cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Puslica torta

clock-img

05.01.2010, 15:07

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Citam ove nase recepte u nadi da cu dobiti ideju koju tortu za Bozic da pravim i vidim da medju receptima nigde nema ovog klasika medju tortama.Dakle:
Kora-5 belanaca dobro umutiti sa 300 g secera i kasikom sirca(umute se belanca pa se postepeno dodaje kasika po kasika secera) i peci takve 2 kore.Bitno je da temperatura pecenja bude 100C i da se vrata od rerne nikako ne otvaraju dok se korica ne ispece.Kora se pece oko 2 sata.
Fil-10 zumanaca umutiti sa 250 g secera u prahu i skuvati na pari..Kad je skuvano u vruc fil dodati 1 margarin i 400 grama mlevenih oraha(jos je lepse ako se umesto oraha stave lesnici)
Torta se filuje sa 3-4 slaga.
Ja iskreno korice nikad nisam probala sama da pravim,uvek ih kupim,ima ih u prodavnicama zdrave hrane-sto je sigurno sigurno jeuser posted image


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

06.01.2010, 09:20

clock-img

gagins

pencil-img

680

Carice,ovaj recept motam odavno,ovu tortu obozavam!

clock-img

07.01.2010, 19:38

clock-img

Jelena81

pencil-img

285

moram da se nadovezem po pitanju susenih kora od belanaca : dok smo imali stari sporet, uvek su bile gnjecave ako ih pecem manje od sat ipo; sada, ok su...

dobila sam savet da pecem max 45' za koru od 5 belanaca... isprobala kod drugarice, sjajno ispala, ali!!! stvar bejase mislim u mucenju belanaca i dodavanju, jer je imala mikser sa posudom, pa se sledeca kora mutila celih 40'.

mislite li da ima veze kako se muti?

probala sam kupovne kore od belanaca, ali: EM skupe za 2 komada, EM manje u odnosu koje ja pravim, te dve kore iz pakovanja su moja jedna!

i da, napoiminjem, nisam otvarala sporet...

clock-img

07.01.2010, 19:48

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Mislim da ima veze koliko se muti,sto duze mutis to bolje.Secam se da je moja majka vise od pola sata mutila belanca i uvek joj je kora bila fenomenalna.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

07.01.2010, 19:54

clock-img

Jelena81

pencil-img

285

jedino resenje mi je kupovina miksera sa posudom, jer prosto obozavam torte sa ovim korama!

clock-img

07.01.2010, 20:04

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ja sam zadovoljna sa kupovnim korama,uvek ih kupujem na istom mestu i nisu male,bas su onako fine.A da su skupe-jesu!

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

27.03.2010, 15:41

clock-img

Anoniman

Juce sam pravila svoju prvu tortu u zivotu. Tati je danas rodjendan, a ovo mu je omiljena torta. Najveci problem, tj najvise sam se plasila da li cu napraviti dobru koru, posto ne jedem torte, i nemam nikakvu predstavu kako ova torta i kora treba da izgledaju. Medjutim, napravila sam je nekako, uz puno muke, i mislila da cu je baciti u smece, posto mi je jako ruzno izgledala.
Danas sam je donela, i moji su rekli da lepsu puslicu u zivotu nisu jeli, a imam strinu koja profi pravi kolace i torte, i njena puslica je do sad bila no1.
Evo kako sam pravila (pravila saM pola mere, pa cu tako i pisati)
Kora:
5 belanaca dobro umutiti, pa dodati 350g secera u prahu, mutiti dok se secer ne rastopi (meni je trebalo manje od 10 minuta) i dodati sok od pola limuna.
Rernu ugrejati na 170 stepeni, staviti koru i odmah smanjiti na 150. Posle 20 minuta smanjiti na 100 stepeni i peci tako, tj susiti, jos sat ipo vremena. Kada je gotova kora, preseci je na pola. Ako se pravi puna mera, peku se dve kore.
Fil: na pari razmutiti 5 zumanaca sa 125 grama secera, pustiti da se secer otopi. Ohladiti fil, pa dodati u njega 125g putera, i umutiti mikserom. Dodati 150g mlevenih lesnika. Posebno umutiti 1-2 slaga, po ukusu.
Slagati kora-fil-slag-kora-fil-slag, pa pustiti da se stegne u frizideru.
Bitno je da su i kora i fil hladni, da nista ne curi okolo, i da se rerna ne otvara tokom pecenja.
Kora je savrseno hrskava a fil...mmmmmmm....