cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Sataraš - bećarac

  
clock-img

02.03.2010, 14:50

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Nedja

Iseces luk na kriske, papriku isto tako, paradajz na kockice. Prodinstas luk da omeksa, ubacis papriku, posolis malo,i krckas jedno 45 minuta, ili ubacis malo praska za pecivo pa bude brze. Dodas paradajz, vegetu i biber. Kuvas dok ne ispari voda, da ostane malo,i da sve omeksa i onda po zelji razbijes jaje u to, i kuvas jos par minuta. Ja stavim, za nas troje po 3 luka, paprike i paradajza.



IZVORNA PORUKA: viking

Ja isto pravim ovako, s tom da dodam punu kašiku brašna da mu da malo gustinu, a posle u tanjir (dakle, ne u šerpu na celu količinu) sipam i malo jogurta. Onda mi bude baš super!
I da, zovem ga satarš




IZVORNA PORUKA: minavb

Kazu moje kuvarice, sataras je sa jajetom, a becarac bez jajeta. Ja licno vise volim bez jajeta, pa ga tako i spremam. Obavezno dodam i belog luka.


IZVORNA PORUKA: Lu RR
A ja dodam vrhnje za kuhanje u kako god se to zvalo
Bude mi mljaciii




_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

02.03.2010, 14:52

clock-img

Anoniman

ja prvi put čujem da se stavlja jaje u satarašuser posted image

ja po kad kad solo sataraš, po kad kad sa teletinom isjeckanom na kockice

clock-img

02.03.2010, 14:53

clock-img

Anoniman

Jaje je "izborno", ja ga stavim kad ima previse tecnosti a jelo vec gotovo, pa jaje to "veze"...i ja ponekad napravim kockice mesa i ubacim unutra kad su vec pecene, i to se kod nas, koliko znam, zove leskovacka muckalicauser posted image

< Poruku je uredio Nedja -- 2.3.2010 14:54:00 >

clock-img

02.03.2010, 14:55

clock-img

viking

pencil-img

6644

Kad je mm bio na dijeti pravili smo ga bez brašna, jajeta i jogurta i bio je bljak....

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

02.03.2010, 14:57

clock-img

prase

pencil-img

1107

Za mene bećarac i sataraš nisu isto.

Prvo, u bećarac ide jaje, a u sataraš ne.

Drugo, za bećarac seckam sve na veće komade, na čelu sa paprikom gde bude komada 2x3 cm.

Treće, bećarac volim a sataraš ne volim, jer se u satarašu više nekako oseti paprika...

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

02.03.2010, 14:57

clock-img

Anoniman

pa majku mu za jedno jelo dvadeset naziva ... nije ni čudo što nam je maternji jezik toliko komlikovan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.03.2010, 14:59

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: viking

Kad je mm bio na dijeti pravili smo ga bez brašna, jajeta i jogurta i bio je bljak....


Ja ga ovako pravim i tako ga najvise volim.user posted image


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

02.03.2010, 15:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A kad bi vam ja rekla šta je bećarac u Posaviniuser posted image
Slično ali ipak različito,ma nije bitnouser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

02.03.2010, 15:04

clock-img

Unica

pencil-img

481

ja isto tako spremam s tim da dodam puno luka isecenog na rebarca. ne podnosim kad se stavi jaje... ali zato kad me mrzi da spremam jos nesto uz to dodam pirinac unutra i bude mmmmmmmmmm... extra...
a nekad proprzim sa strane slaninicu (na teflonu, bez ulja) pa dodam preko satarsa ili becarca...

a muckalica nije ni priblizno ovom... muckalica je meso, luk i crvena paprika,...


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

clock-img

02.03.2010, 15:08

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Becarac!!!
Kad god bi ustala i osetila taj miris dan bi mi bio savrsen!

Eeee mama moja.... user posted image

A tata skuva kafu.. Eeee tata moj..... user posted image

user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

02.03.2010, 15:15

clock-img

viking

pencil-img

6644

user posted image user posted image user posted image  
ja volim sve da začinjavam, možda zato mi ukus bude "prazan" bez svih tih dodataka...

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: viking

Kad je mm bio na dijeti pravili smo ga bez brašna, jajeta i jogurta i bio je bljak....


Ja ga ovako pravim i tako ga najvise volim.user posted image



_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

02.03.2010, 15:18

clock-img

Anoniman

Unice, nisam mislila na tu muckalicu, moj tata je bio u nekom restoranu, narucio muckalicu, ocekujuci to sto si napisala, a doneli mu ono sto sam ja opisala...objasnili su mu i razliku u nazivu, al zaista ne mogu da se setim, zato sam i napisala "leskovacka" ali ne mora biti, neka muckalica jeste sigurnouser posted image

clock-img

02.03.2010, 15:18

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Jednom sa pravila djulbastiju. Isto se nasecka na rebarca luk, paprika i paradajz, malo posoli i stavi u dublji djuvec. Od mesa, luka, zacina i ljute paprike se zamesi kao velika pljeska koja se stavi preko tog povrca u djuvecu, i dobro se zacepi. Pece se u rerni i sluzi tako sto se to meso isece, a odozdo se vadi ukrckano povrce. U sustini ista stvar.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

02.03.2010, 15:21

clock-img

viking

pencil-img

6644

E, sad sam gladna!

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

02.03.2010, 15:30

clock-img

Unica

pencil-img

481

IZVORNA PORUKA: Nedja

Unice, nisam mislila na tu muckalicu, moj tata je bio u nekom restoranu, narucio muckalicu, ocekujuci to sto si napisala, a doneli mu ono sto sam ja opisala...objasnili su mu i razliku u nazivu, al zaista ne mogu da se setim, zato sam i napisala "leskovacka" ali ne mora biti, neka muckalica jeste sigurnouser posted image



leskovacka muckalica je po sastavu tajna ali se zna da ide puuunooo masnog mesa (svinjetina) koje se toliko izdinsta da nestane sva masnoca, crvene paprike (najbolje suve), puno crnog luka i malo kiseline iz tursije...  i ko zna sta jos. ja sam to jela i obozavam je ali ne daju recept juznjaci... user posted image


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

clock-img

02.03.2010, 16:33

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: Nedja

Jaje je "izborno", ja ga stavim kad ima previse tecnosti a jelo vec gotovo, pa jaje to "veze"...i ja ponekad napravim kockice mesa i ubacim unutra kad su vec pecene, i to se kod nas, koliko znam, zove leskovacka muckalicauser posted image


Kad pravim sa prethodno ispecenom i ociscenom paprikom tada ne stavljam jaja,a ako ide sveza paprika onda stavim jedno ili dva.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

21.07.2010, 12:51

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: prase

Za mene bećarac i sataraš nisu isto.

Prvo, u bećarac ide jaje, a u sataraš ne.



Tako je....A muckalica je becarac sa pecenom paprikom plus meso.

To su sasvim tri razlicita jelauser posted image

clock-img

04.08.2010, 13:06

clock-img

caca81

pencil-img

642

Kod mene se koristi naziv sataraš, a ja ga pravim tako što prodinstam sitno isečen crni i beli luk, papriku i paradajz isečene na kockice na malo ulja, dodam začin C, vodu, poklopim i krčka se na laganoj vatri nekih 45min. Uglavnom dodam pirinač u to, ili ređe, služim sa pire krompirom. Moja mama u ovo jelo obavezno stavlja meso isečeno na kockice, ja ne.

clock-img

04.08.2010, 14:48

clock-img

liliana

pencil-img

4820

I mi ga oduvek zovemo sataraš. A Pravim ga ovako: Izdinstam luk na ulju, dodam na kolutiče iseckanu mrkvicu, na kocke iseckanu papriku, posolim, dodam  (kad je več prženo) na kocke iseckan paradajz, vegetu i to krčkam dok se paradajz ne razmekša skroz i onda dodam 2 umučena jajeta.

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

04.08.2010, 14:55

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Kod nas je satars ..paprika i jaja na dinstanom luku naravno i to obozavam ...
a svo  povrce zajedno je  .... Djuvec koji mi je bljak!


< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 4.8.2010 14:58:25 >

clock-img

09.08.2010, 11:08

clock-img

1zvezdana1

pencil-img

195

dali ste probale da uradite sataras sa pecenom crvenom paprikom bude ekstra user posted image

_____________________________

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

clock-img

09.08.2010, 11:10

clock-img

Anoniman

Moja mama ga uglavnom tako pravi, pošto ne može da svari nepečenu papriku koja nije oljuštena. Meni je ok, ali mi je lepši sa svežom paprikomuser posted image

clock-img

09.08.2010, 11:11

clock-img

1zvezdana1

pencil-img

195

user posted image meni je lepo i ovako i onako posto povrce obozavamuser posted image

_____________________________

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

clock-img

26.08.2011, 08:10

clock-img

Anoniman

Vidiš-ja nisam ni znala da su sataraš i bećarac isto user posted image
Kod nas kući to je sataraš- crni luk, paprika, paradajz i jaje, pravim kao Nedja. I uvek serviram sa prženim krompirićima user posted image
E, a đuveč je nešto drugo- crni luk, boranija, grašak, šargarepa, paradajz, paprika skuvani sa pirinčem

I tako.... user posted image

clock-img

26.08.2011, 09:08

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Idem sebi da pravim za doručak sataraš, a možda ostane i za ručak+ još nešto.

Ja ga jako volim i podsjeća me na djetinjstvouser posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”