IZVORNA PORUKA: prase
Ona odjednom skace, otima mu to iz ruku, ali bas otima uz komentar: E ne moze to! Ostavi! Ostavi! Dete pocinje da place... Ja je pitam moze li to nekim mirnijim tonom da se kaze, moze li da se uzme bez otimanja? Da je dosla i rekla: Daj baki to - on bi joj dao... Ne razumem.
Ni ja stvarno ne razumem zašto je tako grubo reagovala
, kao da je ljuta... Nekako mora da razume da je on ipak dete, da ne razume sve to kao odrasli, pa ne radi on to namerno da bi nekoga razljutio, već iz znatiželje...
A to ostavljanje kuhinjskog noža na ivici, to mi je strašno, kao i ostavljanje otvorenog prozora iznad nečega na šta dete može da se popne, na to se stvarno MORA paziti. I moj tata malo ne pazi, zamisli se, misli Uroš je veliki pa zna, ali na svu sreću moja mama pazi i previše (ako je to sa malom decom moguće), pa mogu da se opustim...
Jednom sam videla kako deda Urošu namešta šiške sa cigarom u ruci,a vetar direkt u Uroša duva, žar mu je za malo promašio oko... Pop...... sam. Drugom prilikom silazi sa kolicima na biciklustičku, a da se pri tome nije ni osvrnuo da li od nazad ide biciklista koji stvarno ne bi stigao ni da reaguje... Ma da ne nabrajam, jako se uznemirim... I onda ono da obožava unuče, e pa ljubav nije samo pričati o njoj već i paziti i voditi računa o stvarima.