cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Torta Bajadera

clock-img

20.05.2010, 17:57

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

- u 300gr mlevenog plazma keksa sipati solju mlakog mleka i to izmesati. Posebno izraditi 125gr margarina i 125gr secera u prahu. Sve sjediniti i oblikovati na tacni.

- u 200gr oraha dodati pola solje vruceg mleka. Izraditi 125gr margarina i 125gr secera. Sve sjediniti i staviti preko plazma keksa.

- u 1/2 lit mleka skuvati 2 pudinga od vanile i zaseceriti po ukusu. Izraditi 125gr margarina i sjediniti sa ohladnjenim pudingom, a zatim staviti preko oraha.

Od gore 2 slaga!
Brzo je i mnogo je njammmmmmmmuser posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

20.05.2010, 18:02

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Deluje ukusnouser posted image , samo mi čudno što nema čokolade nigde a zove se bajadera torta....

clock-img

21.05.2010, 08:39

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Mnogo je ukusns, nije lebara, ja to ne volim. A za cokoladu, to je i mene zacudilo, ali ovo je ipak torta, mora se razlikovati od kolaca.user posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

29.10.2012, 11:19

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Pravila sam za slavu i stvarno je divna. Ja sam recept pokupila sa neta, ali evo kopiracu ga ovde:

300 gr. mlevene Plazme
375 gr. margarina (jedan ceo i polovina)
39o gr. šećera u prahu
100 gr. čokolade za kuvanje
250 gr. mlevenih oraha ili mlevenih pečenih lešnika
Čaša soka od pomorandže (negaziran)
Pola litra mleka
2 kesice pudinga od vanile
2 kesice šlaga

PRVA KORA: 300 gr. mlevene Plazme, 125 gr. istopljenog margarina (polovina celog margarina) 130 gr. šećera u prahu, 100 gr. istopljene čokolade za kuvanje i pola čaše soka od pomorandže dobro promešati. Rastanjiti »koru« na poslužavniku i staviti u frižider da se ohladi i stegne.
DRUGA KORA: 250 gr. mlevenih oraha ili lešnika, 125 gr. istopljenog margarina, 130 gr. šećera u prahu i pola čaše soka od pomorandže.Dobro umutiti i takodje staviti u frižider da se stegne.
TREĆA KORA: 2 pudinga od vanile skuvati u pola litra mleka sa 4 kašike šećera. Kada se ohladi dodati 125 gr. margarina umućenog i 130 gr. šečera u prahu.

ukrasiti šlagom

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

29.10.2012, 20:29

clock-img

branki*

pencil-img

20828

pravila sam ovu tortu,odlicna je!brzo i jednostavno se sprema,a ukus joj je izuzetanuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !