cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Pogačice sa čvarcima by milicicak

clock-img

27.11.2013, 22:36

clock-img

jole82

pencil-img

5141

IZVORNA PORUKA: milicicak

Evo recept user posted image ( ima i boljih, ja ove pravim jer nemam mnogo izbora)

Jedna solja mlake vode, kvasac i kasika secera da nadodje. U sud za mesenje sipas oko 500g brasna, 1-2 jaja, 1 prasak za pecivo i kasicicu soli i dodas vodu sa kvascem. Zamesas kasikom i ostavis da se testo udupla (treba da bude onako meko)

U multipraktiku sameljes jedno 300g cvaraka sa kasikom masti da bude kao pasteta
I klasika... razvuces testo, premazes trecinom mase, pa savijes kao knjigu*, ostavis da stoji jedno 15 min i tako 3 puta... na kraju razvuces testo na oko 5mm debljine i pravis pogacice...

Lepse je kad umesto vode stavis mleko, al ja ne stavljam jer nismo u mogucnostima user posted image


*knjiga-
Razvijete testo u kvadrat, namazete cvarcima, pa zamisljenom linijom podelite kvadrat na trecine... gornju trecinu preklopite preko srednje, a donju trecinu preklopite preko tog da kazem prvog sloja kojim ste preklapali... ostane pravougaonika sa kojim ponovite isti proces....
isti je postupak kao kada se prave salcici...





< Poruku je uredio jole82 RR -- 27.11.2013 23:25:28 >

clock-img

27.11.2013, 22:58

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Uh uh uh, imamo friske cvarke, moglu bi da se isprobaju u pogacicama user posted image

clock-img

27.11.2013, 23:01

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Zvuči ukusno,samo mi nije jasno gde se tačno stavljaju ti čvarci,plavuša user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

27.11.2013, 23:05

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Pa u multipraktiku sameljes cvarke i mast da dobijes nesto sto ima konzinstenciju pastete pa tu masu mazes preko razvucenog testa kao kad pravis lisnato testo... al ga objasnih user posted image
definitivno ne znam da napisem recept, moracu da vezbam

clock-img

27.11.2013, 23:07

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

To razumem,nego posle kad mažem nije mi jasno to s knjigom user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

27.11.2013, 23:08

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Mico razjasni "knjigu" user posted image ..napiši tačno proces... pa ćemo lako da prepravimo gore

_____________________________

Enyoj the silence!

clock-img

27.11.2013, 23:21

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Razvijete testo u kvadrat, namazete cvarcima, pa zamisljenom linijom podelite kvadrat na trecine... gornju trecinu preklopite preko srednje, a donju trecinu preklopite preko tog da kazem prvog sloja kojim ste preklapali... ostane pravougaonika sa kojim ponovite isti proces....
isti je postupak kao kada se prave salcici...

clock-img

29.11.2013, 19:21

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Meni nije jasno zašto se stavlja prašak za pecivo, ako se već stavlja kvasac?

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

29.11.2013, 20:22

clock-img

nata11

pencil-img

9223

A mene zanima jer mora mast user posted image
Inace ih obozavam ima ih u rodi, stalno kupujem.

clock-img

29.11.2013, 21:50

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Zapkic, recept je moja izmisljotina, nastao iz ocaja a pretstavlja varijanru testa za hleb... moja mama tako pravi testo za hleb (i kvasac i pzp)
Nato, ne mora mast ali ti treba nesto sto ce da razmeksa cvarke, da se lakse razmazu... pretpostavljam da moze margarin, maslac ili ulje, ja margarin i maslac ne koristim a ulje se trudim da koristim sto manje...

clock-img

30.11.2013, 09:58

clock-img

branki*

pencil-img

20828

nisam nikad ovo pravila,ali sam jela..retko ukusna stavar..prvom prilikom kad mi se zadese cvarci,pravicu..

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.01.2014, 08:49

clock-img

Anoniman

Ja imam neke cvarke u frizideru, stoje odvano, taman bih mogla da ovo napravim. A je li cvarcima ne moze d aprodhe rok?user posted image

clock-img

30.01.2014, 22:34

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

UM, ja cvarke cuvam u zamrzivacu, kad nadjem one koji mi odgovaraju kupim po 5kg i budem mirna neko vreme.
Tako da je moj odgovor na pitanje da li cvarci imaju rok upotrebe, ne znam. Mogu da uzegnu sigurno ali da se bas pokvare, pokvare mislim da ne mogu.

clock-img

23.11.2018, 07:48

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mili jesi pravila skoro user posted image
Moj L voli. Kupovne doduse. Mogla bi da probam da napravim.
Samo pitanje. Kad prejlopis testo kao knjigu. Ostane ti pravougaonik. Jel onda razvuces taj pravougaonik oklagijom pa opet namazes sa smeaom od cvaraka? Jer, rekla si da se ponavlja 3 puta...

clock-img

23.11.2018, 07:53

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

E ovo nikad nisam pravila . Sad stizu cvarci, sezona pa da pravim i ja.

clock-img

23.11.2018, 08:11

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Maraj, nisam pravila skoro. To je zimska hrana 😉
Da, testo se razvlaci 3 puta. 
Postupak je isti kao kad se prave salcici, mozda negde na yt ima video pa pogledaj

clock-img

26.11.2018, 08:56

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

A sto mi ne kazete gde ima provereni recept da ne eksperimentisem.user posted image