Moji su od malena navikli na sokovnik.
Cedim sve zivo. Cerka najvise voli mandarine.
Od kombinacija nam je sok od jabuke osnova, a onda uz njega naravno sargarepa, narandza, cvekla. E sad, kad pravim sa cveklom, onda taj iscedjeni sok prebacim u blender i dodam bananu/dve da bude kremastije i sladje.
Nikad ne dodajem secer, a u varijantama kad hocu da zasladim, izmiksam sok sa nekoliko urmi iz rinfuza. Em su zdrave em je prirodni secer. Akoih nemam, onda med.
Cesto na slatke jabuke dodam dve sake odledjenih visanja iz zamrzivaca.
Moja deca vole da to ima lep miris, tako da mi u tome najvise pomaze ili komadic djumbira, ili malo vanila tecne esencije, parce limuna, a kad prebacim u blender ponekad uz bananu i urme dodam kakao. To mu dodje kao neki sejk.
Varijacije su brojne, uvek nesto petljam, nisu mi nikad odbijali. Kad je sezona krusaka, sljiva, lubenica, dinja, sve to moji tamane.
Malo sam zbrkala sad blender/sokovnik ali i to je opcija.
Ako dete neki sokic odbija, probajte bananu sa tim sokom u blender, retko kome se ne svidja ta kremasta slatkasta kombinacija.
Nijedno dete mi nikad nije bilo anemicno, iskljucivo dojeni 6 meseci, znaci nije bilo gvozdja iz AD, dobrim delom to pripisujem sokovniku. I svo voce od starta sveze, nikad kompoti i kuvano... Ili svez sok ili voce ucelo. Danas su zavisnici od voca.
< Poruku je uredio Torbica -- 25.4.2014 9:49:35 >
_____________________________
Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle