cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Rođena beba teška skoro devet kilograma

clock-img

23.09.2009, 22:26

clock-img

Anoniman

Jedna stanovnica Indonezije rodila je bebu tešku 8,7 kilograma koja je dobrog zdravstvenog stanja uprkos rizičnom porođaju.

user posted image

Dečak, koji još nema ime, rođen je u ponedeljak, carskim rezom, u državnoj bolnici u Kisaranu na Sumatri, kazao je ginekolog koji je obavio porođaj Binsar Sitangang.
"Zbog težine novorođenčeta, operacija je bila izuzetno teška. Beba, koja je dugačka 62 centimetra, dobro oseća nakon što joj je "prvih pet minuta (po rođenju) bila neophodna pomoć pri disanju. To je izuzetna beba. Mnogo glasnije plače od drugih beba i stalno je gladna", ispričao je lekar.
Majka Ani (41) nije išla na redovne kontrole tokom trudnoće i boluje od dijabetesa, što uvećava rizik od rađanja beba većih od proseka, kazao je lekar. Žena već ima troje dece, koja su pri rođenju imala oko četiri kilograma.
Njen novorođeni sin najveća je beba ikada rođena u Indoneziji, četvrtoj najnaseljenijoj državi na svetu, sa 235 miliona stanovnika. Prethodna najveća beba u toj zemlji rođena je 2007, sa 6,9 kilograma.
Izvor: Blic

clock-img

23.09.2009, 22:36

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Mogu misliti kako ga je bilo tesko roditi.

clock-img

clock-img

Anoniman

CR-om

clock-img

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

A joj kad ce moja beba da ima 8,7 kg user posted image

clock-img

23.09.2009, 22:37

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Joj kolka beba.

clock-img

23.09.2009, 22:37

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

A tek sam sada vidjela da je carski rez pa mama nije osjetila sreca njena inace ne bi ni mogla prirodno roditi ovoliko dijete

clock-img

23.09.2009, 22:42

clock-img

viking

pencil-img

6644

Gde nije osetila, pa prosečna visina Indonežana je 145cm!

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

24.09.2009, 08:14

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

joj kako je sladak, buckast...ma nek je živi i zdrav, nadam se da da je zdrav i da neće imati nekih tegoba, jer je ovo ipak neuobičajeno

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

24.09.2009, 08:34

clock-img

barbara

pencil-img

371

kako je sladak,prava dzin beba!neka je ziv i zdravuser posted image kako bi ga malo gnjavilauser posted image

David mamin unjavac!!!!!!!!!!!!!

Slogom rastu male stvari,a neslogom i najvece se raspadaju!

clock-img

24.09.2009, 09:46

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Rodio se buckic veliki to i nije tako lose,imas u startu veliku bebu,neka je ziv i zdrav.user posted image

clock-img

24.09.2009, 09:46

clock-img

sanji

pencil-img

1583

AUUUUUUUUUU kolika beba! Svaka joj čast kako je iznela trudnoču! user posted image Samo neka su živi i zdravi!user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

24.09.2009, 13:14

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

Svaka joj cast sto je iznela trudnocu do kraja. Mi kukamo u trudnoci kad je beba 3-4 kg, a zamislite skoro 9kg.

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

24.09.2009, 13:21

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Bravo za mamu user posted image

clock-img

24.09.2009, 13:40

clock-img

Anoniman

Moj Luka za prvi rođendan nije imao 9kg.

Moram da kažem da meni ovo ni malo nije slatko! Uopšte ne bih volela da imam novorođenče od 9kg. I smatram da je ta majka neodgovorna: "Majka Ani (41) nije išla na redovne kontrole tokom trudnoće i boluje od dijabetesa..."

clock-img

24.09.2009, 15:20

clock-img

2002m

pencil-img

2595

Neka je on ziv i zdravuser posted image .Zamislite samo koliko ce kilograma imati za 4 meseca, kada bebe do 5 mes. prosecno stave preko 1 kg. za mesec dana.Moj je za prvi rodjendan imao 10kg.Meni tako gojazna beba bas i nije slatka.

clock-img

24.09.2009, 16:51

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Beba sa godinu dana treba da ima trostruku porođajnu težinu, zamislite kad mali sa godinu dana bude imao skoro 27 kg, valjda neće toliko da napredujeuser posted image

clock-img

24.09.2009, 16:53

clock-img

cicko

pencil-img

982

Portabl sumo rvac!!!user posted image

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Jedna stanovnica Indonezije rodila je bebu tešku 8,7 kilograma koja je dobrog zdravstvenog stanja uprkos rizičnom porođaju.

user posted image

Dečak, koji još nema ime, rođen je u ponedeljak, carskim rezom, u državnoj bolnici u Kisaranu na Sumatri, kazao je ginekolog koji je obavio porođaj Binsar Sitangang.
"Zbog težine novorođenčeta, operacija je bila izuzetno teška. Beba, koja je dugačka 62 centimetra, dobro oseća nakon što joj je "prvih pet minuta (po rođenju) bila neophodna pomoć pri disanju. To je izuzetna beba. Mnogo glasnije plače od drugih beba i stalno je gladna", ispričao je lekar.
Majka Ani (41) nije išla na redovne kontrole tokom trudnoće i boluje od dijabetesa, što uvećava rizik od rađanja beba većih od proseka, kazao je lekar. Žena već ima troje dece, koja su pri rođenju imala oko četiri kilograma.
Njen novorođeni sin najveća je beba ikada rođena u Indoneziji, četvrtoj najnaseljenijoj državi na svetu, sa 235 miliona stanovnika. Prethodna najveća beba u toj zemlji rođena je 2007, sa 6,9 kilograma.
Izvor: Blic

clock-img

24.09.2009, 17:05

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

user posted image user posted image user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

15.12.2009, 12:17

clock-img

Dudu25

pencil-img

1005

user posted image  dusica mala kako je punaaa user posted image

clock-img

15.12.2009, 17:35

clock-img

Ellenica

pencil-img

763

Kako li se ova mama osećala saa tolikom bebom u stomaku!!!

Veliki sam mamin dečak

clock-img

26.11.2011, 18:08

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

U Smederevu rođen dečak težak šest kilograma

U smederevskom porodilištu rođen je dečak težak šest kilograma i sto grama i dug 61 centimetar.

user posted image

"Veliki" Gojko

user posted image

Dečak, koji je na svet došao noćas carskim rezom, nosiće ime svog dede - Gojko, a njegovoj mami ovo je peto dete.

Malog Gojka, kad izađe iz porodilišta, kod kuće će sačekati četiri sestre, od kojih najstarija ima šesnaest godina, a najmlađa trinaest meseci.

Lekarski tim smederevskog porodilišta u dosadašnjoj praksi nije imao porođaj kao što je ovaj. Ginekolog Miroljub Stefanović kaže da je carski rez bio neminovan s obzirom na to da je beba prilično velika.

clock-img

26.11.2011, 23:15

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Cudo Bozije user posted image beburina user posted image

clock-img

26.11.2011, 23:23

clock-img

Brana

pencil-img

4456

Bebice su sve slatkeuser posted image ,ali meni je ovo iskreno malo cudno tj.neprirodno...izgledaju mi gojazno i zajapureno u odnosu na ostale bebe...

< Poruku je uredio Brana -- 26.11.2011 23:26:03 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

clock-img

26.11.2011, 23:25

clock-img

madre

pencil-img

6600

jadno ovo malecko pored velikog gojkauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

26.11.2011, 23:25

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

IZVORNA PORUKA: viking RR

Gde nije osetila, pa prosečna visina Indonežana je 145cm!

user posted image jeste stvarno!

don't shit where you eat :))