IZVORNA PORUKA: Tasha RR
Sigurna sam da smo o ovome već pisale, ali ne mogu da nađem temu.
Sad sam na B92 INFO gledala Potragu pod nazivom "Nestala deca".
Priča je iz 1989, pričaju dve žene, ako sam dobro shvatila (nisam gledala od početka) obe porođene u Višegradskoj.
Jel gledao neko?
Jedna od njih je do kraja od policije dobila potvrdu da je ona potpisala da dete daje na usvajanje (što nije uradila, nego joj je 4 sata nakon porođaja rečeno da je rodila bogalja koji je umro i da je bolje tako jer ima zdravo dete već kod kuće). Čak je do kraja našla i dete, nema potvrdu da je to zaista njeno dete, jer dete (koje sada ima 20 godina) neće da radi DNK.
Druga žena, nikada nije dobila potvrdu... Naime, u umrlici i u izvodu iz matične knjige rođenih su različiti podaci o vremenu rođenja, na raznim nekim papirima (nisam zapamtila) se ne podudara čak ni bolnica u kojoj je porođena, razlikuje se vreme smrti. Nikada nije dobila telo da sahrani, i žena misli da joj je dete živo. Pričala je kako su je nakon porođaja 12 dana držali zaključanu sa još jednom ženom (ako sam dobro shvatila, ta druga žena je malo luda) bez info o detetu, a svoj rodbini su rekli da vlada Varičela te da posete nisu dozvoljene.
Kakvi su to neljudi od lekara koji tek porođenu majku potapšu po ramenu i kažu joj da je bolje što joj je dete umrlo, i onda gledaju njihovu muku, a znaju da je dete živo i da su ga baš oni ukrali i prodali?!
tasho i ja sam ovo sinoc gledala i strasno sam se potresla.
Ne znam da li ste skontai,ali ta zena koja je nasla dete je verovatno prevarena i 85.
Jer je pricala za prvo dete da su joj odmah rekli da je mrtvo rodjeno,a 89.da je rodila bogalja,
,možda sam nesto pobrkala.
Meni je to stvarno strasno i stresno bilo gledati.
Ja ne mogu da verujem da se ti ljudi nisu bojali svoje savesti i da su mogli mirno da spavaju,a ko zna koliko je tako ljudi prevareno.
Ja mislim da su oni prodavali tu decu,jer bi mi bilo suludo da su lagai da su deca umrla pa ih samo dali na usvajanje,pa mislim da su ti ljudi koji su "usvajali" tu decu ustvari za to debelo placali i da su znali za te afere.
Sto je najgore od svega tu je verovatno bio umesan i maticar i policija