Mi smo takve stvari jako jednostavno rešavali.
Ja sam kupila od garderobice šta sam mislila da treba, on je prilično pažljivo pogledao kada sam donela kući. Ali on je taj tip, šta god da mu pokažem njega zanima, i nije mu teško da tome posveti koji trenutak.
Krevetac, stolicu, kolica... to sam sve našla na netu. Pokazala mu uži izbor, i zajedno smo odlučil koje želimo. Krevetac i stolicu nam je mama donela kada je išla za Peštu, a kolica je mm sam kupio. Našao je prodavnicu u kojoj je bio najpovoljnije, dogovorio se sa vlasnikom da donese kolica iz CG jer nisu imali u boji u kojoj smo se dogovorili da želimo, i dok sam bila u porodilištu, on je otišao po njih, proučio sklapanje - rasklapanje, sve već što je bilo potrebno kako bi meni pokazao da ne zvrjim u papir.
Od prvog dana on kupuje vlažne maramice, pavlovićevu, pelene, kašice, sokiće... nikada mu nije bio problem, i tačno je znao šta treba.
Moj muž nije tip čoveka koji pada u nesvest od sreće ili se nešto specijalno raznežuje nad nekim stvarima, ali apsolutno svemu što je meni bitno on posveti pažnju.
No, što se deteta tiče, mislim da je bio sa mnom u svemu od početka. Nije imao vremena da se raznežuje nad bebi stvarima kada sam ja bukvalno pred porođaj sve kupila i svukla sa tavana.
Ali nikada neću zaboraviti njegov izraz lica nakon porođaja, kada sam se probudila iz totalne anestezije. Nikada neću zaboraviti suze u njegovim očima.
Mislim da muškarci nisu svesni toliko trudnoće kao žene, prosto, mnogo kasnije mogu osetiti bebine pokrete i ipak ih ne osete kao mi.
Recimo, pre koji dan...
Naime, ja kada nisam trudna, ja sam u hroničnom stanju gladovanja jer u suprotnom imam stomačinu (nećemo pričati o treninzima i trbušnjacima, mene to mrzi i nije tema). Dakle kada nisam trudna jedem jednom do dva puta dnevno max. No, sada, kako sam trudna, gladna sam, i jedem češće i imam stomačinu.
Uglavnom, mm i ja ručali, i ja se zavalila u stolicu, stiže Luka i leže mi na stomak. MM kaže Luki "Vidi koliki je mami stomak!", na to Luka počinje da mi pesniči stomak a MM preneraženo kaže "neeeeeeeeeeeee!" ... Da se razumemo, to u šta je Luka pesničio je salo a ne beba s obzirom na to da sam 7-8 nedelja.
Htedoh reći da mm misli na sve, i da je mnogo pažljiv.