cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Vok tiganj

  
clock-img

11.12.2009, 12:55

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

Drage moje, da li znate gde u NS ili Bg ima da se kupi dobar vok? Evo ovaj moj je na izdisaju, doduše nije ni bio nešto kvalitetan...
Da se razumemo, treba mi poveći jer ja kad pravim kinesku hranu pravim za najmanje 6 osoba user posted image ostaviću kasnije recept za jelo koje najčešće pravim user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:00

clock-img

Anoniman

Imam iskustva sa vokovima, i zato cu ti preporuciti trajnu investiciju, tucani vok, ima u merkuru, preskup je, oko 8000, ali je vecan. Ovi teflonski su cisto s*****, jer se kinezi prave na najjacoj mogucoj temp, a teflon ne sme na jaku vatru.

clock-img

11.12.2009, 13:10

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

To mi je sister preskupo, znaš user posted image jedino ako se svi skupite pa mi kupite za rodjendan jedan user posted image do tad nema..., šta da radim, jer je ovaj stvarno već za bacanje a ovi moji mi se na glavu popeli kad ću  da im pravim kineza user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:13

clock-img

Anoniman

Veruj mi, bolje ti je da uzmes obicnu serpu i stavis na trojku kao covek nego da kupujes teflonski vok. A ako bas hoces pozajmicu ti ja moj do rodjendana, posto ja u njemu pecem krilca Milanu, jer ne sme nikako na najjacu vatru,a ako pravim na manjoj vatri onda ne bude onako hrskavo, vec bude polu kuvano, bljak.
Ti teflonski ce ti uvek propadati. Za pet godina ces duplo vise para dati na njih nego sto kosta ovaj "neunistivi"user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:14

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

dogovorićemo se user posted image user posted image user posted image idem sad da im pravim piletinu u kiselo-slatkom sosu user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:17

clock-img

Anoniman

user posted image

Jel ovo to? user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:20

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Eh to je meni super ali za plinski šporet da se onako uglaviuser posted image
Kad god gledam da nešto rade u njemu, kuhari ga treskaju a ja bi tako uništila svoju keramičku pločuuser posted image
Mislim da je zdrava hrana pripremljena u njemu, jer se vrlo kratko termički obrađuje, ono hrskavo povrće a trakice mmmmuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 26.10.2011 9:44:24 >

clock-img

11.12.2009, 13:28

clock-img

buhla

pencil-img

2564

i ja glasam za tucani! jeste da sad das cifru, ali isplati se! ja imam sto godina ovaj moj i izgleda kao nov!

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

11.12.2009, 13:34

clock-img

Anoniman

tasha ja sam imala identican, izgulio se posle 5 upotreba,a teflon ne sme da se koristi kad se izgrebe.
Lu, pa mozes i varjacom da promesas, ne moras da treskasuser posted image user posted image user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:38

clock-img

Anoniman

Ma, ja sam pitala jel to taj oblik tiganja. Znaš da sam ja vrsna kuvarica... user posted image  

Jel znate vi kako bih ja ovo kupila? Ušla bih u Merkur, uhvatila prvu tetu za ruku i rekla "Dajte mi tučani vok tiganj!" Eto, sada čak i nisam sigurna dal je tucani ili tučani, jer ni jedna koja je napisala tu reč ne koristi slova sa kvrčkicama. Ne bih ni mogla tražiti u Merkuru. A ako bih ipak tražila, i ako bi me pitali "Jel ovo gospođo?", ja bih rekla "Ako je to to što sam tražila, da!" user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:40

clock-img

buhla

pencil-img

2564

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ma, ja sam pitala jel to taj oblik tiganja. Znaš da sam ja vrsna kuvarica... user posted image  

Jel znate vi kako bih ja ovo kupila? Ušla bih u Merkur, uhvatila prvu tetu za ruku i rekla "Dajte mi tučani vok tiganj!" Eto, sada čak i nisam sigurna dal je tucani ili tučani, jer ni jedna koja je napisala tu reč ne koristi slova sa kvrčkicama. Ne bih ni mogla tražiti u Merkuru. A ako bih ipak tražila, i ako bi me pitali "Jel ovo gospođo?", ja bih rekla "Ako je to to što sam tražila, da!" user posted image



user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

11.12.2009, 13:42

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Šta znam, ja sam kupila tefalov vok, i baš sam zadovoljna. Imam ga nekoliko godina, već sam zaboravila kad sam ga kupila. E sad, ne znam da li je baš za 6 osoba, mislim da je mali za toliko... I koristim ga 2 puta nedeljno, otprilike. Nije kao nov, ali vrši pos'o.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

11.12.2009, 13:42

clock-img

buhla

pencil-img

2564

Vok
Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

user posted image
Vok
Vok je posuda za kuvanje i pečenje. Potiče iz Kine i najviše je u upotrebi u istočnoj i jugoistočnoj Aziji. Podseća na tiganj ali dno originalnog voka je zaobljeno što znači da je predviđen za otvoreni plamen. Postoji (evropska) verzija voka i sa ravnim dnom – verzija za električne šporete. Prečnik voka je od 30 centimetara do čak dva metra. Ipak, verzije za kućnu upotrebu se kreću do 91 centimetara. Izrađuje se od čelika ili gvožđa. Pre prvog kuvanja preporučuje se da se „na prazno" zapeče uljem da bi dobio patinu. Originalni vok se proizvodi kovanjem, ručno, i ti primerci su znatno skuplji. Ipak postoji verzija koja je presvučena teflonom i u kojoj nije moguće dostizati temperature do 350°C, kako je to u pravom voku. Kuvar, tokom kuvanja, drži vok za dršku sličnu dršci tiganja, ali kod većih primeraka postoji i drška sa druge strane da bi kuvar mogao da trese hranu. Trešenje hrane, neprestano, tokom kuvanja, je bitna karakteristika kuvanja u voku. U vok se stavlja ili već skoro kuvana hrana - razne vrste mesa sitno sečene da ne može da se prepozna poreklo i makaroni, ili povrće koje se redovno stavlja sirovo i kuva se tako da ostane čvrsto tj. kuvanjem, koje traje par minuta ne sme da se raskuva i da postane mekano. Prednosti voka su u tome što se troši malo ulja, hrana se brzo kuva i zadržavaju se vitamini.

< Poruku je uredio buhla -- 11.12.2009 13:43:22 >


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

11.12.2009, 13:43

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3431

Da Tasha nije stavila sliku, ni ja ne bih znala da je to to user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:43

clock-img

Anoniman

Ah, znači tuČani. Ćuti mogla sam i igrom asocijacija zatražiti u Merkuru *ebeni tiganj. user posted image  napuštam temu, skroz sam vam zeznula debatu. Sorry

clock-img

11.12.2009, 13:51

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Tasho ne tučani nego tucani-kao kovani,jer se željezo odnosno čelik tuca-kujeuser posted image

clock-img

11.12.2009, 13:52

clock-img

Anoniman

user posted image  Sva sreća pa mi neće trebati.

clock-img

11.12.2009, 13:55

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A zašto pa baš je sladak...ja bi ga tako rado malo protreskala ali morala bi kupiti novi šporet user posted image
Ne bi  ni ja ovaj teflonski.

clock-img

11.12.2009, 14:41

clock-img

Anoniman

A zašto mora da se treska? Zašto ne može da se sadržaj promeša varjačom? user posted image

clock-img

11.12.2009, 14:44

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image

ja prvi put čujem za ovo i što više čitam sve sam gluplja

clock-img

11.12.2009, 15:15

clock-img

Anoniman

Kineska htana, kad se pravi, treba da bude hrskava, i da ostane oblika kakvog je bila kad je pocela da se pece - rezanci, kockice...kad se mesa varjacom ti rezanci se iskidaju, izmuljaju, pa to nije to, ali i ja tako radim.
Ja imam i jedan tefalov. Slucajno sam ga ogrebala prilikom pranja, i sad mogu da ga bacim u smece, zato mi je tucani bolji, ne moram da razmisljam o tome da li cu ga ogrebati.

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ma, ja sam pitala jel to taj oblik tiganja. Znaš da sam ja vrsna kuvarica...  

Jel znate vi kako bih ja ovo kupila? Ušla bih u Merkur, uhvatila prvu tetu za ruku i rekla "Dajte mi tučani vok tiganj!" Eto, sada čak i nisam sigurna dal je tucani ili tučani, jer ni jedna koja je napisala tu reč ne koristi slova sa kvrčkicama. Ne bih ni mogla tražiti u Merkuru. A ako bih ipak tražila, i ako bi me pitali "Jel ovo gospođo?", ja bih rekla "Ako je to to što sam tražila, da!"



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.10.2011, 09:46

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Šta znam, ja sam kupila tefalov vok, i baš sam zadovoljna. Imam ga nekoliko godina, već sam zaboravila kad sam ga kupila.


E i ja sam taj kupila prekjuče, davaj sad recepteuser posted image
Bar jedan danas za ručakuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

26.10.2011, 09:51

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Ma ja u njemu skoro sve spremam, običan tiganj mi je za jaja i palačinke. U voku spremam skoro sve ostalo, od sosa za špagete do neke kineske kuhinje. Mislim da imamo temu Kineska kuhinja ili tako nešto user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

26.10.2011, 09:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja bi povrće na trakice i bijelo mesouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

26.10.2011, 10:28

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja nemam vok, imam tefalov veliki tigranj, pizza pekač i duboku teflonsku šerpu. Sve i njima spremam, i kineske zavrzlame.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Poslednji tekstovi

article-img