cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Prirodni sokovi i sirupi

  
clock-img

24.10.2009, 17:39

clock-img

2002m

pencil-img

2595

2 pomorandze
2 mandarine
1\2  limuna 
dodati vodu po ukusu.
Iscediti i zasladiti medom.

clock-img

24.10.2009, 17:50

clock-img

2002m

pencil-img

2595

ajde zene, pomagajteuser posted image .Izbacila sam detetu kupovne sokove i trebaju mi recepti za prirodne.

clock-img

24.10.2009, 17:55

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Ja nikad nisam radila te sokove i smutije po receptu nego uvek ubacim sta imam sta mi se pije itd. 

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

24.10.2009, 18:19

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Sad nema visanja ali sam od jednih Nislija cula da stave u blender visnje dodaju malo vode i meda..

Mi pravimo nekad (nije to sok ali napravis redje ako hoces..a bolje nego sok je) sa bananom, medom, mlekom i dodamo ako ima piskote ili mrvice (prezle) ili neki keks..cimet.... i sve se zbucka..

Mozes tako i jabuke, kruske.. a imam i recepte za sokove..evo jedan..
-1,5 jabuka
-1,200 kg secera
-10 l vode (sad gledam nesto mi to puno vode... user posted image )
Kad skuvas izblendiras jabuke i vratis u sok.
Tako i s drugim vocem, ali npr:
-1.kg jagoda
-400.gr secera
-4.l vode
Stavljas i limuntus koliko volis...
Drzis u frizideru.

Ako ti ne pasu mere ti odredi sama..tako i ja nekad za sve sto mi sumnjivo user posted image

E a ovo ti je provereno:

Vocna corba

-1/2 kg voca (najbolje nekog crvenog)
-1/2 cimeta ili manje
-2-3 koluta limuna
-1.l vode

To prokuva i dodas
-1. pavlaku
-1. vrsnu kasiku brasna (zavisi koliko hoces da bude gusto)
Prvo to izmutis sa malo soka sto odvadis od kuvanja ali dodas jos i hladne vode malko da se ne bi jako zgusnulo odjednom..i onda tako razredjeno sipas u corbu i dodas jos oko
-6. kasika secera

Gore stavis slag kad sluzis.. Moze i hladno i toplo da se sluzi...

Ja sam bila modifikovala na ovo:

-300.gr voca
-6.dl vode
-1 kolut limuna
-cimeta po zelji
-120. ml pavlake (kisele)
-vrrrrsna kasika brasna
-4. kasike secera

clock-img

24.10.2009, 21:57

clock-img

2002m

pencil-img

2595

IZVORNA PORUKA: Delijagirl

Ja nikad nisam radila te sokove i smutije po receptu nego uvek ubacim sta imam sta mi se pije itd. 

user posted image user posted image pisi.Ni ja nepravim sokove na 10l.Danas sam mu pravila sok od jabuke a pre pola sata od dunje(dgunje)user posted image .Kaze moj sin :  pa nije ti los ovaj sokuser posted image user posted image .

clock-img

24.10.2009, 22:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Jesam ja negdje pisala recept za sok od mrkve i jabukeuser posted image
Skuhaju se mrkva i jabuka i izblenda,doda se voda i šećer.
Ne znam sad mjeru,izađe oko 12 litara soka,jako je ukusan,ja sam ga isto napravilauser posted image


< Poruku je uredio lu -- 24.10.2009 22:08:11 >

clock-img

25.10.2009, 08:27

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: lu

Jesam ja negdje pisala recept za sok od mrkve i jabukeuser posted image
Skuhaju se mrkva i jabuka i izblenda,doda se voda i šećer.
Ne znam sad mjeru,izađe oko 12 litara soka,jako je ukusan,ja sam ga isto napravilauser posted image


Moja svekrva to stalno pravi,nekad stavi kruske,nekad dunje a moze i tikva


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

26.10.2009, 08:46

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

Vucko je negde u temi o imunitetu napisala recept za sok koji ona sprema deci gde se stavlja i cvekla.
Ja sam ranije mojima miksala od voca koje trenutno imam kuci. E sad ubacim i tu "strasnu" cveklu. Nerado ga piju zbog cvekle, al ide nekako. Nikad se ne drzim nekog posebnog recepta vec ubacim voce koje imam.
Desavalo se i da ubacim celu zelenu papriku i parce kuvanog mesa (ova moja ziva nece meso pa je uhar i tako).

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

26.10.2009, 08:50

clock-img

Anoniman

Ja sam baš juče cedila narandže i limun, i pomešala sa čajem od brusnice, nisam šećerila, jer onda ne vidim čemu sve ovo, Luka je popio dva gutljaja, ostatak prosuo na pod u dnevnoj sobi, i uzeo svoj kupovni sok. user posted image

clock-img

26.10.2009, 08:51

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ja sam baš juče cedila narandže i limun, i pomešala sa čajem od brusnice, nisam šećerila, jer onda ne vidim čemu sve ovo, Luka je popio dva gutljaja, ostatak prosuo na pod u dnevnoj sobi, i uzeo svoj kupovni sok. user posted image



A med?

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

26.10.2009, 10:54

clock-img

Anoniman

Ma nemam pojma. Ja ne smem med, ali mogla bih njemu staviti u sok, a koliko meda sme dete od 3 god? nešto ste pisale o tome. On jede med kašikom.

clock-img

26.10.2009, 13:09

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

Ja im bacim u taj sok kasiku meda.
Bila je manja davala sam joj mlec pomesan sa medom po malu kasicicu ujutru i uvece i nista joj nije falilo.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

15.05.2011, 19:02

clock-img

Ana RR

pencil-img

34306

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Evo recept kako je moja mama pravila, pa sada ja, znači "generacijski" 
Potrebno:
40 cvasti zove,
5 l vode,
5 limuntusa,
4 kg šećera,
2 limuna.

