tijesto 1 kg brašna
2 jaja
1 kesica praška za pecivo
1/2 kesice kvasca
1 dl jogurta
400 ml toplog mlijeka
sol
malo šećera
ulje za pečenje
U brašno dodati sol , jaja, prašak za pecivo, kvasac , malo šećera, jogurt i potkuhati toplim mlijekom. Gotovo tijesto poklopite AL folijom i preko nje mokrom salvetom, te ostavite u frižider 2 sata. Ovakvo tijesto može stajati u frižideru i par dana, ako vam tako odgovara.
Izvadite
tijesto i na pobrašnjenoj podlozi razvaljate na
debljinu od 5-7 mm, isječete ga u željene oblike (možete na
baklave, trokutove, kvadrate kocke, kako vam se više sviđa). U tavi za pečenje zagrijete ulje i pečete isječene komade tjesta, s
jedne pa sa
druge strane. Nastojte da vam na tijestu me bude brašna kako na ulju ne bi zagorilo.
Super ide uz sve meze, namaze, a najbolje uz domaći sir , kajmak, suho meso, sudžuk, pršut i sl
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 23.10.2009 15:04:24 >