writing-img

Sočna piletina

  
clock-img

29.07.2009, 15:36

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Neko vredan je dodao recept u našu zbirku:

Sastojci:
600 gr fileta belog pileceg mesa, jedna kesica corbe od pecuraka, 1/2 kg sampinjona, 1/2l neutralne pavlake, zacini po zelji, malo putera za podmazivanje.

Uputstvo:
Vatrostalni sud namazati puterom (uljem), svaki komad mesa uvaljati u prah corbe od pecuraka, poslagati, od gore naseci pecurke na cetvrtine, zaciniti, preliti neutralnom pavlakom i peci dok meso ne bude meko. Uz pire krompir i zelenu salatu, ovaj rucak ce svako da pohvali.

Vreme pripreme: 45 minuta


Vidi još recepata <-- KLIK


< Poruku je uredio guppy RR -- 29.7.2009 15:37:54 >

clock-img

29.07.2009, 15:37

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

Probala.Extra fino i brzo

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

29.07.2009, 22:23

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ovo zvuči jaaaakooo dobro user posted image
probaću pa javljam!!!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

03.08.2009, 16:18

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

cekam rezultateuser posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

03.08.2009, 17:30

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

 Samo da javnem da je odlicnoooouser posted image user posted image user posted image user posted image
I mm se jako dopalouser posted image


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

03.08.2009, 17:50

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

I ja isto da javim da sam pravila pre neki dan
user posted image user posted image user posted image
možda savetujem samo malo manje pavlake ili veci pleh. Ja sam stavila u vatrostalnu, čak 1,5 kg pilećeg filea (imala sam goste pa sam pravila veću količinu) i 400g pečuraka i pola litra pavlake, ali sve je toliko plivalo posle pola sata u rerni da sam morala da odlivam pavlaku da bi mi se ispeklo meso, jer je bilo poluživo i na kraju se peklo sve ukupno nekih sat i po. Ali vredelo je. Ukus je fenomenalan!!! Naravno, ja sam odozgo narendala i malo kačkavalja, a stavila sam i par komadića slanine što je dalo dodatni šmek user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

03.08.2009, 17:57

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Zato ja prvo malo propržim piletinu na maslinovom ulju pa je onda slažem u činiju.
Bude fenomenalno!


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.08.2009, 14:58

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Svaka čast za idejuuser posted image

clock-img

30.08.2009, 14:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ko, jel ja? user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.08.2009, 15:01

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ko, jel ja? user posted image


A ti si taaaauser posted image user posted image user posted image user posted image  

clock-img

30.08.2009, 15:03

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.11.2009, 15:30

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Oti, ovaj recept već postoji ali tvoj sadrži i šunku i sir pa sam ga stavila ovdjeuser posted image



IZVORNA PORUKA: OTI


Idealno za rucak ili veceru (mozda sam negde pisala):
potrebno:
pileci file- kupiti na primer dva komada (iseci na snicle)
kesica supe od pecuraka (kupovna)
pavlaka za kuvanje
parmezan, biber, origano (ko voli)
kackavalj, sunka (opciono, nije obavezno)
priprema
Snicle izlupati. Svaku sniclu uvaljati u prah iz kesice za supu i redjati u nauljen pleh ili vatrostalni sud. Jedan red snicli pa preliti pavlakom za kuvanje i dodati malo parmezana i tako redom: snicle uvaljane u prah za supu pa pavlaka za kuvanje i parmezan. Origano i biber sam ja stavljala ali nije neophodno. I peci na 220 stepeni pod folijom oko pola sata do 40 minuta. Foliju pred kraj skinuti i dopeci.

Napomena, saveti:
- Kackavalj i sunka nisu obavezni. Ja ih nisam stavljala. Ako budete dodavale jedno ili drugo ili oba, posuti po pavlaci.
- So nije potrebna jer je prah za supu od pecuraka dovoljno slan
- posto sam ja imala veliku tepsiju, nisam mogla da redjam dva reda nego sam samo poredjala snicle po dnu tepsije, prekrila pavlakom za kuvanje i gotovo.





< Poruku je uredio Lu RR -- 2.12.2009 13:50:08 >

clock-img

28.11.2009, 15:53

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: mamanp



IZVORNA PORUKA: OTI


- So nije potrebna jer je prah za supu od pecuraka dovoljno slan






user posted image user posted image  Ovo pravim odavno. Prvi put kad sam pravila stavila i so, user posted image user posted image user posted image  bilo toliko slano da nije moglo da se jede.



< Poruku je uredio Lu RR -- 2.12.2009 13:48:28 >

clock-img

28.11.2009, 15:54

clock-img

Lu

pencil-img

15094



IZVORNA PORUKA: Tasha RR

user posted image Posle dužeg vremena sam spremila jestiv ručak --> ovo! 

 



< Poruku je uredio Lu RR -- 2.12.2009 13:49:17 >

clock-img

28.11.2009, 16:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

        

 IZVORNA PORUKA: guppy RR

Znači uspelo je!
user posted image user posted image








IZVORNA PORUKA: Nedja

Pravila sam i ja, pre nedelju dana, i bilo je odlicno, a mama je pravila juce i svi su se odusevili, samo ne mogu da nadjem nigde prokletu pavlaku za kuvanje, pa sam stavila obicnu, ali recept jeuser posted image user posted image user posted image


   






IZVORNA PORUKA: Rivana









IZVORNA PORUKA: Tasha RR

user posted image Posle dužeg vremena sam spremila jestiv ručak --> ovo! 



Taso nasmeja me sa ovim JESTIV RUCAK user posted image user posted image user posted image



     




IZVORNA PORUKA: guppy RR


Tasho, link ti ne radi :)

nedja, i ja sam pravila neki dan sa običnom pavlakom, i ispalo super!




IZVORNA PORUKA: Tasha RR


IZVORNA PORUKA: guppy RR


Tasho, link ti ne radi :)




Pa nema linka, OVO se odnosi na recept iz ove teme. user posted image







IZVORNA PORUKA: guppy RR


user posted image user posted image user posted image
sorry, ja uvek pišem strelice kad pravim link
zbunilo me hahahaha





< Poruku je uredio Lu RR -- 3.12.2009 21:21:19 >

clock-img

30.11.2009, 14:35

clock-img

melania

pencil-img

462

Hvala na receptu draga,ovo je zaista odlicno.user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.12.2009, 21:15

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Jel bi moglo ovo sa kiselom pavlakom u kesi za pecenje?user posted image

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

11.12.2009, 13:42

clock-img

Anoniman

Jel ne moze kisela pavlaka, nego bas neutralna? zeznuh se i kupih kiselu!

clock-img

11.12.2009, 13:45

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Neutralna pavlaka ima svojstvo da zgušnjava,ako želite mao vodenastije stavite kiselu pavlakuuser posted image

clock-img

11.12.2009, 13:47

clock-img

Anoniman

Sad sam mm poslala po neutralnu, sa izgovorom da mi trebaju vlazne maramice za Ddavida user posted image user posted image user posted image


(

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Neutralna pavlaka ima svojstvo da zgušnjava,ako želite mao vodenastije stavite kiselu pavlakuuser posted image

clock-img

11.12.2009, 15:15

clock-img

Anoniman

ovo je odlično, brzo, i klinci koji baš i ne vole da jedu trpaju ovo ko alija sirotanović lopatom u sebe

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.12.2009, 15:22

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

user posted image

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.
ko alija sirotanović lopatom



_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

11.12.2009, 15:24

clock-img

Anoniman

Da li je moguce da u Novom Sadu nema neutralne pavlake?!!??!?!?!?!!
Ja sam stavila kiselu, bilo je super, ali malo tecnije za moj ukus, bas bi bilo bolje sa neutralnom!

clock-img

11.12.2009, 15:33

clock-img

Anoniman

Ljudi ovo je bomba!!! jao odvalili smo se. Medjutim ja sam napravila kombinaciju od svakoga sto je pomalo napisao: piletinu sam poprzila na maslinovom ulju(Ana RR), i na kraju dodala trapist na vrh i na komadice isjeckanu barenu slaninu(JecaRR). Jao preeeeeukusno je, tako lako i brzo za spremiti.

Uz to sam napravila rizu po receptu sto su mi japanci dali user posted image

Nedjo, zar nema Dukat Vrhnje?

clock-img

11.12.2009, 15:52

clock-img

Anoniman

Da li bi mi verovala kad bih rekla da nema?
Naravno, nisam bila u svakoj prodavnici u gradu-recimo da sam bila u pet vecih i 10 manjih, u merkatoru, u tempu, u univeru....kao da im trazim tartufe i sos od ostriga, koje je, neverovatno ali istinito, ovde postalo lakse naci od 'ebene pavlake.user posted image