cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Sok od kajsije je odličan za leto

clock-img

17.06.2009, 09:45

clock-img

Anoniman

Ukoliko vaš mališan ne voli voće, odbija da ga jede ili mu se dopada samo banana, dajte mu voćne sokove. Na taj način navići ćete ga na veoma zdrav obrok, a pored toga što sadrže fitohemikalije, čiji je povoljan uticaj na organizam i naučno dokazan, sokovi su bogati vitaminima i mineralima.
Detaljnije KLIK OVDE

clock-img

17.06.2009, 09:52

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

mmmmmm Luka obozava kajsije u svim oblicima. Kazu i da su breskve JAKO zdrave za bebe

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

17.06.2009, 09:55

clock-img

prase

pencil-img

1107

Uroš obožava breskve i kajsije u svim oblicima... Jedino neće da pije neki sokić od breskve i jabuke, ne znam šta mu tu smeta, kao za bebe je... Ja se oduševila i kupila tonu toga, a on neće ni da ga pogleda. Od iste firme, pije sve druge sokove user posted image

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

17.06.2009, 09:57

clock-img

Anoniman

Luka je u kašicama obožavao kajsiju a breskvu ni da vidi.

Sada, jede breskve kao lud, a kajsije pljune časkom. user posted image

clock-img

17.06.2009, 09:57

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Cula sam da su kajsije fantasticno zdrave za bebe i decu,da li u obliku voca,soka,kompota,svejedno!Moja mama pravi fantastican domaci sok od kajsija,bude original onom nekadasnjem gustom fruktalovom soku,sestric ga obozava(kao i mi matoriuser posted image )

superbrzasnežaheroj

clock-img

17.06.2009, 10:13

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Daj recept user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

17.06.2009, 10:14

clock-img

Anoniman

sreca pa moja djeca vole i jedu svo voće
sad su taman i borovnice dosle , pa ona moja švrća ih brsti nemilice

clock-img

28.12.2009, 01:34

clock-img

majdule

pencil-img

37

sok od kajsije tera decu da kake, tako da i nije baš poželjno često ga spremati !

clock-img

11.07.2015, 08:18

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Moja mama pravi lep sok od kajsije,i bas uizvamo u njemu i ovog leta.Nisam primetila Majdule da ih tera da kake nesto vise od uobicajenog.Mozda mora puno da se popije,ne znam.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

11.07.2015, 19:15

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja nikad nisam pravila sok ok kajsija a imam ih u dvorištu.Kakav bude sok,gust ili redak?

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

11.07.2015, 19:17

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Mama pravi sirup,koji se razredjuje vodom.Bude lep,srednje gustine.Mada sigurno zavisi i od recepta.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

11.07.2015, 19:20

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja ću te zamoliti da mi pribaviš recept,kad već imam kajsije da ne pravim samo džem,ako je i sok već lep.Recept možeš verovatno i ovde postaviti

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

11.07.2015, 20:13

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Cekam recept..mm u ponedeljak kupuje kajsije

clock-img

11.07.2015, 20:20

clock-img

lesica

pencil-img

12015

3 kg kajsija se kuva sa 1 l vode dok ne omekša,onda se propasira, ja prvo blender pa propasiram.

U drugoj šerpi se skuva 6 l vode sa 1kg sećera i 2-3 limuntusa,pa se pomeša sa kajsijom i pusti da vri 5-10 minuta.
Onda se ovako vreo sok sipa u vrele staklene flaše,zatvara,umota platnom i ostavi da odstoji dok se lepo ne ohladi. I drži na hladnom. Ispadne oko 10ak flaša.

Ovo je fini kašasti sok, nije presladak, a baš je lep.

< Poruku je uredio lesica RR -- 11.7.2015 20:21:47 >

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

11.07.2015, 20:40

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Moja deca obozavaju ovaj sok,uvek im baba pravi ali Lesice ovaj recept je bas jednostavan,mozda ove godine i ja pokusam.Inace obozavamo kajsije,sreca da ih imamo kod prijatelja,domace neprskane pa jedu koliko hoce.

clock-img

11.07.2015, 21:45

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

IZVORNA PORUKA: lesica RR

3 kg kajsija se kuva sa 1 l vode dok ne omekša,onda se propasira, ja prvo blender pa propasiram.

U drugoj šerpi se skuva 6 l vode sa 1kg sećera i 2-3 limuntusa,pa se pomeša sa kajsijom i pusti da vri 5-10 minuta.
Onda se ovako vreo sok sipa u vrele staklene flaše,zatvara,umota platnom i ostavi da odstoji dok se lepo ne ohladi. I drži na hladnom. Ispadne oko 10ak flaša.

Ovo je fini kašasti sok, nije presladak, a baš je lep.

Lesice rastvarate li vi taj sok posle sa vodom kao Mila,ili ga tako pijete kao kašasti sok?

clock-img

23.07.2015, 22:39

clock-img

aleksandrici

pencil-img

473

I moja deca obozavaju breskve,i kao vockicu a i kao napitak.Mladja voli cak i kolac od breskve.

clock-img

23.07.2015, 22:40

clock-img

aleksandrici

pencil-img

473

I ja napravim sok,sipam u plasticne flase i zamrznem tako da deca tokom cele zime imaju zdravi sok bez konzervansa.

clock-img

23.07.2015, 22:41

clock-img

amdn

pencil-img

1598

mi u toku leta cesto pravimo vocne jogurte, a zimi kompo pa to pijemo kao sok i pojedemo voce
a ovaj Lesicin cemo isprobati sad dok ima kajsija, ja ih bas volim a i J.

clock-img

23.07.2015, 22:42

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Aleksandrici, mi zamrzavamo tako sok od zove i ostavljamo ga u zamrzivač

clock-img

23.07.2015, 22:43

clock-img

amdn

pencil-img

1598

ja zamrznem voce posto nemam veliki zamrzivac pa zimi kuvam kompot, ali dobra je ideja i sa flasama u zamrz.

clock-img

23.07.2015, 22:47

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Da kod nas tako radimo samo sa sokom od zove,nisam nikad ni pomislila da bih tako mogla i druge sokove bez konzervansa ostavljati

clock-img

23.07.2015, 22:52

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja ne stavljam konzervans u sokove,a neke i zamrznem.Sve zavisi koliko se secer stavi i kako se spremi.

clock-img

23.07.2015, 22:56

clock-img

jovana jojo

pencil-img

907

Ja nisam pravila sokove i stavljala u zamrzivač,moraću da probam

clock-img

24.07.2017, 20:12

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

Od kog uzrasta sme da se jedu kajsije, breskve, jel od 6+?