U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
2 kriske belog hleba bez korice 3 fileta incuna, seckana (to su one male slane ribe poput sardina - bljak) 2 cena belog luka, seckana 2 kasike kapra, ispranog i seckanog 3 kasike seckanog svezeg persunovog lista 4 kasike prezle 4 kasike maslinovog ulja
Za pecenje
1 cen belog luka, presecen na 3-4 dela 1 veza persunovog lista 3 kasike maslinovog ulja
Priprema
1. Pripremite nadev. Potopite hleb u malo vode na 5 minuta. Stisnite da se ocedi. Stavite u cinuju sa ostalim sastojcima i izmesajte. 2. Iscedite limun i stavite sok i korice od limuna u veliku ciniju punu hladne vode. Operite articoke i pripremite ih jednu po jednu. Odsecite samo vrh a zatim ogulite manje i tamnije listice dok ne dodjete do dugackih zelenih. Koristite nozic. 3. Malo otvorite articoku tako da lakse dodjete do "sredine". Secite oko nje i izvadite sredinu kasicicom. Kkao koju articoku obradite, stavite je u vodu sa limunom. To ce spreciti da potamne. Zagrejte rernu na 190C 4. stavite beli luk i losce persuna u posudu velicine da moze da drzi articoke uspravno. Sipajte hladnu vodu u visini od 2-3 mm. Izvadite articike iz vode, ocedite brzo, i napunite ih. Stavite ih u posudu tako da punjeni deo dodiruje dno posude (repovi na gore). Sipajte malo maslinovog ulja preko svake. Prekrijte posudu folijom i pecite oko 1h ili dok ne omeksaju.
26.02.2011, 20:04
Anoniman
Ovo je vec komplikovanije...Moj brat i snajka vole ovu egzotiku, kao i ja...Cim mi se najave ovo cu da im spremam