cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Tikvice- imate li neki recept?

  
clock-img

23.02.2010, 00:47

clock-img

Anoniman

na koji nacin da spremim tikvice a da to nisu dva standardna nacina koja znam:
1. iseckati na kolutove i pohovati
2. izrendati pa sjediniti sa jajima i brasnom i prziti

da li imate jos neki recept...ja sam ovaj nasla na netu ali mi se nekako ne cini bas da obecava...sem ako neka od vas nije probala...

Tikvice punjene sirom

Potrebno: 1 kg tikvica manjih - 300g punomasnog sira - 2 kašike kapra - 1 veza mirođije - 50 g parmezana - 2 kašike kisele pavlake - 1 dcl maslinovog ulja - 1 kašika začina od sušenog povrća -so po ukusu - biber po ukusu
Prepolovite i izdubite tikvice.Na krajevima zasecite malo da bi tikvice mogle da stoje uspravno kao čašice. Izgnječite sir i izmešajte sa kaprom, seckanom mirođijom, pavlakom, parmezanom, začinom od sušenog povrća, solju i biberom. Nadevajte tikvice. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, zalijte uljem i pecite u pećnici 1 sat na 200 C. Služite hladno.

clock-img

23.02.2010, 00:50

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

Moja mama pravi musaku.

_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

clock-img

23.02.2010, 06:28

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ja ih najcesce pohujem a pravim i musaku.
Lepe su i punjene mesom-procedura je kao kod punjenih paprika.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

23.02.2010, 07:08

clock-img

Anoniman

Ja ih jedem samo ovako, i svi koji su probali kazu da su odlicne (ukljucujuci i Nesuuser posted image ):
Izrendati jednu tikvicu na krupno, malo posoliti. U drugu posudu umutiti jaje, brasno, beli luk (kolicina po ukusu, ali je bljutavo bez njega), biber i vegetu, i malo svezeg persuna, da se dobije gusta masa, ne bas kao testo, ali skoro.Dobro ocediti tikvice rukama, da puste sto vise vode, pa ih ubaciti u "testo". Vaditi kasikom, i peci na vrelom ulju, tako da izgledaju kao mini pljeskaviceuser posted image
Pravila sam pre neki dan, evo slike kad su gotove
user posted image

clock-img

23.02.2010, 08:08

clock-img

bebironcic

pencil-img

1543

IZVORNA PORUKA: gagana83

Ja ih najcesce pohujem a pravim i musaku.
Lepe su i punjene mesom-procedura je kao kod punjenih paprika.

user posted image user posted image user posted image i ja isto ovako volim,jedino bas tu musaku sa tikvicama ne obozavam,ali przene tj.pohovane i punjene su mi ok!


_____________________________

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

clock-img

23.02.2010, 08:46

clock-img

gagins

pencil-img

680

Ja pravim dosta slicno kao Nedja,narendam tikvice na krupno,posolim vegetom i ostavim malo da se iscede.Ocedim ih pa u sve to ubacim 1-2 jajeta,prezle,brasno,beli luk,biber i ostale zacine po ukusu.zamesim da ne bude jako gusto,da se moze kasikom vaditi i prziti u vrelom ulju.Meni budu kao cuftice!Prilog po zelji,kod mene je najcesce spanac!

clock-img

23.02.2010, 16:08

clock-img

liliana

pencil-img

4820

A može i ovako:
Iseckati pileće meso (ili neko drugo) na kockice i to dobro izdinstati.  Iseći tikvice takođe na kockice i dodati u piletinu. Posoliti, dodati vegetu i začine po želji. Po potrebi i malo vode, mada tikvice same puste vodicu.
Meni se sviđa-možda će io vama.


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

23.02.2010, 21:46

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nedja

Ja ih jedem samo ovako, i svi koji su probali kazu da su odlicne (ukljucujuci i Nesuuser posted image ):
Izrendati jednu tikvicu na krupno, malo posoliti. U drugu posudu umutiti jaje, brasno, beli luk (kolicina po ukusu, ali je bljutavo bez njega), biber i vegetu, i malo svezeg persuna, da se dobije gusta masa, ne bas kao testo, ali skoro.Dobro ocediti tikvice rukama, da puste sto vise vode, pa ih ubaciti u "testo". Vaditi kasikom, i peci na vrelom ulju, tako da izgledaju kao mini pljeskaviceuser posted image
Pravila sam pre neki dan, evo slike kad su gotove
user posted image



eto dobrog predloga...ovo cu sutra da pravim,,,

clock-img

29.07.2010, 14:52

clock-img

Anoniman

Moja mama je juce pravila neku proju sa tikvicama!
Izrendane tikvice (naravno, vec odstajale), seckana salama, jogurt, sira, kecap, malo origana, psenicno brasno...
A pocela je da pravi nesto sa tikvicama i sirom al ajde malo ovo,malo ono i ispalo extra ukusno! Pekla je u rernu!

