Draga, ko ti vodi trudnocu? Najbolje bi ti bilo da ukoliko ti dr radi i privatno i u bolnici, da se unaprijed sa njim sve dogovoris. Jer to ipak moze, i najsigurnije ti je tako. Bebe ce ti jedino stavljati u Pampers, i to ce traziti drugi, treci dan da im tvoj muz ili neko od clanova donese jedno pakovanje, jer ce reci da nemaju i da imaju puno beba. Znam da nijednu bebu nisu stavljali, i da ce ti reci kad dodjete kuci da prepovijas kako ti hoces.
Stvarno stanje je lose. Ja sam bila ljeti na 41 stepen, ali bolnica kao bolnica. Imaju par wc-a koji uzasno smrde i brisu i h jednom dnevno prije vizite i imaju dvije raspale tus kabine i cekas da dodjes na red kad se svi naredjaju. U sobi se nalaze po 3, 4 kreveta, zavisno od sobe. Prvo te smjestaju u sobe pored operacionih sala (prvi dan posle porodjaja), posle te premjestaju.
Mozes da imas svoju posteljinu, ja sam svoju nosila, samo moras da je maknes ujutro prije vizite koja je obicno izmedju 8 i 10 h. Posle je vratis, i sve super.
Sestre ti "uvale" bebu i izadju, samo te pitaju koji broj nosi beba. Ja sam srecom poznavala jednu sestru Anu, mnogo je dobra i ona mi je pomagala i govorila sto treba i kako...Ove ostale ako pitas odmah se drznu misleci da ti sve odmah znas, pa smo se redovno sa njima sukobljavale. Izbori se i pitaj ih direktno ,nema ti druge, mnogo su neljubazne. Mada ima i finih, sve zavisi koje te zapadnu. Ali to je bilo prije godinu i po dana, mozda je sad stanje bolje.
Meni su donijeli bebu tek 3-i dan, jer je rodjen vakuumom pa je dobio fiziolosku zuticu, pa sam prva dva dana isla ja u box da ga gledam, a mlijeko je samo nadolazilo pa sam se izmlazala na njihovu elektricnu pumpu(iako sam imala svoju, to je tacno u box gdje su inkubatori, to sam radila da bih sina mogla malo duze da gledam). A ukoliko budes imala mlijeka podrzavace te da dojis i insistirace na tome, sto je super.
Moj dr radi i privatno, i u bolnici, pa je moj muz posao kod njega kad smo izasli iz bolnice, i tad ga castio parom i picem. Mi smo od "glavnog osoblja" castili samo doktora jer me on poradjao, ne babica. A i sestru koja je izvodila bebu kad smo izlazili iz bolnice, i naravno od prvog dana prijema u bolnicu neophodno je castiti medicinske sestre, stvarno te tad imaju u vidu, a ja sam to shvatila 3-i, 4-i dan kad su mi rekle porodilje.
Pitaj sto god ti treba, i u uzivaj u trudnoci.