cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Pita sa sirom od heljdinih kora

clock-img

17.08.2011, 08:23

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

E, pošto sam u nekoj temi davala link na recept koji nadjoh na netu, evo sad i iz prve ruke (sinoć sam pravila):

u jednoj činiji sam umutila FIL1: 2 jajeta, celo kiselo mleko (imlek, plavo) i sipala onako od oka kiselu vodu, da bude malo redje
u drugoj činiji sam umutila FIL2: 2 jajeta i dodala sir (e sad ja imala dve vrste sira, mladi koji sam izmrvila i onaj sitan za pitu, kupila na merenje). Moj utisak je da bi bila još lepša sa slanijim sirevima, ali ja sam želela da bude dijetalnije user posted image

podmazala malo pleh, stavila jednu heljdinu koru, premazala filom1, pa stavila drugu koru pa na nju prvo fil 1 pa fil 2 i onda redom tako redjala kore sa oba fila preko svake. Poslednju koru sam premazala jednim celim jajetom sa kiselom vodom, izbockala pitu i gurnula u zagrejanu rernu na nekih 45min (180-200).
Prvo što je nevidjeno narasla, bila je sočna, meka, ukusna...ma super je!!! user posted image  
Luka se razbio za večeru, ja jutros za doručak...toplo preporučujem da probate.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

17.08.2011, 09:03

clock-img

Anoniman

Obožavam heljdu! user posted image Samo da prođe post probaću ovu pitu user posted image

clock-img

04.09.2011, 16:54

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Mislila sam da od nedelje jedan dan naparvim ovu pitu, nego sad razmisljam da li moze da se napravi kao gibanica? Znaci sve da se kore umacu u sir, jaja i kiselu (ja bih dodala i malo spanaca) i da se poslaze u okruglu tepsiju i zapece? Jel pravio neko na ovaj nacin?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

04.09.2011, 19:53

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja pravila pre neki dan i super mi ispala.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.09.2011, 21:34

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

A koje su to kore? user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

04.09.2011, 21:36

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Nensi, mozes da ih nadjes u maxiju, veru a ima ih i u zdravoj hrani. Takve pitu sa jaaako ukusne i fine.user posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

05.09.2011, 08:47

clock-img

Anoniman

Ja sam pravila i sa pecurkama i sojinim ljuspama, pa sa mesom cak i sa kiselim kupusom....Ma svaka je super....Kore su stvarno fantasticne...

< Poruku je uredio verolino -- 5.9.2011 8:48:39 >