cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Pita sa tikvicama i sirom

clock-img

16.02.2012, 14:09

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Potrebni sastojci:

- 500 g kora za pitu
- 500g tikvica
- 400g sira
- 4 jajeta
- 3 cena belog luka
- 300 ml jogurta
- 3 kasike maslinovog ulja (ja sam koristila obicno)
- persun
- so, biber
- 1 zumance za premazivanje


U velikoj posudi izmesate sir, jaja i jogurt. Dodate iseckane tikvice (mogu i narendane, kako je kome lakse) pospete iseckanim persunom i pripremite fil. Filujete po dve kore (ja ih premazem mlekom i uljem), filujete i preklopite. Premazete zumancem i stavite u rernu na 200 stepeni oko 30-ak minuta.

Po originalnom receptu ide ovciji sir, ali ja ga ne volim pa sam koristila sjenicki.
Energetska vrednost za 100g je 140 kcaluser posted image

Recept sam uzela iz casopisa "Kuhinjica"

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

18.02.2012, 15:09

clock-img

Biksi79

pencil-img

149

ova pita je odlicna ja je obozavam samo sto je pravim bez belog luka i rendam tikvice

clock-img

18.02.2012, 15:33

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

I ja sam bez belog luka, jer dojimuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena