cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Rastresit pirinač

  
clock-img

22.11.2009, 14:05

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Priprema

1 šolja pirinča se stavi u šerpu sa 2 čaše hladne vode. Dodati so ili vegetu (po želji).
Uključiti na najveću vatru do trenutka kada proključa.

Tada smanjiti na najmanju vatru i poklopiti. Ostaviti tako tačno 20 min i onda isključiti vatru. Ostaviti na šporetu još 5-6 minuta. Tokom kuvanja ne mešati, ne otklapati.

Pirinač će biti skuvan perfektno i biće suv i baršunast.

Ako kuvate braon pirinač, postupak je isti ali trebaće mu mnogo duže na tihoj vatri.







_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

22.11.2009, 14:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Od skoro sam počela ovako da spremam pirinač, ranije sam ga klasično kuvala (šolja pirinča, 3 šolje vode, vegeta, maslinovo ulje, kuvam na tihoj vatri)..

Sad zavisno od toga uz šta ga spremam, kuvam ga na jedan od ova dva načina.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

22.11.2009, 17:13

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja ga uvijek drugačije pravim ali mi se više sviđa dinstani nego klasično kuhani.
Npr.izdinstam luk dodam rižu,začine(cary,vegetu,ruzmarin...)brzo mješam na jakoj vatri dok se puste mirisi i onda dolijevam po malo vode na laganijoj vatri dok ne bude gotovo.
Ili recimo u rerni sa piletinom ili sa povrćem(graškom,mrkvom,porilukom,tikvicama...)
Volim i sa paradaiz sosom ili vrhnjem za kuhanje, e to je mljacuser posted image

clock-img

22.11.2009, 17:19

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Da, ja ponekad kada imam više vremena, volim da tako pravim.. skuvam temeljac od govedine, u šerpi propržim luk, ubacim pirinač, propržim, dodam začine (cary ne volim) i nalijem sa otprilike tri kutlače temeljca. Poklopim. Kada tečnost ukuva opet sipam i sve tako dok ne potrošim sav temeljac.
Nekad stavim i pečurke. Ima raznih načina.user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

24.05.2011, 23:36

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.05.2011, 12:33

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Ja ne razumem to dinstanje pirinca...ali moracu da probam da bih shvatila.. user posted image

Bas imam pecurke, mogla bih probati tako...

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

25.05.2011, 12:36

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Shishice , stavis malo ulja i na to pirinac i mesas ga jedno 5 minuta dok ne pocne da se mrda , moja mama kaze kao da ozivi user posted image , to je dinstanje i  ja ga onda zalijem vodom pa bude rastresit
jos nisam probala da ga spremam u mikrotalasnoj , kao i svi stari ljudi imam averziju prema novitetima user posted image ali kad probam mozda se navucem


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

25.05.2011, 13:05

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Znam ja sta je dinstanje user posted image nego ne razumem sta uradi pirincu...

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

28.05.2011, 09:17

clock-img

zoća

pencil-img

1957

može kada se skuva da se propere kroz hladnu vodu kao špagete tako da je posle svako zrno za sebe.odličan je može se samo preliti sa soja sosom.OVO JE ZA ODRASLE,

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Priprema

1 šolja pirinča se stavi u šerpu sa 2 čaše hladne vode. Dodati so ili vegetu (po želji).
Uključiti na najveću vatru do trenutka kada proključa.

Tada smanjiti na najmanju vatru i poklopiti. Ostaviti tako tačno 20 min i onda isključiti vatru. Ostaviti na šporetu još 5-6 minuta. Tokom kuvanja ne mešati, ne otklapati.

Pirinač će biti skuvan perfektno i biće suv i baršunast.

Ako kuvate braon pirinač, postupak je isti ali trebaće mu mnogo duže na tihoj vatri.









< Poruku je uredio zoća -- 28.5.2011 9:19:03 >

clock-img

28.05.2011, 12:23

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

e, a koji pirinač spremate.
Ja sam nekada uzimala Kočanski, pa me razočarao.
Onda, sam prešla na Scotti, i to samo mi je onaj u pakovanju 4x25 gr bio ok!
Ovi što sam kupovala u kg, su mi ništa podebno, ili ja neznam da ih spremim!

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

09.06.2011, 13:07

clock-img

jance

pencil-img

6439

e sad, Anci pirinac mi se nije zalepio (konacno!) al nije bas ni bio nesto rastresit... mada kontam da je to sada i do samog pirinca.. bitno je da se nije zalepio a rastresitost cemo polako....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

09.06.2011, 13:12

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Moguće da je do pirinča.. meni uvek ispadne baš rastresit ali ja recimo više volim kad je onako gnjecav pa ovaj retko spremam user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.06.2011, 13:15

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Super je C pirinac,okruglog zrna.

clock-img

09.06.2011, 14:04

clock-img

jance

pencil-img

6439


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moguće da je do pirinča.. meni uvek ispadne baš rastresit ali ja recimo više volim kad je onako gnjecav pa ovaj retko spremam user posted image



pa da se menjamo user posted image .. meni je skroz gnjecav.. al npr uz kinesku je to i pozeljno, lakse se jede sa stapicima...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

09.06.2011, 14:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja ustvari najviše volim rižoto, tad mi je pirinač idealan. user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.07.2017, 11:24

clock-img

branki*

pencil-img

20828

A,moja mama kaze da je fora da se pirinac prvo malo proprzi na ulju,la tek onda dolije voda.ne znam.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.07.2017, 11:28

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Branki, i ja ga nekad proprzim na ulju. Komplikovaniji nacin: stavim pirinac na pleh i u rernu, mozda desetak minuta, pazim da ne pozuti (i ako pozuti nema veze). Na ringlu u serpu malo ulja pa stavim taj pirinac, proprzim dva, tri minuta i dospem vode, stavljam recimo solju pirinca i vode dve, dve ipo šolje, kad provri promesam i ostavim na tihoj vatri da kuva, poklopljen (desetak minuta), isključim ringlu i zaboravim na njega user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.07.2017, 11:46

clock-img

branki*

pencil-img

20828

E,tako,ivancice,moja mama radi.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.07.2017, 12:56

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Nisam znala da moze prvo da se proprzi.Ja ga uvek samo kuvam i ispadne pristojno,zadovoljna sam.

clock-img

02.07.2017, 16:10

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770


IZVORNA PORUKA: veselica

Nisam znala da moze prvo da se proprzi.Ja ga uvek samo kuvam i ispadne pristojno,zadovoljna sam.


U redu je, znamo da si ti domacica za desetkuuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.07.2017, 16:18

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ivana,komplikovan ti je taj načinuser posted image
Ja ga isto spremam tako što ga propržim, valjda je u tome caka, da se ne ulepi. I valjda ga treba dobro oprati.
Ja propržim na maslinovom ulju 2 čena belog luka, pa dodam pirinač, pržim ga 2-3 minuta, nalijem dvostrukom količinom vode koliko ima pirinča,začinim i pokrijem. Pojačam vatru na najjače, kad provri,smanjim na najmanje. Kad se stvore rupice skidam sa vatre i zaboravljamuser posted image Ne mešam nijednom.


< Poruku je uredio Mariya -- 2.7.2017 16:19:39 >

clock-img

02.07.2017, 17:36

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Mariya, jel da? user posted image
Ja obožavam pirinac i bas ga često pravim, u raznim kombinacijama. Danas sam pravila pirinac i tunjevinu.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.07.2017, 19:29

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Evo današnjeg
user posted image


_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.07.2017, 19:51

clock-img

Duškić

pencil-img

9617


IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Evo današnjeg
user posted image




Super , ukusno izgleda. Moracu da probamuser posted image user posted image

clock-img

02.07.2017, 20:06

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965


IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Mariya, jel da? user posted image
Ja obožavam pirinac i bas ga često pravim, u raznim kombinacijama. Danas sam pravila pirinac i tunjevinu.


Dobro da nesto obozavasuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!