cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Princes krofne

  
clock-img

03.03.2011, 21:55

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Predivan kolac , pa ako neko ima dobar recept neka ga stavi za dobrobit svih nas koji volimo slatko user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.03.2011, 22:38

clock-img

SareniVrabac

pencil-img

532

Bakine princes krofne: u jednu serpu staviti 200g ulja i 250g vode da provri, pa svuci u kraj i dodati 200g mekanog brasna i vratiti na sporet da se jos malo proprzi (oko 1 minut). Kad se masa ohladi dodati 1 prasak za pecivo i 6 jaja, ali jedno po jedno... svako dobro umesati varjacom... ostaviti testo da stoji 30 min... dok se krofne peku, vrata rerne ne otvarati... ja ih pecem na pek papiru, na 190-200 stepeni dok ne porumene, ali moja rerna ne pece ravnomerno, pa mislim da je u normalnoj rerni dovoljno 180 stepeni...
fil: 1 litar mleka staviti da provri sa sipkom vanile i 300g secera (umesto sipke moze i vanilin secer).Kad provri, dodati 130g brasna(dobro razmutiti zicom), 4 zumanca i na kraju umucena 4 belanca.Kuvati dok se fil ne zgusne i ohladjenim filom puniti krofne
ja kuvam u loncu na paru, tako sam sigurna da nece zagoreti, ali moze i u obicnoj serpi...vanilinog secera stavljam 3 kesice, ali to je vec stvar kako ko voli... isto i za secer, moze se dodati i vise ako neko voli sladje

clock-img

04.03.2011, 09:13

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.03.2011, 16:35

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: ribizla

500ml mleka sa 13 kasika secera prokuvati , dodati 2 pudinga od vanile , skuvati dok ne bude gusto . Izliti na tacnu , ohladiti , tacnu pre toga pokvasiti  Puding posuti secerom da se ne uhvati korica  U serpicu sipati  200ml vode , 200ml ulja , malo soli , kad provri sipati 200gr brasna , skloniti sa ringle i mesati .  U posudu za mucenje sipati to iz serpice mutiti i dodavati ja ja , jedno po jedno 4- 5 kom , zavisi kolika su jaja , masa treba da bude takva da se lepi za prste . Onda umutiti pavlaku  i staviti u frizider . U tepsiju staviti pak papir , pre nego sto stavis papir pokvasis tepsiju da papir ne seta U zagrejanoj rerni , moja se raspada pa mi je zagrejana na 225 , a na nekoj boljoj moze manje stepeni sipati profiterole onom dres kesom , oblikovati kao male pusice .. Vazno je da kad se stave u rernu , ne otvarati !
Staviti puding u posudu , mutiti 1-2 min , staviti 150gr margarina ili putera ,  mutiti 1-2 min , dodati pavlaku iz frizidera u smesu i BLAGO promesati , najbolje rukama Puniti princeze isto dres kesom samo manjim nastavkom i posuti prah secerom



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.03.2011, 10:40

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: isidora88

juce sam pravila pitu sa mesom,ostalo i za danas

fil za princes krofne ; 3,4 zumanceta sa malo mleka umutim,dodam 2 kasike gustina i 2 pudinga od vanile. stavim pola litre mleka sa 6 kasika secera da se kuva, kada provri dodam ovu umucenu masu i mesam dok se ne zgusne i ne postane glatka masa. kad se ohladi umutim oko pola margarina u to
fil je dovoljan za filovanje 20-ak princes krofni onako manjih
bon apetit (ne zmam kako se pise)



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.11.2011, 19:26

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Testo:
250 ml vode
150 gr margarina/putera
150 gr mekog brasna tip 400
1 prasak za pecivo
6 jaja
prvo se stave voda i margarin u vecu serpu da provri,skloni se sa ringle pa se ubace brasno i p.p. pa se to jos malo mesa na ringli do 1 minut. Kada se ovo testo ohladi (da bude mlako) dodaju se umucena zumanca,pa zatim i cvsto umucena belanca i sve se to lagano mesa kasikom dok testo ne bude glatko. Onda se kafenom kasicicom vade krofnice i stavljaju na pleh (ja obavezno stavim papir za pecenje) ispadne ih oko 40 komada pa trebaju dva pleha jer tokom pecenja narastu. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20 minuta tj dok ne porumene i vrlo je vazno da se tokom pecenja rerna ne otvara. Kada se ispeku i malo ohlade iseci svaku na pola zbog filovanja.

Fil:

Prva varijanta(ako mi zafale jaja):
1l mleka
15-20 kasika secera kako ko voli
3 pudinga od vanile
malo maslaca/margarina negde oko 100 g
Skuva se 900 ml mleka sa pudingom i secerom koji su prethodno pomesani sa 100 ml mleka,pa kada se to ohladi pomesa se sa prethodno umucenim margarinom/maslacem. Ovo je laganija varijanta koja se brze pojede.

Druga varijanta:
1 l mleka
15-20 kasika secera
2 pudinga od vanile + 2 kasike gustina
6 jaja
U 900 ml mleka koje je provrilo se dodaju umucena jaja,puding,gustin i secer sa 100 ml mleka i kuva se sve dok se ne zgusne. I kada se ohladi filuju se krofnice.

Da ne zaboravim ja filove kuvamu loncetu za kuvanje na pari.

I jos nesto da ne zaboravim,ja uvek na preko ovog fila dodam i umucenu slatku pavlaku-budu mi nekako bogatije,i kada zavrsim sa filovanjem pospem ih secerom u prahu ili ako sam dooobro raspolozena sa istopljenom cokoladom.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

19.07.2012, 11:17

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Lesice, upravo ih pravim. Doduse samo fil, krofne sam kupilauser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.07.2012, 11:22

clock-img

Anoniman

Gde si kupila krofne ? Jesi ih vec tako pravila , nisu zilave ?

clock-img

19.07.2012, 11:22

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Joj obožavam ih ali nikad ne uspem da napravim lepo user posted image
Fil mi super ispadne a krofne nikako.U zadnje vreme kupim one gotove,pa samo nacopam fil user posted image
Poison Eve user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 19.7.2012 11:23:29 >


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

19.07.2012, 11:33

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Ja imam recept koji mi uvek uspe...bar je bilo takouser posted image . Posto sam na poslu, ne mogu vam reciuser posted image

clock-img

19.07.2012, 11:38

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Al kad dođeš kući,biti ćeš ljubazna da nam ga rekneš user posted image user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

19.07.2012, 11:48

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Razmislicuuser posted image user posted image
Znam da se meri pomocu solja...


< Poruku je uredio daca77 -- 19.7.2012 11:49:14 >

clock-img

19.07.2012, 11:52

clock-img

Anoniman

to je dovoljno user posted image

clock-img

19.07.2012, 11:55

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Šolja po šolja-krofnica user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

19.07.2012, 11:56

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Samo sam se malo salilauser posted image ...napisacu popodne. Ranije sam ih cesto spremala, recept dala i sestri i prosto su prelepe. Strasno narastu, pa ih treba praviti male, sa dosta prostora izmedju svake u plehu.

clock-img

19.07.2012, 12:08

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Ja sam kupila gotove na pijaci z1 150 din - 25 kom.
Ribizla, tako sam i prosli put pravila, super su. Verujem da su mnogo bolje domace ko zna da napravi-ja ne znamuser posted image
Fila sam pravila po Lesicinom prvom receptu sa pudingom

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.07.2012, 12:30

clock-img

bratzz

pencil-img

982

Oozavam princes krofne, stavicu svoj recept kasnijeako ne zaoravim ali ih necu praviti zbog linije naravno user posted image

clock-img

19.07.2012, 14:54

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Evo recepta za predivne Pricnes krofne:
Staviti da provri 4 soljice vode i 2 soljice ulja, a onda dodati 4 soljice brasna, mesati dobro kako bi se razbile grudvice, a onda kada se ohladi dodati 5 jaja, jedno po jedno uz mesenje i 1 kesicu praska za pecivo.
FIL: Od 1 l mleka odvojiti malo i razmutiti 15 supenih kasika secera, 1 puding od vanile, 10 sup.kasika gustina i 1 vanilin secer. Kada ostala kolicina mleka provi, dodati ovu masu i ukuvati fil. Ostaviti da se prohladi, a potom dodati maragarin koji je umucen sa 1 kesom slag krema. Filovati krofne i po zelji ukrasiti cokoladom.
Napomena:velicina soljica je oko 150ml...ja koristim one doncafe, ali ih ne punim.
PRIJATNOuser posted image

clock-img

19.07.2012, 22:16

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Hvala Daco,kad budu zubići gotovi,isprobaću user posted image user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

06.09.2016, 19:55

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Meni nikada nisu uspele ove domace, sad cu da pokusam da pravim one dr oetker. Nek ide zivot user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

clock-img

06.09.2016, 21:11

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Meni nikad isto nisu uspela te domace,tako da se vise i ne trudim.kad mi se jedu,kupim gotove krofnice,a fil napravim od pudinga od vanile i margarina.nije to to,ali podsecauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.09.2016, 21:18

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Previše posla a na kraju i nisu nešto posebno user posted image za mene su i dalje bolje obične krofne sa čoko prelivom user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

04.10.2016, 14:39

clock-img

Divnica

pencil-img

186

Ijaooo obozavam princes krofne user posted image sa onim obicnim filom sa gustinom

clock-img

04.10.2016, 16:03

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

I meni se ono testo nikad nije nesto podiglo uvek budu kao palacinke. I ja kupim gotove krofnice skuvam fil i napunim...

clock-img

04.10.2016, 17:18

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Joj moram ih praviti uskorouser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...