cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Sos od mirodjije

clock-img

06.06.2009, 12:04

clock-img

božana

pencil-img

421

Kako se pravi taj sos, zna li neka?Pre neki dan mi donese svekar mirodjiju i kaže da svekrva pravi sos od mirodjije i da tim sosom preliva pečenje.Kaže da je odličan i da pitam svekrvu kako se pravi.Ja neću da je pitam jer će dotrčati kod mene da mi ga napravi, a posle teško meni dolaziće mi svaki dan.Kako se pravi? 

clock-img

06.06.2009, 12:06

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

06.06.2009, 12:09

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Uzmes malo brasna, malo ulja i iseckas mirodjiju i to proprzis da brasno blago porumeni (pazi da ti ne zagori jer ce biti gorko), i onda dodas mleka i mesas zicom da ti se ne naprave grudvice, posolis i kuvas da se zgusne, pa dodas po ukusu sirceta ili limunovog soka. Ovaj sos ide uz kuvano meso i povrce iz supe npr, ili uz pecene mlade krompirice..

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

06.06.2009, 12:09

clock-img

anamaria_at

pencil-img

23

Mozes i na jednostavan nacin....kazu banatski..hehehhee

U manjoj serpi zagrejati ulje, dodati brasno i malo uprziti paziti da ne pozuti , dodati mirodjiju ,soli po ukusu i jos malo proprziti i nalivati vodom ili mlekom i stalno mesati do odredjene gustine.Kad je gotovo skloniti sa vatre i dodati sirce i izmesati!

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

clock-img

06.06.2009, 12:10

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Super smo, odgovaramo sve user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

06.06.2009, 12:11

clock-img

anamaria_at

pencil-img

23

hehhehehhe...kao dezurne kuvarice.....a ja neznam sta cu danas za veceru....nesto nit imam apetita ..nit mi se sta sprema...

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

clock-img

06.06.2009, 12:12

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

06.06.2009, 12:13

clock-img

božana

pencil-img

421

U, čoveče pa vi svašta znate.

clock-img

06.06.2009, 12:14

clock-img

anamaria_at

pencil-img

23

pa gagi taj sos izgleda jednostavan..i ukusan..a moze se praviti na sto nacina...

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

clock-img

06.06.2009, 12:15

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

A zna li neka kako se pravi sos od visanja, da li kao i svaki drugi user posted image  Jednom ga je Mihi spomenula, ali nije videla kada sam je pitala kako ga pravi

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

06.06.2009, 12:16

clock-img

božana

pencil-img

421

Nisam ni čula da postoji sos od višanja.

clock-img

06.06.2009, 12:19

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Postoji, on je onako slatkasto-kiselkast i odlicno ide uz prasetinu, onako pecenu kao za slavu user posted image  Mm je tako negde jeo i od tada ga spominje, a ja nisam sigurna kako da ga napravim user posted image  Probacu kao i svaki drugi pa valjda ce nesto ispasti user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

06.06.2009, 12:20

clock-img

anamaria_at

pencil-img

23

Sveže ili smrznute višnje (koje naravno prvo treba odmrznuti) očistiti od koštica i staviti u cediljku da se dobro ocede. Sok koji se ocedi ne bacati. Zajedno sa tim sokom staviti višnje u šerpu i preliti sa malo vode, koliko da prekrije višnje, da ogreznu. Dodati onda šećer po ukusu i kuvati dok ne provri. Dve kašike brašna izmutiti u malo vode i dodati višnjama, pa kuvati dok se masa ne zgusne. U slučaju da sos nije gust, dodati malo gustina. Pripremljen sos se može služiti hladan ili mlak uz kuvanu govedinu ili pohovanu piletinu. Po želji se u sos može dodati malo slatke pavlake.

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

clock-img

06.06.2009, 12:21

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

06.06.2009, 12:23

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Hej zene divne ste i expeditivne user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

06.06.2009, 12:28

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: anamaria_at

hehhehehhe...kao dezurne kuvarice.....a ja neznam sta cu danas za veceru....nesto nit imam apetita ..nit mi se sta sprema...


Nesto sam se setila.. pogledaj na nasim receptima, sigurno ces naci nesto sto ce te zainteresovati da spremis user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

06.06.2009, 12:31

clock-img

anamaria_at

pencil-img

23

Pogledacu...mada imam milion recepta u glavi....ali kad nisam raspolozen ..nista mi ne pomaze....ali kad stanem u kuhinju i pocnem nesto...onda bih svasta pravila od slanog do slatkog....hehehehhe.....

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

clock-img

06.06.2009, 12:32

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

06.06.2009, 12:35

clock-img

anamaria_at

pencil-img

23

znam samo jedno....bilo sta da pravim danas....obavezno cu pohovati karfiol....too mi je omiljeno...

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

clock-img

06.06.2009, 12:57

clock-img

Lu

pencil-img

15094

 





1 kasika
ulja

1 kocka
putera

2 kasike
sitno seckane mirodjije


so


beli biber

2 kasike
brasna

2-3 kasike
pavlake


vode po potrebi

Uprziti brasno na puteru i ulju (kao za zaprsku), malo da pozuti.
Dodati seckanu mirodjiju, vodu (dolivati po potrebi) i izmesati.
Posoliti, pobiberiti i mesati dok se sos ne zgusne.
Kada je sos gotov skloniti ga sa ringle i dodati pavlaku.
Dobro izmesati da se pavlaka izjednaci sa sosom


Ovo sam copy-paste,nisam znala da je mirodija ustvari koparuser posted image

clock-img

23.11.2009, 10:02

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

IZVORNA PORUKA: buhla

Potrebno je: 100 g butera
80 g brašna
1 veza mirođije
1 limun
1 čaša kisele pavlake
1 čaša supe
so Priprema: Na zagrejanom buteru malo propržiti brašno, dodati sitno iseckanu mirođiju, pa i nju malo propržiti. Naliti hladnom supom ili vodom, prokuvati, posoliti, zakiseliti limunov im sokom ili sirćetom, dodati pavlaku, prokuvati i služiti uz meso ili kuvano povrće.



IZVORNA PORUKA: minavb

Pravi lalinski sos! Obozavam ga i najlepse ide uz rimflajs ili becku sniclu. Ja ga pravim malo drugacije, tj samo ukuvam slatku pavlaku i u nju dodam mirodjiju, vegetu i malo limunovog soka. Kako god da ga napravis, divan je!