cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Punjena vekna od mesa

clock-img

19.01.2010, 14:38

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ovo je moj odokativni recept pa se nadam da ce i vama super ispasti.
Potrebno:
-1 kg mesanog mlevenog mesa
-1glavica crnog luka
-so
-vegeta
-2 supene kasike senfa
-1 kasicica maslinovog ulja
-1 celo jaje
-prezle
-300g kackavalja (ja koristim gaudu)
-200g suvog vrata ili slaninica panceta

Sitno narendate crni luk i dodate mlevenom mesu. Ako vam se vise svidja , mozete taj luk i isprziti pre dodavanja mesu, ima finu aromu. Mesu takodje dodate senf, so, vegetu, jaje, maslinovo ulje i sve to dobro izmesate. Dodate prezle, malo, ne mnogo, tek toliko da se meso ne lepi za prste. Ostavite da odstoji u frizideru bar 2 sata. Izvadite i rastanjite na foliji u veliki pravougaonik. Za punjenje imate dve opcije-jedna je da suvi vrat i sir sitno iseckate i stavite na jedan kraj mesa po duzini, a druga je da na jednom kraju pravougaonika poredjate pancetu pa preko nje sir isecen na krupne kocke. Urolate meso, oblikujete i dobro stegnete folijom. Ja imam obicaj da ostavim veknu 30ak minuta u zamrzivacu da se stegne. Onda u pleh pa u rernu na 180 stepeni. Sve vreme pecenja, pozeljno je veknu okretati da bude jednako pecena sa svih strana. Kad vidite da je sir krenuo da se probija van, peceno je i vadite!
user posted image prijatno

clock-img

19.01.2010, 14:41

clock-img

cicko

pencil-img

982

Ja pravim nesto slicno, ali bez sira, suvog vrata i senfa. Ponekad ubacim kuvana jaja u sredinu. Bas smo u subotu to imali za rucak.

clock-img

19.01.2010, 14:44

clock-img

Anoniman

Odličan recept!
I ja stavim  kuvana jaja u sredinu ali mi se u poslednje vreme ne dopada nešto naročito.... probaću sa sirom user posted image

clock-img

19.01.2010, 14:52

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ta vekna sa jajima me podseca na hotelsku hranu pa to ne pravim. Moze u sredinu da se stavi kuvana sargarepa, krastavcic, blitva...ma bilo sta. Ovo sa kackavaljem i suvim vratom je za gurmane.user posted image

clock-img

19.01.2010, 16:07

clock-img

Anoniman

Minavb, a je l nece da se raspadne?
kad god pravim tako nesto imam problem sto mi se raspadne mleveno meso...user posted image

clock-img

19.01.2010, 16:09

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ovaj recept imam odavno al nikako da ga isprobam.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

19.01.2010, 16:19

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: OTI

Minavb, a je l nece da se raspadne?
kad god pravim tako nesto imam problem sto mi se raspadne mleveno meso...user posted image


Nece ako stavis jaje. user posted image

clock-img

05.02.2010, 16:50

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Ja pravim isto to ali samo sa jajima u sredini i zovem je Stefani pecenka user posted image A vrh je...

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html