cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Pogačice od krompira

clock-img

01.11.2009, 21:22

clock-img

Anoniman



Pogačice od krompira


500 g krompir (može i više....)
2 jaja
1 zumance
kašičica soli,250g margarina
jedan kvasac
malo mleka
brašna oko pola kg (proceniti koliko je potrebno da se testo ne lepi)
ulje
*kvasac staviti u mlako mleko , dodati mali kašiku šećera i poklopiti da stoji na toplom 10-ak min.
*umutiti jaja, narendati margarin, dodati so i sve dobro sjediniti.
*krompir oljuštiti, oprati, iseckati na kockice i skuvati. napraviti masu za pire.


sve sjediniti, napraviti testo, ostaviti da stoji sat vremena da naraste i razvući ga na debljinu prsta. čašom vaditi pogačice.
u podmazan pleh ih ređati, preko njih mazati žumance i peći na 200 stepeni 30-ak minuta (dok ne porumene)

                user posted image   klinci će se oduševiti !
.. a i mi , velika deca ....user posted image


clock-img

06.11.2009, 22:49

clock-img

Ellenica

pencil-img

763

Drage moje ovo je mene naucila moja sveki.

Kad napravim obilniji rucak u koji spada i krompir pire i kada tog istog pirea ostane ja od njega napravim lepinjice kako ih moja sveki zove.

Ugrejem dobro pire i u njega dodam brasno tek da testo bude dosta vezano da mogu da ga razvijam oklagijom.
Secem testo na pravougaonike i napravim prorez u sredini da bi se lepse ispeklo, i to pecem u ulju ili masti kao piroske.
Isto to testo je super kada se u njega urola virsla, tada moze da se pece u rerni ili mikrotalasnoj.

clock-img

07.11.2009, 11:56

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ellenica

Drage moje ovo je mene naucila moja sveki.

Kad napravim obilniji rucak u koji spada i krompir pire i kada tog istog pirea ostane ja od njega napravim lepinjice kako ih moja sveki zove.

Ugrejem dobro pire i u njega dodam brasno tek da testo bude dosta vezano da mogu da ga razvijam oklagijom.
Secem testo na pravougaonike i napravim prorez u sredini da bi se lepse ispeklo, i to pecem u ulju ili masti kao piroske.
Isto to testo je super kada se u njega urola virsla, tada moze da se pece u rerni ili mikrotalasnoj.



user posted image user posted image oboooožavam testo od/sa krompirom ... dobar savet user posted image nama redovno ostane višak pa onda se uglavnom baci......

clock-img

07.11.2009, 19:06

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Probavam ovo sledeci vikend! Tad konacno ne radim, zvuci bas lako

clock-img

07.11.2019, 18:05

clock-img

mama ivane

pencil-img

1911

Preukusno je, pravim pogacice ima 4- 5 god sigurno

clock-img

07.11.2019, 18:26

clock-img

flamingos

pencil-img

25438

Super su.