Sastojci:
Za rolat: 500g mlevenog mesa (svinjsko, teleće), 1 glavica luka, 2-3 čena belog luka, 1/2 šoljice peršunovog lista, 1/2 šoljice prezli, 1 jaje, 1/3 šoljice ulja, 2 kašike sirćeta, 1 kašika origana, Vegeta i biber Za punjenje: 300 g pečuraka (šampinjoni, vrganji...), 1 glavica crnog luka, Vegeta, biber Za sos: 1/2 šolje ulja, 2-3 kašike soka od limuna, izrendana limunova korica, , 3-4 kašike senfa, 1 kašika origana, so i biber
Uputstvo:
Rolat: Izrendamo crni i beli luk, dodamo sve ostale sastojke, dobro umesimo, pokrijemo plastičnom folijom, i stavimo u zamrzivač na 10 min. (dok napravimo fil). Punjenje: Pečurke i luk isečemo, začinimo po ukusu, prodinstamo (da tečnost ispari). Sos: Dobro promešamo sve sastojke da se dobije homogena smesa. Na plastičnoj foliji rastanjimo meso u obliku pravougaonika debljine oko 1,5-2 cm. Preko toga rasporedimo fil, ali uz bočne strane i gornju stranu ostavimo oko 2 cm bez fila. Uz pomoć folije formiramo rolat i lepo ga oblikujemo. Prenesemo u podmazan pleh. Premažemo polovinom sosa i pečemo na 200°C da lepo porumeni (oko 30 min.). Serviramo uz preostali sos.
Vreme pripreme: 80 minuta
Ringerjini recepti <--- KLIK