cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Piletina Tuscana

clock-img

05.09.2011, 19:11

clock-img

Verus

pencil-img

11942


user posted image




Sastojci

4 osobe
4 vece crvene paprike (moze i
zuta,zelena babura)
4 kom pilecih prsa
100 gr . svjezeg spinata (moze pakovanje
smrznutog i dobro ocjedjen)
par kasika maslinovog ulja
po ukusu vegeta,papar
4 cena cesnjaka
300 gr mozzarelle ili nekog drugog sira
(ribanog)
Priprema

1. Papriku operite,obrisite, odsjecite vrh sa peteljkom i ocistite od sjemenki.Poslazite je
na plici lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj resetki nekih 10-15 min. tek toliko da
se paprika dobro ugrije i malo usahne!

2. Dok se paprika pece,pripremite meso!Pileca prsa operite,posusite i stavite ih u deblju
najlonsku vrecicu i istucite batom za meso,ne previse tanko,tek toliko da se debljina
izjednaci!Meso povegetite,popaprite i svaki komad premazite sa kasikom maslinovog
ulja i na to rasporedite sitno isjeckani cesnjak.

3. Spinat operite,odstranite peteljke i ako su vam veci listovi,samo ih grubo isjecite i
poslazite na svaki komad mesa po saku spinata i na spinat rendani sir!

4. Sve to pritisnite da se slijepi za meso i cvrsto zamotajte.Odozgo premazite maslinovim
uljem.

5. Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pecnice i u svaku papriku dobro
ugurajte,da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine(rolnu okrenite uspravno).

6. Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200' !Paprika i meso ce pustiti svoj sok,tako da
cete dobiti i malo, jako ukusnog saftica!Nakon 60 min.Izvadite papriku i na vrh svake
stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min,tek toliko da se sir otopi i dobije finu
bojicu!

7. Napomena: Po mogucnosti gledajte da paprika ima malo sire dno tako da moze da stoji
uspravno pri pecenju,tako da se sokovi od mesa i spinata zadrze u noj,s tim ce meso biti
ukusnije i socnije!

Posluživanje
Servirajte toplo uz dodatak krumpir pire ili pecenih krumpirica,koje isto tako mozete peci
zajedno sa mesom i paprikom!Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salatica!!


www.coolinarika.com

clock-img

05.09.2011, 19:42

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Auuh svaka ti cast, odpadose mi oci dok sam citala, ali mora da vredi truda user posted image

clock-img

05.09.2011, 22:27

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Nina, nije tesko zaista, malo pripreme i onda sve u rernu i bez brige!  Meni je ostao komad mesa extra, i manjak paprike, pa sam samo umotala sir i spanat i ispekla samo, odgore-vidi se na slici. 

Jedino bih dodala da cu iduci put malo vise da posolim meso i da stavim vise sira i spanata. user posted image

clock-img

30.04.2012, 12:57

clock-img

minna

pencil-img

3196

Pravila sam juce ovo. Odlicno je ispalo i onaj saft sto puste paprike i meso je isto baaas ukusan. Od sad cu da pravim cesto, ne treba puno vremena uopste, a bas je mljacuser posted image Jedino sto sam stavila gaudu a ne mozzarellu jer sam ovo imala u kuci

clock-img

16.10.2012, 23:06

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Ovo pravimo sledece nedelje user posted image Extra zvuci!
Prepricala sam mm-u recept i dopala mu se ideja. Uzecu crvene i zute baburaste paprike pa cemo da probamo user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

16.10.2012, 23:23

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

da li moze ovo da se pravi bez spanaca?

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...