cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Tumbet

clock-img

09.07.2010, 19:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image

Sastojci:

500 g krompira
500 g plavog patlidžana
500 g sveže crvene mesnate paprike
200 ml ulja
500 ml soka od paradajza
1 kašika šećera
1 glavica luka
3-4 čena belog luka
so
biber
peršun

Postupak:

1. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove pa ostaviti u hladnoj vodi. Patlidžane oprati i bez guljenja iseći na kolutove debljine ½ cm, posoliti i ostaviti bar pola sata da im so izvuče gorčinu. Paprike očistiti od semena i iseći na krupnije komade.

2. Pripremiti sos. Izdinstati crni i beli luk na malo ulja, naliti kuvanim paradajzom, posoliti ako sok nije dovoljno slan, i dodati ravnu kašiku oštrog brašna, i kašiku šećera, pa sve zajedno kuvati na tišoj vatri da se sos malo zgusne.

3. U posudi sa debelim dnom na srednjoj temperaturi ugrejati 200 ml ulja pa propržiti krompir, u dve ture, bez mešanja, po 8-10 minuta, tj. toliko da krompir postane mekan ali da ne dobije boju. Ocediti od ulja i poredjati ga na dno vatrostalne činije, posoliti. Na istom ulju propržiti kolutove plavog patlidžana, u dve ture, dok patlidžan ne omekša. Ocediti od ulja pa poredjati preko krompira, posuti sa malo soli i bibera. Na istom ulju propržiti papriku, 15-ak minuta, dok ne omekša, pa ocediti i poredjati preko patlidžana. Sve preliti paradajz sosom i staviti u rernu na pola sata, da se zapeče. Pred služenje posuti svežim peršunom.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.07.2010, 21:44

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Kakva je to posuda sa debelim dnom? user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

09.07.2010, 21:47

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Kakva je to posuda sa debelim dnom? user posted image


Šerpa ili lonac ili tava od inoxa sa debelim dnom, valjdauser posted image
U tome samo ispržiš krompir pa onda redaš u vatrostalnu.

Ana puna si iznenađenjauser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 9.7.2010 21:48:14 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

09.07.2010, 21:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Našla sam fantastičan blog sa receptima, sve što sam probala je zaista sjajno.user posted image

Ovo nisam pravila jer ja ne volim paprike, ali deluje jako ukusno user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.07.2010, 21:55

clock-img

bluka

pencil-img

288

pored cooks and bakes ima još fantastičnih kulinarskih blogova sa našeg govornog područja user posted image

clock-img

09.07.2010, 21:57

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image

ja sam sasvim slučajno naletela na taj blog, listajući dizajn zonu user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.07.2010, 22:05

clock-img

bluka

pencil-img

288

evo par tipova: neretvanska nostalgija, palachinka, da mi je nešto slatko, sweet corner, voće i povrće.

a tumbet je odličan!

clock-img

09.07.2010, 22:25

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Kakva je to posuda sa debelim dnom? user posted image


Šerpa ili lonac ili tava od inoxa sa debelim dnom, valjdauser posted image
U tome samo ispržiš krompir pa onda redaš u vatrostalnu.



Kapiram to, ali ne znam kako izgleda, tj. koliko se razlikuje od obične šerpe. Možda to i imam, a ne znam user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

09.07.2010, 22:27

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Alexx, potpuno je nebitno, možeš u običnom tiganju propržiti user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.07.2010, 22:31

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Alexx, potpuno je nebitno, možeš u običnom tiganju propržiti user posted image



Onda dobro, onda me baš briga za posudu sa duplim dnom user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.