cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Sarene posne kiflice

clock-img

26.06.2011, 11:22

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

maslackic, posebno za tebe,a verujem da ce devojkama da se dopadnu.

zovu se Sarene posne ili lakovane kiflice

recepte sam dobila od drage moje Zeljke.

Osnovni sastojci: - 250gr vode - 150gr ulja - 1 kvasac (nije vazno da li je svezi ili suvi) - brasno (kolicina zavisi od samog tipa i kvaliteta brasna)   Testo obicno mesim duplo, naime u jedan deo stavim kasiku kakaa, dok drugi deo ostaje beo.   Pomesati ulje, kvasac i vodu i zamesiti sa brasnom (ukoliko je svezi kvasac, ne cekam da nadodje, odmah ga stavljam). U vanglu staviti malo brasna (kad mesim crni deo dodam kakao), umutiti sve sa varjacom, zatim testo doraditi rukom na radnoj povrsini. Testo treba da bude meko. Podeliti ga na jufke i ostaviti da odstoji oko sat vremena pokriveno. Oklagijom razvuci prvo belo testo, zatim crno. Staviti jedno preko drugog (crno na belo), seci na trouglove i uviti kiflice. Peci ih u prethodno malo zagrejanoj rerni. Brzo budu pecene. Za to vreme skuvati sirup od vode i secera (solja vode i solja secera). Pecene kiflice odmah potopiti u sirup. Izvaditi ih. Ja ih pravim manje, dosta narastu prilikom pecenja. Ponekad ih pospem mlevenim orasima ili kosom.   da li ove tvoje sarene kiflice potpois samo i vadis..ili ih ostavis u tom sirupu da stoje?       Ubacim ih u serpu sa sirupom, ostavim ih da stoje 1-2 minuta i vadim ih. Videces kad ih potopis, koliko ce da upijaju sirup. Ne valja kad se previse upiju.

Ja u beli deo stavim kokos..manje od pola kesice od 100gr.
evo i slicice:   user posted image

P.S. Malo sam uvećala slikuuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 29.6.2011 11:35:00 >

clock-img

26.06.2011, 11:26

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415


Smeskic super je recept, ovo se mora probati. Hvala:)

clock-img

26.06.2011, 11:36

clock-img

maslackic

pencil-img

2852

ii jeeeiii, to su teeee:) hvala ti :) moja je mama pravila mnogo vece ali je poenta ista :) hvala ti user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

clock-img

26.06.2011, 11:44

clock-img

Anoniman

Ove popa mnogo voli user posted image

clock-img

26.06.2011, 14:27

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

nesto zeza ova slicica..evo jso jednomuser posted image

user posted image

probajte ih obavezno. vidite da su i sastojci nesto sto uvek imate u kuci.

maslackic, nema na cemu! verujem da ces uzivati!user posted image

clock-img

26.06.2011, 14:33

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

IZVORNA PORUKA: popadija Mara

Ove popa mnogo voli user posted image



videla si da su i posne..tako da su bas prakticne. za svaku priliku!user posted image

clock-img

26.06.2011, 17:08

clock-img

Anoniman

Znam znam jedemo ih redovno user posted image

clock-img

29.06.2011, 11:19

clock-img

Anoniman

Nađoh recept za NE posne šarene kiflice user posted image i danas su mi definitivno na repertoaru

clock-img

29.06.2011, 11:32

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

super n i n a!
ja sam imala najpre taj neposni..ali su mi ove prirasle za srce!user posted image

clock-img

29.06.2011, 14:12

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

kako su lepe!user posted image

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

29.06.2011, 22:46

clock-img

Anoniman

user posted image

Evo i mojih kiflica user posted image

clock-img

30.06.2011, 07:20

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

user posted image n i n a user posted image
koja kolicina tecnosti, brasna i kvasca ide? a koja kolicina secera i vode?

clock-img

30.06.2011, 08:16

clock-img

Anoniman

smeskic, ja sam pravila sa mlekom i jajima, ali nisam se strogo pridržavala recepta, već kako mi se testo ponašalo u rukama.

Moja doza za ovih 40-ak kiflica bila je:
oko 600gr brašna (stari mlinar-plavo, za dizana testa, hleb i peciva)
2 jajeta
pola kvasca
1 prašak za pecivo
2 kašike šećera (u testo)
malo soli
nešto manje od 2dcl mlakog mleka
oko 140ml ulja
u tamnu polovinu testa stavila sam 2 kašike kakaoa

U sirup za natapanje stavila sam oko 3dcl vode i 200-250gr šećera.

Toliko su sočne i slatke, tope se u ustima user posted image I pekla sam ih na 180C jedva 10 minuta i bile su gotove.

e da, ja sam ovu količinu delila na dva dela, pa na po 4 jufke (ukupno 8) pa od četri razvučena šarena testa dobijala sam po 10 trouglova za kiflice, i onako srednje su veličine (da sam pravila sitnije bilo bi ih mnogo više).


< Poruku je uredio n i n a -- 30.6.2011 8:18:25 >

clock-img

30.06.2011, 18:23

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

n i n a interesovalo me koliko su natopkjene i koej cvrstine.
sada imam predstavu prema strukturi tetsa i serbetu.


u tvoje ide prasak za pecivo..
ja sam 3dl vode sa casom ipo secera stavila na testo u koje ide otprilike malo manje od 1kg brasna.

clock-img

01.07.2011, 09:15

clock-img

Anoniman

Kiflice su brzo bile gotove (jedva 10minuta) i kad sam ih izvadila bile su potpuno mekane... Jedino što je ukus bio kao obično hlebno testo i zaista je potrebno utopiti ih u šerbet. Ja sam kiflice držala u neproključalom šerbetu oko 40-ak sekundi, pa vadila na tacnu, i na kraju još kašikom prelila sve kiflice (još tople). Kad su se ohladile bile su malko mokrije to veče, a već sutra ujutro, samo sočne, slatke i mekane! Mm se jako dopadaju tako da mislim da će biti zastupljene češće na meniju user posted image

A da, i mene je iznenadilo što piše i kvasac i prašak za pecivo user posted image Ali ja sam tako napravila, ne znam kakve bi bile da nisam, i prezadovoljna sam i kako su narasle i kakvo je bilo testo dok sam ga radila, i za tako kratko vreme pečenja sve se ispeklo, ništa nije ostalo sirovo unutar kiflica.

clock-img

02.07.2011, 08:35

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

n i n a i mene je isto zacudilo.
jako brzo narastu, jako brzo se ispeku..i kao pena su..
probala i ja suve..ali kod mene po receptu u testo ne ide secer..i zaista je kao hlebcic..a sasvim drugi ukus kada se prelije..
mogu lepo u frizideru da stoje kada je jako toplo..i bitno je da su u zatvorenoj posudi.

clock-img

02.07.2011, 14:12

clock-img

AndreaK

pencil-img

1324

Spominju se i ovde

Sjajne su! i ja ih svima hvalim user posted image