cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Testo za pizzu

clock-img

06.04.2010, 20:47

clock-img

Anoniman

devojke, da li nekada pravite testo za pizzu???

evo ja nudim dva nacina;

1.sa kvascem

brasno, kvasac razmucen u mleku, malo soli, malo secera, ulje, topla voda

2. sa jogurtom
3 case brasna, 2 case jogurta, pola case ulja, so

u oba slucaja sve umesiti da testo bude glatko...

prvi nacin je bolji, drugi brzi...


clock-img

06.04.2010, 22:21

clock-img

dacca

pencil-img

1312

Oti, daj gramaze user posted image

clock-img

06.04.2010, 22:43

clock-img

Anoniman

joj dacco ne znam...ja to sve od oka, otprilike...

ovaj pod 1. je bitno da se testo ostavi 20 minuta da se digne...

ja sve od oka umesim...dodajem brasna toliko da se umesi dobro...


clock-img

06.04.2010, 22:49

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Moj svekar pravi testo za pizzu ali ono pravo jer je ranije drzao pizzeriju.ali ja sad neznam napamet koliko cega ide.Ali pravi kao sto je OTI dala sastojke za prvi nacin.

clock-img

28.12.2010, 16:14

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Tražim danima dobar recept za pizza-testo!!!!!!!!!!Dajte,ali sa gramažom!!!!!!!!!!!!!!!

clock-img

05.02.2011, 23:46

clock-img

Pešin mali

pencil-img

104

Oko 500g brašna
25g kvasca
kašičica soli
1dl ulja


clock-img

05.02.2011, 23:48

clock-img

Pešin mali

pencil-img

104

Kvasac se rastopi u mlakoj vodi i sve se pomeša. Ovo testo je odlično. Nećete da pogrešite.user posted image

clock-img

05.02.2011, 23:49

clock-img

Vika

pencil-img

1767

i držati u frižideru da ne naraste

clock-img

06.02.2011, 00:05

clock-img

Pešin mali

pencil-img

104

E, da. user posted image   Ja razvučem testo, stavim u pleh, stavim sve sastojke i onda stavim u frižider. Tek posle nekog vremena stavim da se peče.

clock-img

01.08.2011, 10:42

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: AndreaK

Testo za Pizzu
Mnogi su nezadovoljni testom za picu kada se radi kod kuće. Postoje 2 razloga za to: rerna ne radi kao pica peć, a kao drugi nemamo dobar recept. Recept je baš iz jedne picerije, pa eto...

Sastojci:
600g brašna
280 ml vode
10g soli
20g šećera
3 kašike kisele pavlake sa 20 mlečne masti
1/4 svežeg kvasca
30 ml ulja

1. U vodi razmutite sve sastojke osim brašna
2. Kada smeša postane homogena, sipajte brašno
3. Dok mesite testo, ruke vam moraju uvek biti masne od ulja.
4. Povremeno dospite malo brašna
5. Kada sud u kojem mesite testo postane čist, sto znači da se testo ne lepi,
imate savršeno testo.
6. Od ove količine imate 3 kugle testa od kojih možete napaviti 3 pice kao sto je ona moja gore na slici.
7. Kugle premažite uljem, zatim stavite u dublji sud i prekrijte samolepljivom folijom i ostavite u frižideru 25 minuta
8. Možete da ga rastežete kao jufke ili oklagijom.

Inače samo testo može stajati u frižideru i do 5 dana. Ne gubi nikakvo svojstvo.
Ne preterujte sa brašnom prilikom razvlačenja jer to testo čini gumastijim i tvrđim!

Savet plus , pizza pekac je podesen na 2, povremeno stavim na 3, pa vratim opet na 2, da ne zagori dno.

Prijatno!



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.08.2011, 10:49

clock-img

AndreaK

pencil-img

1324

Moram da naglasim, ovo je mera za tri pice velicine pizza pekaca! kore su tanke, pre razvlacenja testo stoji u frizideru, pa se razvuce, ubaci u pekac, zatim se nabacaju sastojci po zelji i...ceka finalni trenutak user posted image

nisam znala da ima posebna tema, Didy je trazila recept, pa ja ubacila u temu za pekac.

clock-img

19.02.2013, 15:54

clock-img

lady_b

pencil-img

901

Ovaj recept od AndreaK je odlican! Pica bude jako fina i tanka.. I bas sam tako pekla, ukljucila na 3, pa vratila na 2 pa onda sam pred kraj opet na 3 i nije nimalo izgorila a fino se ispekla.

clock-img

19.02.2013, 22:23

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ja testo pravim od:
-brasna,soli,maslinovog ulja,jajeta i tople vode.i malo kvasca
Pustim ga samo par minuta,pa ga rastanjim,stavim sta hocu odozgo,spustim onu resetku u sporetu skroz dole a rernu zagrejem na 220 stepeni.Ponekad pecem bez pleha,na onoj resetki.I uvek je odlicno,bude tanko,ali meko,i ukusno.E da,stavljam i malo bosiljka u testo...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

07.03.2013, 13:06

clock-img

nata11

pencil-img

9229

Moje testo se pravi od sledeceg:
200 ml tople vode dodati 1 suvi kvasac, kasicicu soli, kasiku secera, 2 kasike maslinovog ulja i ostavim 10-tak minuta. Sve to dodam u 310-320 gr. brasna umesam i ostavim da odstoji 20-tak minuta. To je dovoljno testa za 4 srednje pice. I pecem na pek papiru pa onda to na mermernoj plocici koja je prethodno zagrejana.

Ako neko ima precizan recept sa jogurtom neka javi. Ne snalazim se sa receptima tipa 'dodati odokativno' user posted image

clock-img

11.03.2013, 23:34

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja pravim sa pola čaše mlake vode i pola čaše mlakog mleka i samo malo kvasca.U brašno stavim dve do tri kašike ulja i malo soli,pa u to dodam mleko i vodu i umesim...i to je to