cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Pogacice sa sirom od moje Bajke

clock-img

18.08.2009, 21:14

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Verovatno znate..ali da napisem ipak za one koji ne znaju..
Inace, pravila ih je moja Bajka (baba) i takve mi nikada nismo uspeli da napravimo..
Ali i nase su lepe. Svaku Novu godinu docekamo sa njima, a nisam odolela i pravila sam ih juce..

Koliko sira
Toliko margarina i
Toliko brasna
Soli po ukusu

I ja sam na 300.gr sira dodala jedno zumance (maaalu turu sam pravila)

Lepo to umesis i stavis u frizider do sutra ili ako zuris u zamrzivac pa kad se fino ohladi i malo stvrdne izvadis i premesis samo da bi bilo glatko (ne dodajes brasna nego samo onako malo po stolu da se ne zalepi)..
Razvijes debelo kao mali prst na pobrasnjenom stolu.. Ne da bude jako tanko jer onda nisu lepe.
Vadis casicom, nekom vecom rakijskom (koju mocis u brasno) i redjas u nepodmazanu tepsiju.
Namazes belancetom. Ko voli moze susam, kim..
Na 200 stepeni se pece oko 25 - 30 minuta..

Mozete i da zamrznete testo, napravite vise pa posle samo poredjate i pecete i bas vas briga..



< Poruku je uredio Shishica -- 18.8.2009 21:16:37 >

clock-img

18.08.2009, 21:16

clock-img

prase

pencil-img

1107

Pretpostavljam da je u pitanju neslani sremski sir... ili nije?

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

18.08.2009, 21:18

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Aaa da! Taj user posted image
Izvinjavam se, nisam to napomenula.. Mi ga zovemo sitni..svapski..

clock-img

18.08.2009, 21:21

clock-img

prase

pencil-img

1107

IZVORNA PORUKA: Shishica

Mi ga zovemo sitni..svapski..



I mi... samo obično kad kažem "švapski" onda me svi bledo gledaju... pa sam se prebacila na ovo "neslani sremski" user posted image


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

18.08.2009, 21:31

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

user posted image Da i nas gledaju bledo...
Hajde ako probas da javis kako ti se cine..
Ja sam mislila da vecina zna za te pogacice..
A inace moja Bajka je ucila i od Nemaca i od Madjara i od jos po kog naroda.. Znala je da kuva i sprema k'o zmaj..
Zao mi je sto nisam stigla da joj trazim da mi diktira recepte..
Moracu da improvizujem..
Ali i mama mi je kuvarica dobra, pa ja sad strahujem da li cu biti i ja ili cu obrukati familiju user posted image

clock-img

17.11.2009, 17:45

clock-img

Anoniman

user posted image Nećeš draga........user posted image

clock-img

18.11.2009, 09:40

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Nadam se... user posted image
Izvezbacu se user posted image

clock-img

22.11.2009, 17:49

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Jednostavno izgleda,samo da pitam za sir, iako ste rekle nekoliko naziva da budem sigurnauser posted image
Jel to mladi sir,svježi siruser posted image

clock-img

22.11.2009, 18:00

clock-img

gagins

pencil-img

680

Lu,mislim da pise na kantici sitan sir,imas novosadski (iliti sad imlek),ja kupujem neki kragujevacki u kesi,samo je on slan tako da ne treba soli ako mesis sa njim!

clock-img

22.11.2009, 18:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

To bi trebalo biti to
user posted image

clock-img

22.11.2009, 18:28

clock-img

gagins

pencil-img

680

Draga,da ne lupamo glavu,uzmes lepo 2l domaceg punomasnog kravljeg mleka,ne prokuvas ga nego ostavis u serpu na toplom da se pokvari tj.skupi na sredinu.Kupis gazu ili uzmes cistu kuhinjsku krpu,properi je u vodi da se ne oseca na prasak i prespes to iz serpe da se ocedi od surutke.To ti dodje svapski ili kvareni domaci sir i sa tim pravis!

clock-img

22.11.2009, 18:31

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma znam, to ja kupujem od jedne susjede,ona pravi i uzmem uvijek svjež,ali to se kod nas zove mladi ili svježi sir,joj zbuniše me silni naziviuser posted image

clock-img

22.11.2009, 18:39

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

To je taj. Svapski, kvareni, sitan...... isto je user posted image