cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Tufahije

clock-img

21.08.2009, 10:51

clock-img

Anoniman

TUFAHIJE

Sastojci

5 jabuka (delises)
500 g secera
0,5 l vode 1 kesica vanilin secera
0,25 l skorupa ili slatkog kajmaka
150 g secera
200 g oraha

1 limunova kora


Nacin pripremanja

Pola litre vode, 500 g secera i kesicu vanilin secera sastaviti u posudu i kuhati. Jabukama iz sredine povaditi sjemenke i srce,zatim ih oguliti i staviti u posudu sa vodom i secerom i kuhati 10 minuta.
Zatim skinuti sa stednjaka, povaditi jabuke i ostaviti da se hlade do 30 minuta. Zatim jabuke puniti ranije pripremljenim filom od mljevenih oraha,  slatkog kajmaka i secera.

Masa se pripremi tako da se sastave mljeveni orasi, bademi i slatki kajmak i izmjesaju. Prilikom serviranja punjene jabuke ukrasiti ostatkom slatkog kajmaka i tresnjom Serviraju se hladne.

Jabuke delises (zlatni) su jabuke koje se kuhanjem nece raspasti. Za tufahije se mogu uzeti i druge vrste jabuka, ali takve koje se prilikom kuhanja nece raspasti.


moje omiljeno slatko jelo ...prava bomba

znači mora izgledati ovako

user posted image

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 21.8.2009 11:05:48 >

clock-img

21.08.2009, 10:59

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Vučko slatki kajmak jel to slatka pavlaka?

clock-img

21.08.2009, 11:00

clock-img

Anoniman

jeste ...samo što gušći to bolji 

clock-img

21.08.2009, 11:00

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Vučko stavi i za URMAŠICE.......user posted image .

clock-img

21.08.2009, 11:01

clock-img

Anoniman

stiže .... draga 

clock-img

21.08.2009, 11:04

clock-img

prase

pencil-img

1107

Vučko, draga, mislim da onih pola kilograma nije vanilin šećera nego običnog... . Što se tiče punjenja, tu naguram šta god imam u kući, orahe, suvo grožđe, pistaće, lešnike - ali nisam stavljala nešto tipa slatka pavlaka (nemam pojma šta je slatki kajmak) ili šlag u punjenje... Ja punjenje pravim isto sa špinovanim šećerom, jeste da tek onda eksplodira broj kalorija, ali šta da radim - tako me mama naučila user posted image

Ima varijanta ovog recepta u kojem se jabuke peku u rerni, a zatim se ostave u špinovanom šećeru da se napiju... Bude malo drugačiji ukus, ali bar nema toliko brige o raspadanju prilikom kuvanja user posted image

Ja ne znam kako se nisam pretvorila do sada u tufahiju, ne mogu da kažem da mi je omiljena poslastica jer nisam uopšte ljubitelj slatkiša, plus ima maminih specijaliteta koje mnogo više volim (valjda zato što ih više ne pravi): urmašice (tatlije), kadaif, baklave... Stvar je u tome što imam dve sestre od tetke koje pate od celijakije, a tufahije smeju da jedu tako da mi kad god ne znamo šta ćemo njima udarimo po tufahijama - i onda nam glupo da nama pravimo nešto posebno, pa napravimo tufahije za sve user posted image


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

21.08.2009, 11:05

clock-img

mihi

pencil-img

4968

VUČKOuser posted image

clock-img

21.08.2009, 11:08

clock-img

Anoniman

ispravljeno za šećer user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -oko sokolovo user posted image user posted image user posted image

meni su znači jedine tufahije samo ako su s orasima, ostalo ne pikam niti sam ikad jela ...
na jednom sajtu sam čak našla (mislim da je domena hr.) da to isto može i sa kruškama user posted image user posted image user posted image user posted image

al haj svakom svoje

jako rijetko jedem slatko , ali tufahije ...ma njami dok ostale zalivene ili ti ga agdisane kolače ne podnosim

clock-img

21.08.2009, 11:12

clock-img

prase

pencil-img

1107

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

ispravljeno za šećer user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -oko sokolovo user posted image user posted image user posted image

meni su znači jedine tufahije samo ako su s orasima, ostalo ne pikam niti sam ikad jela ...
na jednom sajtu sam čak našla (mislim da je domena hr.) da to isto može i sa kruškama user posted image user posted image user posted image user posted image

al haj svakom svoje

jako rijetko jedem slatko , ali tufahije ...ma njami dok ostale zalivene ili ti ga agdisane kolače ne podnosim




Lako je tebi da bežiš od agdisanih kolača kad ih ima oko tebe... Ja sam bežala kada sam bila mala, mama ih je stalno pravila, a ja smišljala izgovore zašto neću da ih jedem. Ostade mi to kao ukus detinjstva, namirišem ih na kilometar i praznim plehove!


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

21.08.2009, 11:14

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
hoš da ti smućkam tefsiju baklave to jedino znam praviti al ne jedem ...a Boga niko se još nije otrovo...i čak kažu da mi je  superuser posted image

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 21.8.2009 11:15:10 >

clock-img

21.08.2009, 11:19

clock-img

prase

pencil-img

1107

Dogovoreno! Za proždiranje baklava sam ekspert user posted image Stavite pred mene tepsiju baklava, ima da je nema za 24h, pa ćete da vidite zašto mi je nick prase user posted image

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

21.08.2009, 11:20

clock-img

Rivana

pencil-img

3210


IZVORNA PORUKA: prase

Dogovoreno! Za proždiranje baklava sam ekspert user posted image Stavite pred mene tepsiju baklava, ima da je nema za 24h, pa ćete da vidite zašto mi je nick prase user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.08.2009, 11:21

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e baš me nasmiješ uvijek
u svakom postu imaš po jednu rečenicu koja me oraspoloži

clock-img

21.08.2009, 11:32

clock-img

prase

pencil-img

1107

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e baš me nasmiješ uvijek
u svakom postu imaš po jednu rečenicu koja me oraspoloži



Važi i obrnuto - ja se najslađe nasmejem i super oraspoložim kada čitam neke tvoje postove user posted image


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

22.08.2009, 15:16

clock-img

afrodita

pencil-img

1814

IZVORNA PORUKA: Rivana


IZVORNA PORUKA: prase

Dogovoreno! Za proždiranje baklava sam ekspert user posted image Stavite pred mene tepsiju baklava, ima da je nema za 24h, pa ćete da vidite zašto mi je nick prase user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
E za tufahije sam vec cula, nisam pravila
al' znam sta jeuser posted image