cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Piroske

clock-img

04.12.2012, 13:10

clock-img

Cindarella

pencil-img

1506

Sastojci za 4 osobe2 dl ulja
Fil
200 g šunke
200 ml pavlake
Testo
0.50 kg brašna
200 ml mleka
1 kašičice soli
7 g suvog kvasca
2 kom žumanca
300 g krompira
3 kašike ulja


clock-img

04.12.2012, 13:11

clock-img

Cindarella

pencil-img

1506

Ja pravila po ovom receptu.Ali mi je u sredini testo bilo gnjetavo,a spolja je pocelo da hvata. A inace svi hvale ovaj recept.user posted image
Moguce da sam ja smotana. Majo,hellp.

< Poruku je uredio Cindarella -- 4.12.2012 13:12:58 >

clock-img

04.12.2012, 13:18

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

meni jedino pada na pamet da su mozda bile previse debele, a?

joj, ne znam da li da podelim i ja s vama josuser posted image jedan recept user posted image

_____________________________

Panta rei

clock-img

04.12.2012, 13:20

clock-img

MajaMV

pencil-img

347

Prvo i osnovno brasno, jaja i sve sto ide u kolac, ili bilo sta mora biti na sobnoj temperaturi, znaci ne pravo iz frizidera....hehehe osecam se kao draga saaveta....hehehe


Drugo nisi smotana, ali to je trebalo biti prvo...piroske same po sebi su malo gnjetave ako imaju nadev.odnosno vidim da ovde ide pavlaka i sredina im je takva zbog pavlake.

Kada se mese testo treba da bude malo tvrdje od onog za knedle sa sljivama, tacnije zbog krompira ce se lepiti za ruke, ali ce se manje lepiti ako umesto svezeg krompira upotrebis minut pire. e sad za razliku od testa za knedle ovo testo se mesi kada se krompir ohladi skoro do kraja dok se knedel mese sa vrucim pireom.

Masnoca za przenje je kao za pomfrit, znaci jako vruca, kao i za krofne, e sad i dubina je bitna, piroska bi trebalo da moze sama da se okrece, ali ako to nije slucaj negde oko dva minuta se przi po strani i posle stavlja na papir da izadje suvisna masnoca....eto toliko od mene za sad, ako jos nesto treba ili nisam lepo objasnila...reci

clock-img

04.12.2012, 13:21

clock-img

MajaMV

pencil-img

347


IZVORNA PORUKA: bojanica7

meni jedino pada na pamet da su mozda bile previse debele, a?

joj, ne znam da li da podelim i ja s vama josuser posted image jedan recept user posted image




Deli B deliuser posted image

clock-img

04.12.2012, 13:22

clock-img

Cindarella

pencil-img

1506

Moguce da su bile debele.Danas mozda pravim ponovo,pa okacim sliku.Uradicu kako mi je Maja rekla,na bas jakoj vatri da ih przim.
Daj receptic slobodno.user posted image

clock-img

04.12.2012, 13:22

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Ako ide krompir u testo, mora biti gnjecavo kad se isprzi, slicno kao knedle user posted image

clock-img

04.12.2012, 13:23

clock-img

Cindarella

pencil-img

1506

Majo user posted image user posted image Danas pada drugi pokusaj,pa javljam!

clock-img

04.12.2012, 13:25

clock-img

Cindarella

pencil-img

1506

Marija,moguce,ne znam,prvi put sam ih pravila.

clock-img

04.12.2012, 13:26

clock-img

MajaMV

pencil-img

347


Cin prepolovi meru nemoj celu jer od ovoga izadje mnogo, a one nisu nesto kad se ohlade, bar te piroske u koje ide krompir

Jos nesto, probaj da pravis male piroske na primer velicine omanje virsle jer se lakse i lepse isprze, doduse to se odnosi na duzinu, a da budu debljine kao npr casa 3 cm u precniku

< Poruku je uredio MajaMV -- 4.12.2012 13:29:39 >

clock-img

04.12.2012, 13:28

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Ja volim one obicne piroske, na fazon ustipaka, njam user posted image

clock-img

04.12.2012, 13:28

clock-img

Cindarella

pencil-img

1506

A vidis,meni je izaslo 10 komada.Moguce da testo niej lepo naraslo? Daj recept bez krompira.

clock-img

04.12.2012, 13:30

clock-img

MajaMV

pencil-img

347

odoh da vodim dete u skolu kad se vratim pisem....

clock-img

04.12.2012, 14:44

clock-img

MajaMV

pencil-img

347


3 blago umućena jaja
300g sitnog sira
200ml ulja
180g kiselog mleka
40g kvasca razmućenog u 100ml vode i 100ml mleka
1 kašičica soli
1 kašičica sirćeta belog
oko 1100g brašna
1 prašak za pecivo
ulje za prženje

Ja najcesce pravim ove, a mogu i da se naprave za kasnije, a evo kako

Staviti kvasac da nadođe u mleku i vodi (toplo)

Ulupati blago jaja, dodati sir, ulje, kiselo mleko, so pa dodati pola brašna, prašak za pecivo, kvasac i sirće.

Sve umutiti ručno pa postepeno dodavati brašno dok se ne dobije glatka masa.

Odmah staviti u frižider u kesu na 60 minuta. Ne čeka se da naraste.

Razviti oglagijom na oko 1.5-2 cm i seći pravougaonike 12cm x 3 – 4cm.

Spuštati na vrelo ulje. Ređati na žicu od rerne koju ste stavili na pleh od rerne da se lepo ocede i prosuše na vazduhu zbog lepe hrskave korice.

Mogu da se zamzavaju i izvade kada imate iznenadne goste ili nemate ideju sta bi spremile za veceru.




clock-img

04.12.2012, 16:21

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Majo, jel ispadne mnogo od jedne mere? Hoće li biti dovoljno pola mere za mene, mm i dete?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

04.12.2012, 16:31

clock-img

MajaMV

pencil-img

347

Ako pravis ove bez krompira napravi celu I podeli stavi u zamrzivac, a ako ih radis sa krompirom onda ne mogu pod led da ne pusti krompir vodu. Tako da ako niste izjelice pola mere je sasvim dovoljno. Ja za nas cetvoro pravim pola mere.

clock-img

04.12.2012, 16:43

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: MajaMV

ako niste izjelice pola mere je sasvim dovoljno.



Pa sad, kako ko user posted image A jesi li ih punila nečim, npr šunkom, kačkavaljem?
P.S. Ja ne znam koje ti je to "belo" sirće user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 4.12.2012 16:44:45 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

04.12.2012, 16:48

clock-img

MajaMV

pencil-img

347

Belo je alkoholno.
Punila sam sunkom kajmakom I slaninicom ove koje sam przila odmah, a ako ih zaledjujem ne punim ih