roditeljstvo ipak ne da zamisliti, i dalje su uglavnom na plećima roditeljske konkurencije poznatije pod imenom mama.
Izvor: krstarica.com
I gdje je tu njihova želja za ravnopravnošću
Ja ću da ga okupam,nahranim,uspavam,operem pod,suđe...a tata će da se igra s njim i da razgovara,to je to.
Moj m je tipični balkanac u negativnom smislu,doduše nemogu svu krivicu da svalim na njega jer živimo u takvom svijetu da mora biti odsutan i zarađivati novac,nažalost u našoj okolini je tako,1% ljudi živi na način da muž i žena rade i da su naveče u kući sa svojom djecom,to je za nas fantazija.
Ponekad se osjećam kao samohrana majka,doduše primam alimentaciju
eto moram se i našaliti u svoj muci.
Uglavnom ja se brinem o djetetu,kući,da su računi plaćeni,kupovini,ukratko svemu a on dođe nekad vikendom,nekad mjesečno igra se s malim i kaže kako imamo krasnog sina i neshvaća zašto sam ja u momentima ljuta,tužna,pa pobogu imam sve!