clock-img

29.07.2010, 14:57

clock-img

Anoniman

ovako, meni se ovo dopalo (samo jednom sam probala)
iseckas tikvice, stavis u brasno i proprzis.
iseckas luk, prodinstas na malo ulja, dodas kuvani paradajz (ili konzervirani :)), pirinac i zacine (i malo vode po potrebi) i to malo kuvas dok pirinac ne bude skoro gotov (ja sam unutra ubacila razne zacine i malo zaljutila).
uzmes tepsiju ili vatrostalnu posudu, izlijes pola pirinca, poslazes red tikvica, pa ostatak pirinca i ostatak tikvica. odgore ulupas jaje i pavlaku i prelijes. i onda u rernu da se zapece.

clock-img

29.07.2010, 22:14

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ja pravim nesto slicno kao liliana.
Izdinstam crni luk pa u to dodam rendanu tikvicu i pilece belo meso iskidano na trake(kad mi ostane od predhodnog dana od rucka) i malo soli i zacina C i malo crvene paprike da dobije boju.
Inace sam ovo videla od mog tate kad je pravio.

clock-img

29.07.2010, 22:57

clock-img

engimengi

pencil-img

580

Ja pravim punjene tikvice,super je sa kiselim mlekom odozgo!Uzmem 3,4 tikvice i podelim ih na pola,pa izdubim sredinu,oljustim naravno i punim smesom kao za punjene paprike!Posle zatvorim paradajizom i redjam u serpicu!Prelijem vodom pa kuvam,a nekad zaprzim pa u rernu..mmmm!Kad posluzim kiselo mleko preko

_____________________________

Mnogo ih volim!!!

clock-img

29.07.2010, 23:36

clock-img

Anoniman

uuu engi ovo lepo zvuci! mmmmmmm

clock-img

05.08.2010, 09:17

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Ja bih danas pravila ovo Nedjino, ali šta još uz to? Juče je bilo belo meso na meniju, tako da danas ne bih opet. user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

05.08.2010, 09:21

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Draga, a što ne napraviš musakicu od tikvica?

Meni je to super, samo ih obavezno uvaljaj u prezle pre nego što ih poređaš, prezle upiju višak vode.

A imaš i onaj recept što sam ja postavila Palačinke od tikvica user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

05.08.2010, 09:24

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Musaku od tikvica pravi sveki, i to smo jeli za vikend - tako da u musake ne zalazim user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

05.08.2010, 12:18

clock-img

Anoniman

Alexx, krompir pire i mešana salata-paradajz, krastavci...može i malo fete preko. Kad pravim te tikvice obično ne pravim meso, nego ovakouser posted image

clock-img

28.07.2017, 08:27

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Punjene tikvice sa mlevenim.mesom ...jel.neko pravio? Imam nekog sira pa sam mislula da zapecem.u rerniuser posted image
Nisam.nikad pravila, ako ima neko neki preslog sve je dobro doslo.

clock-img

28.07.2017, 08:59

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Anck ja otkucam post i odeuser posted image
Seces tikvice po duzini. Kao ladjice budu i izdubis tikvice. To meso od tikvica stavis u blender sa tikvicama. Stavis da se przi i posle toga dodas mleveno meso, malo pirinca ako hoces. Mozes i jedan paradajz izblendan. To se sve ukrcka, zacinis. Posle napunis ladjice. Izrendas preko siric i u rernu. U pleh napuni vodu da se krckaju. Tako sam ja pre neki dan pravils.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

28.07.2017, 09:01

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Hvala Sanjice bas cu probati kasnije

clock-img

28.07.2017, 13:00

clock-img

Duškić

pencil-img

9622

E pravim i ja ovako od skoro bas su lepe. A pravim i musaku , ali ne valjam u prezle nego onako.

clock-img

28.07.2017, 14:10

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja punjene pravim kao Sanjica.Cak sam i spakovala dosta u zamrzivac,obozavaju smizle tako da ih jedu.Inace ih i pohujem,u tiganju ili rerni i pravim pljeskavice sa kukuruznim brasnom.Stavljam ih i u corbice.

clock-img

28.07.2017, 14:38

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pravila.sam ovako ko sto Sanjica rece s tim da sam narendala sira od gore. Al nesto mi je falilo da upotpuni ukus.... drugi put cu sir i unutra.

clock-img

10.07.2019, 11:58

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895


IZVORNA PORUKA: mama ivane

Varivo od tikvica

Potrebno je:
500 g mladih tikvica
3-4 čena belog luka
1 kašika brašna
oko 400 ml mleka
po ukusu so, biber
malo mirošije
malo margarina

Priprema
Očistiti tikvice i narendati. Posoliti. Na margarinu upržiti sitno seckani beli luk da pusti miris, kao i malo brašna, tek da promeni boju, pa dodati oceđene tikvice i na slaboj vatri dinstati 15tak minuta. Naliti mleko, pa kuvati još malo. Po potrebi dodati još, ako je previše gusto. Začiniti po ukusu, dodati svežu ili suvu mirođiju, pa krčkati još malo.

clock-img

10.07.2019, 21:06

clock-img

flamingos

pencil-img

25413

Veselice draga,hvala na ovom predivnom receptu