Priprema:
Prokuvati vodu, šećer i lumuntus da se otope. Dodati zovu i sok od limuna, ostaviti 48h da stoji, pa procediti kroz duplu gazu. Sipati u flaše 



IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Bude gust kao i svaki sirup, otprilike  Dobiješ oko 6 l sirupa. Kada ga praviš da piješ, sipaš u čašu onako s' prsta. Pa ti sada računaj koliko vam je dovoljno 



IZVORNA PORUKA: n i n a

Dobro veče.... Evo me 
42 cveta zove staviti u 6 litara skuvane i ohlađene vode i ostaviti poklopljeno da stoji 24 sata. Procediti kroz gazu i umutiti u sok 3 kg šećera dok se ne otopi u potpunosti. Dodati 3-4 kesice limuntusa i na vrh noža konzervansa. Sipati u flaše i ostaviti da zri par dana







_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.05.2011, 22:30

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Čitate mi misli...Baš pre sat moj muž pita zašto smo kupili sokovnik kada ga ne koristimo...

clock-img

16.05.2011, 08:59

clock-img

mišur

pencil-img

40


Ja svojima svaki dan cijedim sokiće, zavisi šta ima u kući od voća.
Luka obavezno pije i cijeđenu narandžu, a Anči tek trebam uvesti citruse.
Mene zanima zna li neko na koji se način može i da li se uopšte može napraviti onaj sok od cvekle, mrkve i jabuke da stoji neki vremenski period? user posted image
Malo je komplikovano svakodnevno ga praviti, pa bih ga radije napravila litar dva da imam u frižideru.

clock-img

17.05.2011, 17:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34306

40 cveta zove... jel to znači 40 ovih "žbunića"?

user posted image




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

17.05.2011, 17:55

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Da Ana to je jedan cvijetuser posted image
 Mišure ja sam taj sok (cvekla, mrkva, jabuka) pravila od po kilogram svega neočišćeno, i izađe oko 1,5 litara, stoji u frižideru 3 dana garantovano (jer je mama pila po jednu čašu ujutro, a njoj sam to pravila poslije op), pa ti probaj poslije da li je počeo kisiti.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

17.05.2011, 17:56

clock-img

bokicans

pencil-img

1949

Da,da to su.Ja redovno pravim.Ja  imam za sirup od limuna,posle cu staviti recept


< Poruku je uredio bokicans -- 17.5.2011 17:58:17 >

clock-img

17.05.2011, 17:57

clock-img

Ana RR

pencil-img

34306

Tnx Lu user posted image a kad cveta zova? Da pošaljem mm u berbu user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

17.05.2011, 18:00

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Taj sok od zove je inače lijek za pročišćavanje disajnih puteva.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

17.05.2011, 18:02

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tnx Lu user posted image a kad cveta zova? Da pošaljem mm u berbu user posted image


Odmah ga šalji, jer zova upravo cjetauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.06.2011, 16:34

clock-img

Daca88

pencil-img

1528

Obećala sam Maya21 na FB da ću joj napisati recept za sirup od višanjauser posted image
Evo kako sam ja to radila,a baka me je naučilauser posted image
5 kg višanja očistiti od špica,dobro oprati,staviti u 5l vode,sa 4 kg šećera i 100 gr.limuntusa(podrazumeva se velika šerpa)da odstoji 1 ceo dan uz mešanje kad ti padne napamet.
Sledeći dan na široku cedku propasirati tu smesu,i kad se propasira još jednom sok propustiti kroz sterilnu gazu.
Kada je sve lepo sređeno,dodaš još 2l vode i još 1 kg šećera i 10-20gr limuntusa i staviš da provre.Dok vreje skidati onu crvenu penu.Konzervans ne koristimo.
Treba da se kuva tako oko sat vremena.
Kada se ohladi kroz levak sipati u staklene boce.
Mi smo od ovog recepta dobili 7l sirupa,a doziramo pola čaše sirupa i pola čaše vode.

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

clock-img

05.06.2011, 16:42

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

sok (cvekla, mrkva, jabuka) pravila od po kilogram svega neočišćeno, i izađe oko 1,5 litara, stoji u frižideru 3 dana

Sve ovo stavim u sokovnik?Cveklu skuvam?

clock-img

05.06.2011, 18:33

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

hvala Daco za recept user posted image user posted image

< Poruku je uredio Maya21 -- 5.6.2011 18:34:22 >

clock-img

30.06.2011, 13:26

clock-img

lesica

pencil-img

12013

Jesu visnje prosle,ali ovo je isto i recep za sirup od malina kupina i slicnog bobicastog voca. Naime,uzmete voca koliko imate (visnje sa sve kosticama vrlo bitna stvar zbog ukusa!) i izgnjecite rukama sto vise to bolje ali i ako sotane celih visnji nista strasno. Zatim se to ostavi do 24 sata da pusti sok. i mogu da se dodaju 1-2 kesice limuntusa zavisno od kolicine soka. Nakon toga se kroz duplu gazu procedi sok. Kada je sok procedjen dodaje se 1 kg secera na 1 l cistog soka od visnje,i dodaje se limuntus po principu 3-3,5 kesice na 5 l soka (ali se u to uracunaju i one prethodno dodate) Sirup se ostavi jos par sati dok se secer ne rastopi a onda se zagreje do kljucanja i tako vreo sipa u vrele flase.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI