cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Sočivo/Leća

clock-img

11.08.2010, 10:19

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

Leću (koja je provela noć namočena u hladnoj vodi) naliti novom vodom tako da bude tri prsta prekrivena, kuhati na umjerenoj vatri s lovorom i sjeckanom kapulom (Luk) dok ne omekša (oko jedan sat). Zatim dodati krompir i mrkvu izrezane na kockice, začiniti i kuhati dok i oni ne smekšaju.
Na maslinovom ulju lagano popržiti sjeckani češnjak (ne smije požutjeti jer će biti gorak!), skloniti s vatre i dodati konšervu (paradajz koncentrat). Izmiješati i ukuhati s lećom.
Na kraju posuti bosiljkom, svježe samljevenim paprom.
Kako je leća puna proteina, ja nikada ne dodajem meso uz nju. Po želji je svakako možete spremiti i sa suhim mesom, kobasicama isl.
Poslužiti uz crni kruh i salatu po želji.

Može sa bilo kojom vrstom mesa da se priprema

Alexx ovo je jedini recept koji sam našla user posted image

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 11.8.2010 10:21:23 >

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

11.08.2010, 10:21

clock-img

bebironcic

pencil-img

1543

Vucko,a sta je to kapulauser posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

clock-img

11.08.2010, 10:23

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

evo sad sam stavila prevode riječi u zagradama user posted image

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

11.08.2010, 10:23

clock-img

Anoniman

Jooooj , mene ludače , ja doletela u temu jer sam mislila da se piše o kontaktnim sočivima (za oči) pošto ih ja nosim user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.08.2010, 10:24

clock-img

bebironcic

pencil-img

1543

Hvala Vuckouser posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

clock-img

11.08.2010, 10:26

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jooooj , mene ludače , ja doletela u temu jer sam mislila da se piše o kontaktnim sočivima (za oči) pošto ih ja nosim user posted image user posted image user posted image user posted image

pa kad je Alexx pomenula to u ishrani bebe od od 9 - 12 mjeseci , kao kako se sprema sočivo... ja ko idiot šta je sočivo user posted image user posted image user posted image user posted image

nema na čemu bebirončićuser posted image

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 11.8.2010 10:27:16 >

clock-img

11.08.2010, 10:27

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Hvala, Vuckooooo!!!! user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

11.08.2010, 10:28

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

i mora se potopiti da omekša noć prije alexx

e da al čini mi se da je moja baka 3-4 puta mijenjala vodu za virjeme kuhanja leće user posted image  il sam to ja nešto pobrkala

clock-img

19.09.2010, 20:11

clock-img

Anoniman

evo da dodam kako ovde kuvaju socivo. ne mora se potopiti noc ranije, ali se i kao pasulj prvo prokuva u jednoj vodi i ta se voda baci. zatim proprziti malo crnog luka (ko voli moze dodati i belog) na maslinovom ulju. kad luk pozuti dodati socivo i naliti vode. staviti dva lovorova lista, so, biber i malo paradajz soka (ili onog iz konzerve). kuvati dok ne omeksa. pred kraj mozete dodati malo sirca i origana. ni mi ga ne jedemo uz meso, cesce kao prilog imamo tunjevinu.

clock-img

19.09.2010, 22:25

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jao, i ja isto! user posted image user posted image user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel