cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Salate na sve nachine

  
clock-img

10.05.2009, 19:51

clock-img

Anoniman

Evo nove temice user posted image user posted image user posted image

Poshto smo pchelica i ja u temi o jagodama zapochele salate...pa rekoh...red je da imaju temu....user posted image

Dakle...kakve salate volite? Votjne ili povrtjne? Slobodno stavljajte recepte...

Eto...meni prvo na pamet pada salata koju chesto jedem leti....

U chiniju naseckati svez krastavac....i preliti 0.2 deci jogurta( ili pavlake) user posted image user posted image user posted image

Mislili ste da tje biti neki komplikovaniji recept???user posted image user posted image user posted image Od mene teshko....zasad user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Smeshkica -- 10.5.2009 19:54:03 >

clock-img

10.05.2009, 19:57

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image
Ja leti najcesce naseckam u veeeeeeeliku ciniju krastavac,paradajz i narendam sira!
Posteno se udavim!

clock-img

10.05.2009, 19:59

clock-img

Anoniman

O daaaaaa....u toj salati sam se "davila" dok sam radila u hotelu....zovem restoran(u sklopu hotela)  da mi donesu vecheru....a oni mi nabrajaju ovu shniclu...onu kobasicu...a ja samo salatu...pa mi donesu po 3-4 porcije....da imam celu notj user posted image user posted image user posted image user posted image Eh...to su bila vremena user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.05.2009, 20:19

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Šopska;
Paradaiz,krastavac,paprika,luk
sve isjeckati na kockice,posoliti i dodati milerama i mladog sira

Moja omiljena;
mini paradaiz popoloviti,na svaki staviti listić bosiljka posoliti i preliti maslinovim uljem.

Obožavam zelenu salatu,prelivam ju sa raznim gotovim dresinzima kao i mladi kupususer posted image

clock-img

10.05.2009, 22:04

clock-img

afrodita

pencil-img

1814

Afro salatauser posted image

1 svezi krastavac
1 paradaiz
1 sveza zuta paprika
1 mala rendana sargarepa
1 zelena salata
1/4 crvenog kupusa
1 limun
sve iseckati, sargarepu izrendati, zelenu salatu na trake,
malo posoliti, sipati malo ulja i u sve to nacediti jedan limun
izmesati i sluziti

clock-img

11.05.2009, 12:27

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

Ajte dajte neku lijepu al da moze od nje da se dooooobro najede. Na dijeti sam a vise mi se smucila kupus salata.user posted image

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

27.06.2009, 14:33

clock-img

Anoniman

E...cure...ja danas planiram napraviti jednu salatu....al ne mogu se setiti chime sam je prelivala u dalmaciji kad sam bila user posted image

Naime....ide seckani paradajz, zuta paprika i crni luk, i feta sir....a prelije se nechim shto je u boci crveno, a posle u chiniji ostane crno.... nisam sigurna dal je maslinovo ulje...al mislim da nije poshto ide velika kolichina...... Ne javlja mi se tetka da je pitam...user posted image

clock-img

27.06.2009, 14:42

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ja sam vec virila ali neznam da ti odgovorim.

clock-img

27.06.2009, 14:46

clock-img

Anoniman

A chime vi polivate takvu salatu? Samo obichnim uljem? Ili nekim drugim prelivom? user posted image

clock-img

27.06.2009, 14:55

clock-img

gracija

pencil-img

615

Sta mislis da li je to sto trazis balzamicco sirce?

clock-img

27.06.2009, 14:58

clock-img

Anoniman

Hm..pa neznam kako to izgleda...naziv mi nije poznat...al ko zna kako se to kaze ovde...a kako tamo user posted image

Kakvo je to sirce...ima u prodavnicama da se kupi ili?

clock-img

27.06.2009, 15:02

clock-img

gracija

pencil-img

615

Da,ima da se kupi u prodavnicama a tacno mu je ime acceto balzamico(valjda ovako se pise),tamne je boje i stavlja se u salate.

I stavlja se jos u neka jela ,ali ne znam tacno u koja...


< Poruku je uredio gracija -- 27.6.2009 15:04:25 >

clock-img

27.06.2009, 15:03

clock-img

Anoniman

Hm...moze biti...otitjitju da vidim....user posted image tnx user posted image
Jer shto smo kod tetke koristili nije bilo u fabrichkoj ambalazi...pa zato nemam ideju shta je to user posted image

clock-img

27.06.2009, 15:14

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ja bas nisam neki ljubitelj salata.Jedino jedem zelenu salatu.Krastavce jedem onako ne zakiseljene,a paradajz uopste ne jedem.
Jednom kad smo mm i ja bili na veceru i on narucio sopsku salatu a ja necu nikakvu.I kad je konobar doneo ja ga pitam a kakva je to salata ,sta tu sve ide.Kaze on meni : Ti ko da si dosla iz Nemacke,nemas pojma kakva je ta salata.user posted image

clock-img

27.06.2009, 15:17

clock-img

Anoniman

Kod nas je uglavnom neka klasika.....svezi krastavci naseckani, beli luk malo ulja sirceta i gotovo...isto i kupus salata... paradajz se uglavnom jede svez...i to svako sebi secka.... ali ja eto reshila da napravim salatu... user posted image user posted image user posted image Inache...u toj shopskoj sam se davila dok sam radila u hotelu....stalno su mi to donosili iz restorana user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.08.2010, 20:38

clock-img

Anoniman

Super , ima tema o salatama user posted image user posted image

Imala sam fantastičan recept sa primorja za salatu sa maslinama , pasuljem , kukuruzom ,i što čim , ali sam ga izgubila !!! user posted image Znam samo da su išle crne masline , pasulj i dalje - blokada . Zato vas molim , ako neko ima taj ili sličan recept da mi napiše ovde , jer bih želela da napravim tu salatu . Mmmmmmmm ... user posted image

clock-img

21.08.2010, 21:27

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Kao sto rekoh u pp nisam vrsna kuvarica, ali mozda je neka od ovih?user posted image
1
2



_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

21.08.2010, 21:33

clock-img

Anoniman

Ovu prvu ću da probam , drugu sam već pravila baš po ovom receptu i bacila sve jer je kilogram luka meni bilo PREVIŠE i bila je jako jaka . 

clock-img

01.09.2010, 20:34

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Kilogram luka???? Užas user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

01.09.2010, 21:29

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

a prelije se nechim shto je u boci crveno, a posle u chiniji ostane crno.... nisam sigurna dal je maslinovo ulje...al mislim da nije poshto ide velika kolichina...... Ne javlja mi se tetka da je pitam...user posted image



Meni je ovo promaklouser posted image
Jesam zakasnila, al evo - 99 posto sam sigurna da je u pitanju bundevino ulje, ili na hrvatskom bučino ulje. Elem, tata mi je jednom doneo iz HR, sa poslovnog puta u Čakovečke mlinove, flašu tog ulja...ništa lepše u životu nisam probala u salati. Ma, svaka salata je bila posebna, i potpuno drukčija od onih na koje sam navikla. ima da se kupi i kod nas, naravno, i naši je proizvode, ali ovo mi je bilo ubedljivo najboljeuser posted image

clock-img

02.09.2010, 07:38

clock-img

Anoniman

smeshkice, ova prva salata koju si navela je kao grcki tzatziki (krastavac i pavlaka) s tim sto se u nju doda par kapi maslinovog ulja i mirodjija (i beli luk, ko ga jede).
mi ponekad uzmemo onaj osuseni tost (male komade) stavimo na dno cinije, kapnemo malo maslinovog ulja, origano, od gore naseckamo paradajz, dodamo kapar (ne uvek), naseckamo fetu i pospemo origano. naravno, zacinimo solju, uljem i limunom.

clock-img

29.03.2011, 16:40

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Da li jedete salatu od maslacka?

clock-img

30.03.2011, 15:25

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Nema nikog na salatama,a svi kao jedete user posted image

clock-img

30.03.2011, 15:34

clock-img

Anoniman

evo mene user posted image  ne, ne jedem salatu od maslacka user posted image
u poslednje vreme za salatu najcesce jedemo bareni brokoli ili iceberg salatu kod koje se igramo prelivima. mm voli da umesa senf i med i napravi od njih preliv. ja bas nisam toliko za te slatke varijante preliva, vise volim da umesam malo majoneza sa limunom, dodam i mirodjiju i njam njam...jos ako ubacimo krutom i narendamo sir odgore....mmmmm....

clock-img

30.03.2011, 15:36

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja cu danas da pravim salatu od sremusa user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !