cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Prebranac

clock-img

19.03.2009, 13:38

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

NIJE klasični recept za prebranac (nema brašna)


EKSPRES PREBRANAC by guppy user posted image

•    4 velike glavice crnog luka
•    2 velike konzerve belog pasulja (ili skuvaš sama pasulj)
•    0,5 dl ulja
•    začini: so, vegeta, mlevena slatka paprika


Četiri velike glavice crnog luka iseckati popreko na kriške (ne na kockice), na brzinu propržiti na 0,5 dl ulja samo da postakleni. Onda u luk sipnuti malo vode i poklopiti da se dinsta dok ne omekša. Povremeno promešati i po potrebi doliti još malo vode.

Kad je luk mek i kad je sva voda isparila, smanjimo vatru, posolimo luk i dodamo malo vegete pa promešamo i probamo (treba da je slano malo više nego obično jelo, jer je pasulj neslan).

Kada dobijemo pravi ukus, dodamo još kašičicu-dve sitne mlevene paprike, promešamo i isključimo ringlu. Luk sa paprikom ne sme se više pržiti, jer paprika lako izgori.

Onda uzmemo 2-3 kašike te smeše sa lukom i sa njom pospemo dno u tepsiji. Na nju pospemo sloj pasulja (koji smo ocedili), pa opet sloj luka, pa sloj pasulja, pa sloj smeše, dok sve ne potrošimo. Na vrhu treba da je sloj sa lukom.

Ako vam se učini da je sve to pregusto, možete sve kad je već gotovo politi sa malo vode, možda i sve malo promešati (važno je da nigde na vrhu nije čist pasulj jer će se previše osušiti).

Na kraju sve stavimo u rernu i sačekamo da provri, pa pečemo još 10-15 minuta.


user posted image

clock-img

19.03.2009, 13:39

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

mmmm, ja danas spremam prebranac! Njam,njam!!!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.03.2009, 13:40

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Njammm  user posted image  
Super izgleda!!!!


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

19.03.2009, 13:42

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Sad ja tražim po svojim albumima šta sam slikala od hrane koju kuvam user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.04.2011, 23:56

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ja prebranac pravim tako sto prvo skuvam nekih 600g pasulja ali tako da je do pola kuvan,i posebno izdinjstam jedno srednjih glavica crnog luka seckanih uzduz,i na kraju mu dodam vegetu,mrvu bibera i ljutu alevu papriku(ovo kad sklonim sa ringle) i u tepsiju redjam pola kolicine pasulja pa sav luk pa ostatak pasulja i to samo zato da luk ne zagori i pocrni. I da,nalijem ono vodom u kojoj se pasulj kuvao,i po malo dodajem i kasnije da se pasulj odozgo ne bi osusio.Gotovo je kada se uhvati fina braonkasta korica odozgo.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

22.04.2011, 22:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Prebranac nikad bolji user posted image kako smo se naklopali user posted image

U pravu je moja mama, definitivno je najlepši sa prazilukom user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

22.04.2011, 22:13

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

user posted image user posted image user posted image
daj recept Anci user posted image

clock-img

22.04.2011, 22:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Mayo, ništa posebno. Skuvam pasulj, začinim vegetom tek kada je kuvan. Izdinstam dooooobrooo dva praziluka, dodam alevu kad je gotov. Izvadim kutlačom pola količine pasulja pa sipam pola izdinstanog praziluka i pobiberim, promešam, ponovim to i sa ostatkom. Stavim u rernu da se krčka i to u zemljanoj posudi, nekako mi je najlepši ukus u tome. I ja volim kad je sočan prebranac, ne volim kada se prepeče pa bude mnogo suv.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.12.2011, 11:58

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

ja cu danas da skuvam prebranac, pa javljam kako je uspeo...

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain