cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Pogača - ruža

  
clock-img

31.05.2010, 22:56

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

NAPOMENA: Ja sam ovo iskombinovala 2 recepta

Sastojci:
2 jaja
1/2 litre mleka
3 male kašike soli
1 digo kvasac (ja stavila 1,5 instant kvasac iz kesice)
brašno
margarin

Umutiti dobro jaja, dodati so i mleko. Potom polako dodavati brašno ( 700-800 gr ). Kada testo prestane da se lepi za prste razviti ga na  debljinu 1 cm. Razvaljano testo premazati margarinom , a potom ga urolati. Iseći na parčiće, staviti u podmazanu šerpu/pleh i staviti nekih pola sata da se digne testo. Rernu zagrejati na 220°C i peći 30 min.Pre nego što stavite da se peče, premazati žumancem (može da se pospe susamom, kimom...)

user posted image



< Poruku je uredio Trcosava -- 31.5.2010 23:01:30 >


_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

31.05.2010, 22:58

clock-img

Mari86

pencil-img

2202

user posted image user posted image user posted image user posted image

A reci mi mila da li si ti tu stavila i sira,izgleda kako da ima sira user posted image

kvasac obicni ili iz kesice sve je jedno user posted image user posted image


_____________________________

Dobro se dobrim vraća :)

clock-img

31.05.2010, 22:59

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ne umem ja ovouser posted image

Sve drugo znam da spremam ali testa nikako!


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

31.05.2010, 22:59

clock-img

Anoniman

Sad cu ja da dodam moju verziju u koju ide sir user posted image

clock-img

31.05.2010, 23:00

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Nisam ništa stavila sem onoga što piše u receptu - dakle nema sira

Po originalnom receptu ide valjda običan kvasac, ali kako ja to ne umem tj ne znam kad je kvasac se digao user posted image ja sam lepo onaj iz kesice pomešala sa brašnom i mesila...mesila.... mesila....user posted image


_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

31.05.2010, 23:02

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

@ Gagana - draga, meni je ovo prvi put da mesim user posted image

@ Nejti - turi draga user posted image


_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

31.05.2010, 23:05

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Trcosava

@ Gagana - draga, meni je ovo prvi put da mesim user posted image

@ Nejti - turi draga user posted image


Aj reci još koji put da ti je to prvi put.....user posted image user posted image

clock-img

31.05.2010, 23:07

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: gagana83

Ne umem ja ovouser posted image

Sve drugo znam da spremam ali testa nikako!



Ni jauser posted image

clock-img

31.05.2010, 23:09

clock-img

Anoniman

Potrebno je:

  • 1kg brasna
  • paketic kvasca ili 2 kesice u prahu (ja koristim onaj Dr Oetker)
  • 1/2 l mleka
  • 4 jajeta
  • kasicica soli
  • 6 kasika ulja
  • kasika sirceta
  • 1 margarin
  • 300g belog sira


Priprema:
  • Kvasac razmutiti u 1/2solje toplog mleka, dodati kasicicu secera, malo brasna i sve izmesati. Ostaviti na toplom mestu da naraste (ovaj postupak nije potreban ako koristite kvasac u prahu, nego se sve odmah sipa zajedno). Brasno sipati u posudu, napraviti rupu u sredini, u nju sipati kvasac, preostalo mleko, 3 izmucena jajeta, so, ulje i sirce. Mesiti testo dok ne prestane da se lepi za prste, pa ga podeliti na 3 dela. Od svakog dela razviti koru otprilike 50*25cm (tanka potpuno)pa je premazati 1/4 margarina, a preko nje narendati 1/3 sira. Naredjati koru preko kore, svaki put isti postupak (savet: rendajte i margarin, lakse je) saviti u rolat i iseci na 12 delova.
  • Preostalom 1/4 margarina premazati pleh i naredjati delove uspravno, premazati izmucenim jajetom i po zelji narendati kackavalj preko pred kraj pecenja. Pokriti da naraste 30 minuta, pa peci jos 40 minuta na 200 stepeni.

clock-img

31.05.2010, 23:10

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Trcosava

Nisam ništa stavila sem onoga što piše u receptu - dakle nema sira

Po originalnom receptu ide valjda običan kvasac, ali kako ja to ne umem tj ne znam kad je kvasac se digao user posted image ja sam lepo onaj iz kesice pomešala sa brašnom i mesila...mesila.... mesila....user posted image



Trco, ni ja nemam pojma nikad da se snadjem sa tim svezim kvascem. A ovaj u prahu je milina user posted image

clock-img

31.05.2010, 23:11

clock-img

Anoniman

Nejt, ovaj tvoj recept zvuci njam, njam...

clock-img

31.05.2010, 23:11

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

IZVORNA PORUKA: gagana83

Ne umem ja ovouser posted image

Sve drugo znam da spremam ali testa nikako!



Ne umem bas puno jela da kuvam i spremam, a tek sto mi ne idu testa. A jako volim da ih jedem. Moracu ovih dana da probam nesto da umesim, mozda mi i uspe. A tako dobro izgleda, mmmm


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

31.05.2010, 23:12

clock-img

Anoniman

Kvasac se zagarantovano diže - --->

 200ml mlakog mleka + kašičica šećera (promešati) + kvasac izmrvljen.

U keramičkoj šolji sa keramičkom tacnom za kafu poklopiti ...
.......za nekih desetak minuta na toplom diže se 100%

Može i obična voda, važno je da je mlako, toplo... ništa neće gore ako je hladno... user posted image user posted image

clock-img

31.05.2010, 23:13

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: kaliopi

Kvasac se zagarantovano diže - --->

 200ml mlakog mleka + kašičica šećera (promešati) + kvasac izmrvljen.

U keramičkoj šolji sa keramičkom tacnom za kafu poklopiti ...
.......za nekih desetak minuta na toplom diže se 100%

Može i obična voda, važno je da je mlako, toplo... ništa neće gore ako je hladno... user posted image user posted image



E, caka je u tom mlako, 'bem li ga kad je mlako a ne vruce user posted image

A ovo za hladno, khm, pa ne bi se kladila user posted image

clock-img

31.05.2010, 23:15

clock-img

Anoniman

user posted image
Nejt turiš prst *bem li ga, osetićeš da je mlako ...

vežbaj draga da podgrevaš melko, trebaće uskoro.... user posted image user posted image

clock-img

31.05.2010, 23:21

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: kaliopi

user posted image
Nejt turiš prst *bem li ga, osetićeš da je mlako ...

vežbaj draga da podgrevaš melko, trebaće uskoro.... user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.06.2010, 07:36

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: kaliopi

IZVORNA PORUKA: Trcosava

@ Gagana - draga, meni je ovo prvi put da mesim user posted image

@ Nejti - turi draga user posted image


Aj reci još koji put da ti je to prvi put.....user posted image user posted image



E a da vam kažem, meni je ovo prvi put da mesim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

01.06.2010, 09:07

clock-img

buhla

pencil-img

2564

Zvala se Jagodinka Simonovic i mirisala je na sveze pecivo... mesi ruzo, mesi user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

01.06.2010, 10:37

clock-img

usamljena

pencil-img

756

IZVORNA PORUKA: gagana83

Ne umem ja ovouser posted image

Sve drugo znam da spremam ali testa nikako!


user posted image Ista sam! Ja ne znam ni sarmu da pravim a sta god da pokusam umesiti bude bas user posted image


_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce



clock-img

01.06.2010, 11:23

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Joj kako super izgleda, bravo za receptuser posted image
Cure mesite, mesite, jer praksa čuda čini a brašno nije skupouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.06.2010, 11:39

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Moram da vam kazem da ni meni nije islo od ruke ali sam bila uporna.Ne znam koliko neuspelih i tvrdih kiflica sam spremila dok nisam uspela.
E sad,postoje neke sitne cake koje ce malo koja uspesna domacica da vam kaze,nekako zene kriju sve sto znaju jer valjda misle sto da meni uspe pa da bude dobro kao nihovo,ovako su one najboljeuser posted image  To pricam za zene iz mog okruzenjauser posted image
Zato sam ja experimentisala sama.Na primer,spomenule ste vec gore-mleko ne treba da bude ni hladno,ni vruce,ako kvasac nece da se digne ubacite kasiku brasna i ima da se digne garantovano!
Onda kad mesite testo nemojte da ga zamesite trvdo,znaci da ne stavljate puno brasna nego taman toliko da se vise ne lepi za prste.
Ne ubacujte testo da se pece ako se rerna nije dobro ugrejala.
Sad ne mogu da se setim da li ima jos nesto.
Jos da dodam da ovu pogacu jos nisam probala da napravim,ali secam se kako ju je moja mama pravila...Kad isprobam javljam.

clock-img

01.06.2010, 11:49

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Mlako mlijeko, malo brašna, malo šećera i kad se to digne onda dalje dodavati brašno i sol po potrebi- tako i ja radim.
E meni je dugo trebalo da naučim kako umijesiti mekano a ne tvrdo tijesto, jednostavno treba polagano dodavati brašno i mjesiti prvo drvenom varjačom a onda rukom, pod rukom se najbolje osjeti.
Uvijek je dobro prije pečenja sva peciva ostaviti da još malo nadođu u plehu i naravno u vruću rernuuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

02.06.2010, 11:07

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Tco trebam pomoć, na koliko otprilike isječeš komade kad urolašuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

02.06.2010, 11:39

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

amm otprilije 4-5 cm 

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

02.06.2010, 11:44

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Moja mama pravi najbolju ružu na svetu user posted image user posted image user posted image

Testo se više puta premesi i premazuje, ostavi se da naraste, pa se opet premesi i premaže,barem 3,4 puta,koliko sam ja videla..

Auuuuuu, kako bude dobraaaaaa user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!