cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Rolat od mesa

clock-img

16.10.2009, 07:05

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437


Sastojci:
Za rolat: 500g mlevenog mesa (svinjsko, teleće), 1 glavica luka, 2-3 čena belog luka, 1/2 šoljice peršunovog lista, 1/2 šoljice prezli, 1 jaje, 1/3 šoljice ulja, 2 kašike sirćeta, 1 kašika origana, Vegeta i biber Za punjenje: 300 g pečuraka (šampinjoni, vrganji...), 1 glavica crnog luka, Vegeta, biber Za sos: 1/2 šolje ulja, 2-3 kašike soka od limuna, izrendana limunova korica, , 3-4 kašike senfa, 1 kašika origana, so i biber

Uputstvo:
Rolat: Izrendamo crni i beli luk, dodamo sve ostale sastojke, dobro umesimo, pokrijemo plastičnom folijom, i stavimo u zamrzivač na 10 min. (dok napravimo fil). Punjenje: Pečurke i luk isečemo, začinimo po ukusu, prodinstamo (da tečnost ispari). Sos: Dobro promešamo sve sastojke da se dobije homogena smesa. Na plastičnoj foliji rastanjimo meso u obliku pravougaonika debljine oko 1,5-2 cm. Preko toga rasporedimo fil, ali uz bočne strane i gornju stranu ostavimo oko 2 cm bez fila. Uz pomoć folije formiramo rolat i lepo ga oblikujemo. Prenesemo u podmazan pleh. Premažemo polovinom sosa i pečemo na 200°C da lepo porumeni (oko 30 min.). Serviramo uz preostali sos.

Vreme pripreme: 80 minuta


Ringerjini recepti <--- KLIK

clock-img

16.10.2009, 08:20

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

ovo zvuči mnogo ukusno - prekopirala sam u moj folder sas recepti user posted image

hvala guppy

clock-img

16.10.2009, 09:29

clock-img

mihi

pencil-img

4968

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Guppy, kad stignes sve ovo da spremis? Svaka cast u poslednje vreme dominiraju tvoji recepti.

clock-img

16.10.2009, 09:32

clock-img

bonita

pencil-img

860

ja ovo isto spremam,samo koristim alifoliju,i u njoj pecem.
A recept je odlicanuser posted image

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

16.10.2009, 10:26

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Evo slikice:
user posted image
I nema potrebe za folijom, ali kako je kome lakše user posted image

< Poruku je uredio lilly.79 -- 16.10.2009 10:27:42 >


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

16.10.2009, 10:35

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

I ja ga spremam bez folije sa krompirima koji se peku u istoj tepsiji.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

16.10.2009, 10:39

clock-img

bonita

pencil-img

860

pa sta znam,ja kada sam dobila ovaj recept,receno mi je da treba peci zamotan u folijiuser posted image
i nikada mi nije lose ispalo.
Probacu sledeci put bezuser posted image


_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

16.10.2009, 10:50

clock-img

Anoniman

uuuuuuu ovo super zvuči i izgleda!  user posted image