U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
2 manje tikvice, oko 400 g (350 očišćenih) 300 g fileta belog mesa 6-7 crnih maslina 1 jaje 50 g dimljenog kačkavalja 4 kašike tj. oko 100 g kukuruznog brašna na vrh noža praška za pecivo prezle ulje
200 ml kisele pavlake 100 g rukole so
Postupak:
1. Tikvice očistiti, izrendisati, posoliti jednom kašičicom soli i ostaviti da puste vodu.
2. Pripremiti sos - pola pavlake i 50 g rukole samleti u seckalici. Dodati drugu polovinu pavlake i promešati, posoliti po ukusu, pa staviti u frižider da se hladi.
3. Meso i masline samleti u seckalici. Dodati jaje, ocedjene tikvice, kačkavalj i prašak za pecivo, izmešati.
4. Dodavati kukuruzno brašno malo po malo i mešati, dok se ne dobije gusta lepljiva masa.
5. Kašikom izvaditi lopticu ove mase, spustiti u činiju sa prezlama, pa i odozgo posuti prezlama, da se ne lepi za ruke. Rukama formirati šniclu/polpetu manju od dlana, prečnika oko 8 cm, debljine 1-1.5 cm, spuštati u tiganj čije je dno u tankom sloju pokriveno uljem. Pržiti sa obe strane dok ne porumene, ne na najjačoj vatri (npr. 4 ili 5 na skali od 6).
6. Tople polpete servirati preko preostalih listova rukole, prelivene sosom. Po želji ukrasiti maslinama. Od ove mere dobije se oko 16-17 malih polpeta.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.