cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Trobojni kuglof (sa višnjama i čokoladom)

clock-img

14.09.2014, 14:10

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Potrebno je:
350 gr višanja
250 gr margarina/maslaca
250 gr šećera
1 vanilin šećer
5 jaja
375 gr brašna
3 kafene kašičice pzp
150 gr rendane čokolade

Pomešati maslac sa šećerom, vanilin šećerom. Dodati jaja, pa zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu podeliti u 3 dela
1. deo ostaviti kakav jeste i staviti na dno kuglofa
2. deo spojiti sa višnjama pa staviti preko 1. dela
3. deo spojiti sa rendanom čokoladom i staviti preko dela sa višnjama (taj deo će doći na dno kad izvrnete kuglof).

Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.

Kuglof obično prelivam sa čokoladom i ukrasim smarties bombonama ili nečim već.
Ako želite još i preliv za preliv vam je potrebno oko 150 gr čokolade, malo maslaca i malo mleka.

clock-img

14.09.2014, 14:16

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ajde ko pravi prvo,neka stavi slicicuuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

14.09.2014, 14:20

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Al je doooobar! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

14.09.2014, 14:22

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Pre nego me neko pita - čini mi se da u original receptu idu višnje iz kompota koje meni nekako ne pašu, pa stavljam smrznute višnje. Malo ih ocedim. Po meni mislim da komotno mogu da se stave skroz smrznute (onda neće toliko obojiti testo)

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

14.09.2014, 14:28

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Jel mozemo ovde da stavljamo i druge recepte za kuglof?
Ovaj je odlican.
Branki vec znamo ko ce prvi da pravi.user posted image

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 14.9.2014 14:29:41 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

14.09.2014, 14:43

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Postoji već par recepata sa kuglofom, meni je sve jedno da li će ovde ići recepti i drugih kuglofa.
Mislim da sam u RR kuhinji videla da je Lela postavila kuglof sa višnjama i da postoji još jedna tema kuglof - mramorni kolač.



_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

14.09.2014, 14:43

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Super recept Trcosava bas imam domace zamrznute visnje.Prepisujem recept u svoju svesku user posted image

clock-img

14.09.2014, 15:05

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Odlican je recept :) i pogodan za nas koji se patimo sa alergijom na mleko user posted image
Sta znaci dodati jaja? Samo tako ih stavim u margarin i secer ili prvo moram da umutim? I kako mutim, posebno belance i zumance ili zajedno?
Hvala :)

clock-img

14.09.2014, 18:06

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Odlican je kolac user posted image mini buba pojela dva parceta a to se inace ne desava user posted image

clock-img

14.09.2014, 18:08

clock-img

Anoniman

Milicicak postavi sliku da vidimo kako izgleda, i meni se cini bas dobar, ali imam kolace danas, tako da cu neki drugi dan da probamuser posted image

clock-img

14.09.2014, 18:45

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

UM, moj je dvobojan user posted image imala sam pakovanje od 500g visanja pa nisam htela da ga delim

user posted image

clock-img

14.09.2014, 18:47

clock-img

Anoniman

Super je, deluje bas ukusnouser posted image Morau da probam , pre neki dan sam pravila onaj klasican kolac sa vusnjama, i bacila sam ga, sve su mi visnje pale na dno, i bevzeze mi je bio...

clock-img

14.09.2014, 18:54

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Milicicak sorry na kasnom odgovoru. Ne mute se posebno belanca. Maslac ja otopim prethodno, mrzi me da mutim sto godina user posted image

Eto da se zna naubuduće

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

14.09.2014, 18:56

clock-img

milicicak

pencil-img

7338


IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Milicicak sorry na kasnom odgovoru. Ne mute se posebno belanca. Maslac ja otopim prethodno, mrzi me da mutim sto godina user posted image

Eto da se zna naubuduće



Hihi, procitala sam ti misli user posted image i ja sam tako user posted image

clock-img

14.09.2014, 19:25

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410


IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Jel mozemo ovde da stavljamo i druge recepte za kuglof?
Ovaj je odlican.
Branki vec znamo ko ce prvi da pravi.user posted image



Mogli bi ste u C kuhinju da stavljate :)

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

06.10.2014, 14:35

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Kuglof? Jel to ono što recimo pravim u okrugloj tepsiji, pa posle obrnem?

I šta znači pomešati margarin sa šećerom? Viljuškom? mikserom? Topim margarin ili samo tako, sobne temp?

Aha, pročitala sam, ti otopiš. A jel ostaviš da se prohladi? Ne znam dal je svejedno dal je toplo ili hladno.

< Poruku je uredio Peace* -- 6.10.2014 14:36:40 >


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

06.10.2014, 20:26

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Opet pravila mini buba nije migla da doceka da se ispece user posted image
Samo mi je deo sa visnjama poplaveo, to mi se nikad ranije nije desilo user posted image

clock-img

06.10.2014, 21:55

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Milicicak , mozda ako nisi ocedila visnje pa od soka i ako si koristila domaca zuta jaja pa je doslo do izrazaja user posted image

clock-img

06.10.2014, 22:13

clock-img

nata11

pencil-img

9216

Deluje super. Inace obozavam kuglose. Probacu za vikend pa javaljm utiske.

_____________________________




clock-img

06.10.2014, 22:15

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Milicicak, meni je uvek obojeno jer ne cedim mnogo visnje, pa ispadne neka takva plavičasta.

Tašo kuglof ono što ima na sredini rupu kad ga izvadiš

KLIK

Ne hladim nešto posebno, jer se ohladi dovoljno dok ga mutiš. Link je za modlu

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 6.10.2014 22:18:26 >


_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

06.10.2014, 23:52

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Ja sam ga davno pravila. Jako je ukusan, samo što moj baš nije izgledao lepo. Višnje su pustile sok, malo propale, slojevi se pomešali. Naravno da smo ga smazali. Pokušaću nekad ponovo.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

07.10.2014, 11:33

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Hm, nisam cedila visnje... Sve jedno ukus odlican 5 a ovako plav je jos zanimljiviji :)

clock-img

07.10.2014, 16:03

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

I moj je bio plavkast! :-)

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

15.11.2014, 16:04

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Ja ga upravo završila, da se malo ohladi čokolada kojom sam prelila pa ću turim sliku. Pošto smrznutih višanja ni za lek niam mogla da nađem, ovaj put sam pravila sa višnjama iz kompota (probala sam ih - dovoljno mi bile kisele user posted image ) - zanima me da li ć se i ovde obojiti testo.

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

18.05.2015, 07:25

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129

Probala. Ovo je toliko dobro da moze da se rikne user posted image
Ocarana sam ukusom. Trco svaka cast za recopis user posted image
One visnje nekako ublaze ukus cokolade i osvezavaju.