cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Stracatela

clock-img

20.11.2010, 12:23

clock-img

usamljena

pencil-img

756

user posted image ovo kucam drugi put, necu ulepsavati. Inace mrzim praviti kore za torte pa sve baziram na piskotama, mlevenom i citavom keksu. Poznata sam po brzim kolacima user posted image
Za ovaj je potrebno:
1. Paket piskota
2. 400 ml slatke pavlake (ili ti vrhnja)
3. 2x bela Milka
4. dr Oetker kakao mrvice
5. malo mleka
Malo zagrejati mleko, namociti piskote i staviti u kalup. Prokuhati 200 ml pavlake, skloniti sa vatre i staviti cokoladu u to. Mesati dok se cokolada ne otopi. Sacekati 2-3 min da se ohladi. Umutiti preostalih 200 ml pavlake , dodati u nju ovu smesu sa cokoladom i rucno mesati dok se ne sjedini. Nakon toga dodati kakao mrvice, izmesati i staviti sve na piskote. Malom kasikom napraviti "kratere" po povrsini (dekoracija user posted image ) i eto ga- na hladjenje. Mislim da za pripremu treba 10 minuta.
Po zelji mozete umutiti vise pavlake. A da, ja u cokoladu stavim i aromu vanilije, bude bas ukusno
Edit: "podlogu" mozete napraviti i sa mlevenim keksom, ja ne stavljam margarin i masnoce. Otprilike 300 grama keksa umutim sa 200-250 ml mleka, u to mozete staviti kakao, suseno voce bilo sta- idealna podloga za mnoge kolace

< Poruku je uredio usamljena -- 20.11.2010 12:31:13 >

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

clock-img

27.12.2010, 00:25

clock-img

Anoniman

Fino fino... user posted image
Ja kupila one puslica kore pa mi treba neki fil za njih al ne bih fil za zumancima... Tako da ovo dolazi u obzir! user posted image

clock-img

14.01.2011, 00:09

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Ovuo moram da probam mmmmm ali kad presrtanem sa dijetom.

clock-img

16.02.2011, 11:26

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ček, čekuser posted image
Zagrijati 200ml vrhnja sa bijelom čokoladom a 200 umutiti mikserom i nakon 2-3 minute hlađenja, znači u još toplo dodati ovaj umućeni šlag i čokoladne mrvice, jel tako?

Ovdje može podloga za cheasecake, keks, margarin, med...ili umjesto margarina mlijekouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!