U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
za poh masu: 2 jajeta 5 dkg brašna 5 dkg susama 1 flaša piva (1/2 litra) malo ribanog muškatnog oraščića
brašno za pohovanje ulje za pečenje
za preliv: 1 veza mladog luka 4 dl jogutra 2 dl pavlake 2 kašičice senfa so, biber Priprema:
Operite karfiol, rastavite ga na strukove i kuvajte 7-8 minta u blago posoljenoj vodi. Dobro ga ocedite i ostavite u stranu.
Pomešajte brašno, susam, dva žumanca i pivo, posolite, pobiberite i dodajte muškatni oraščić. Dobro promešajte, ali ne brzo, da se pivo ne peni suviše. Ulupajte penu od belanaca, pa je oprezno pomešajte sa pivom.
Zagrejte fritezu na 160 stepeni. Komade karfiola prvo umojte u brašno, a zatim u masu za pohovanje. Pecite u fritezi dok ne porumeni. Pečene karfiole dobro ocedite od ulja i ređajte ih na tanjir prekriven salvetom da upije višak ulja.
Za preliv sitno iseckajte mladi luk (i zelene delove ako su lepi i zdravi), prelijte ga jogurtom, pavlakom i senfom, posolite, pobiberite i dobro izmešajte.
15.11.2012, 11:08
Shishica
4811
Pravila sam danas karfiol ovako:
- Skuvas cvetove karfiola u slanoj vodi. - Izgnjecis ga i ostavis da se ohladi. - Dodas jedno jaje ili dva, zavisi koliko ima karfiola, znacete vec. - Malo vegete.. - Prezle stavis toliko da masa bude pogodna za pravljenje pljeskavice, polpete, okrugle ili cetvrtaste ili kako vec pozelite. - Kad napravis polpetice uvaljas u prezle i polako i nezno da se ne raspadnu stavis u malo ulja da se przeeee.
Ja sam iseckala unutra i malo salame! Mozete i nesto drugo, npr. sir, sunku tj. prsutu, slaninu......